Waarom een vloerkleed niet mag ontbreken in je interieur

vloerkleedIk ben dol op vloerkleden.

Ze geven een huis warmte en sfeer.

Hein noemt in onderstaand artikel 4 voordelen voor een kleed op de vloer, maar mij hoefde hij eigenlijk al niet meer te overtuigen!

Waarom een vloerkleed niet mag ontbreken in je interieur

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen want een vloerkleed is onmisbaar in jouw interieur. Het zorgt voor eenheid, ruimte en sfeer en zorgt dat er tegelijk voor dat er samenhang wordt gecreëerd*. Er zijn nog veel meer voordelen en we zullen ze stuk voor stuk behandelen in dit artikel.

Voor elk interieur een vloerkleed

Er zijn veel soorten vloerkleden. Denk aan hoogpolige vloerkleden, moderne vloerkleden, ronde vloerkleden, vintage vloerkleden of bijvoorbeeld jute vloerkleden. Het gevarieerde aanbod zorgt ervoor dat er voor elk interieur een kleed te vinden is. Zo kun je de sfeer en uitstraling creëren die bij de ruimte past.

Ben je veel bezig met duurzaamheid in je interieur en het milieu? Ook dan zijn er verschillende opties vloerkleden die in het interieur passen. Kies dan bijvoorbeeld voor een jute vloerkleed. Deze vloerkleden zijn gemaakt van natuurlijke vezels die weinig tot geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Een milieuvriendelijke optie dus.

1. Een vloerkleed zorgt voor eenheid en ruimtelijkheid

Leg de vloerkleden onder jouw meubels om ervoor te zorgen dat deze met elkaar verbonden worden. Zo creëer je samenhang tussen de meubels maar je kunt er ook juist voor kiezen om alles los van elkaar te zien in grotere ruimtes. Dan leg je het vloerkleed voor de meubels. Vloerkleden hebben dus een grote invloed op het interieur. Kleur is hierbij ook heel belangrijk, kies voor kleuren die zorgen dat het één geheel wordt. Tot slot de grootte van het kleed. Dit bepaalt voor een groot deel hoe ruimtelijk de ruimte eruit ziet. Een groter kleed kan voor veel meer rust en ruimte zorgen terwijl een kleiner kleed ervoor kan zorgen dat het ook kleiner en rommeliger oogt.

2. Geluidsdempend

Een vloerkleed biedt een uiterst goede oplossing tegen harde geluiden, echo en akoestiek in een woning. Vloerkleden dempen voor een deel geluiden. Daarbij geldt dat hoe dikker het vloerkleed is hoe beter het geluid geabsorbeerd kan worden. Wanneer je in een appartement of bovenwoning woont kan dit ook echt een uitkomst bieden. Zo zorg je ervoor dat onderburen minder snel overlast ervaren en je op je gemak door de woonkamer kan lopen.

3. Eenvoudig aan te passen

Gooi je regelmatig het interieur helemaal om? Met een vloerkleed verander je eenvoudig de hele look, zo hoef je alleen het vloerkleed te vervangen en niet de hele vloer. Zo is het ook nog eens goed betaalbaar en kun je eventueel wisselen per seizoen. Kies voor een goedkoop vloerkleed en wissel de vloerkleden of combineer kleden voor een speels en steeds weer een ander effect.

4. Zacht en warm voor de voeten

Naast de sfeer en de warmte die het brengt aan jouw interieur zorgt het ook voor warmte aan jouw voeten. Vooral hoogpolige vloerkleden zijn heerlijk zacht en voelen warm aan in koude winters. In elke ruimte zou dus een vloerkleed moeten liggen.

Mocht je toch nog aanvullende vragen hebben of wil je graag advies over het geschikte kleed in een ruimte, aarzel dan niet en neem contact op met een specialist.

Nawoord

Dankjewel Hein! Ik struikelde alleen over je stelling dat in elke ruimte een vloerkleed zou moeten liggen, want toen moest ik meteen aan de badkamer denken. In onze badkamer zou een kleed op de vloer niet handig zijn. Maar verder ben ik het met alle 4 voordelen die je noemt eens.

Zelf ben ik enorm fan van vloerkleden die in de was kunnen. Weliswaar kun je een vloerkleed schoonmaken met baking soda, maar er gaat soms niets boven een lekkere wasbeurt in de wasmachine. Op dit moment heb ik twee vloerkleden die allebei in de woonkamer liggen. Eentje is een Ruggable kleed dat in de was kan, en het andere is waarschijnlijk eigenlijk een heel dik ouderwets rond tafelkleed! Kijk maar:

vloerkleed

*Ik herken het effect van de 'samenhang'. Ik heb wel eens een salontafel en bank neergezet, maar dan stond het toch niet mooi. Door er een kleed bij te leggen, werd het als het ware ineens een geheel!

Leestip: vloerkleed reinigen.

Wat voor soort vloerkleed heb jij in huis? Waar lette je op bij de aanschaf?

Similar Posts

38 Comments

 1. Nou hier geen vloerkleed. Dan kan er ook geen etensresten in komen. Weet je hoe vaak hier van die koters rondlopen.

  Love As Always
  Dimario

 2. Ik heb een berber in de zitkamer en een goedkoper wollen kleed in de woonkeuken. Geschikt om in de ochtend mijn yoga oefeningen op te doen

 3. Ik vind een vloerkleed sfeervol en inderdaad warm voor de voeten. Wij hebben er twee in de huiskamer, een onder de eettafel en bij de bank ligt een wollen kleed.

 4. Dat ronde kleed van jou vind ik heel mooi! Ik heb zelf geen vloerkleden in huis. Mijn huis is klein en ik had altijd het idee dat het daardoor nog kleiner zou ogen, maar ik lees nu dat dat dus niet zo hoeft te zijn. Interessant, want warme voeten schelen een hoop in de stookkosten...

 5. Sinds het gezin uitgevlogen is denk ik al over een tapijt, een dezer dag ga ik er een kopen.
  Op een tegelvloer oogt het warm en er zijn heel mooie, ze voegen iets toe aan de inrichting.

 6. Ik heb er een paar voor in de woonkamer. Bijp[assende kussens en dekentje en ik wissel regelmatig om en de sfeer is dan anders. Zelfs de kleuren van de schilderijen en de muur veranderen. Zo leuk. Zit nu in mijn roze periode.

 7. In onze boerderij-woonkamer had ik een heel groot vloerkleed.
  In het boshuisje, waar we nu wonen, ligt nog geen tapijt. Ik ben nog zoekende.

 8. Wij hebben ook vloerkleed. Ik vind persoonlijk veel mooier staan. Zonder dit kan niet. Staat ook gezellig in huis. Maakt sfeer daardoor mooier erop. Mooie kleden heb je. Fijne dag.

 9. Wij hebben in de woonkamer twee vloerkleden liggen. We hebben plavuizen en dan vind ik tijdens de koude maanden een vloerkleed wel lekker warm. Het kleed dat onder de tafel ligt is met gekleurde vlakjes en het kleed bij het bankstel is van jute.

 10. Wat een heerlijke foto!! Ik word er helemaal blij van!! Wij hebben helaas geen vloerkleed omdat het niet praktisch is met 2 labradors maar het is wel iets wat ik mis. Het maakt je huis altijd zoveel gezelliger.

 11. Een vloerkleed maakt een ruimte altijd gezelliger. Soms kan je er een echte blikvanger van maken.
  Echter heb ik nu enkel nog een vloerkleed op mijn slaapkamer en mijn dressing.
  In de andere kamers niet omdat we 6 katten en 2 honden hebben.

 12. Ik had in het verleden twee prachtige berbers op mijn zwarte tegelvloer liggen. Het zag er sfeervol en warm uit. Mijn teckels vonden dat ook leuk en vonden dat reden genoeg om er met regelmaat op te plassen. Helaas, hier geen tapijten meer in de kamer.

 13. Nou, Nicole, ik heb een (klein) Persje in de badkamer. 76x125 cm. Zo gezellig 😍 en lekker warm aan de voeten. En omdat het wol is kan het echt veel hebben.

 14. Wij hebben nog vloerbedekking dus een hele grote vloerkleed haha... Ideaal met de kou, maar met een witharige kat in huis moet je wel elke dag stofzuigen.

 15. Ik heb een groot sisal kleed liggen. Heel fijn spul aan je voeten en het dempt goed. Ik hoepel vaak in de kamer en dan maakt het niet zo'n harde klap als de hoepel valt.

 16. In mijn woonkamer heb ik geen vloerkleed liggen. Enerzijds omdat ik er het geld simpelweg niet voor had toen ik ging verhuizen, anderzijds omdat ik een vrij kleine woning heb en het dan heel vol vind. Maar wellicht dat ik er toch eens over na ga denken. In mijn badkamer heb ik wel 2 kleden op de grond, ideaal voor na het douchen, dan is de vloer niet zo koud.

 17. Een kleed lijkt mij fijn en mooi, maar omdat ik mij vaak rollend verplaats in huis liggen ze hier niet.
  Het rolt zwaarder en elke keer die randjes op en af kost bergen energie die ik niet heb.
  Daarnaast blijft het de vraag of het kleed mijn rollende vervoersopties overleeft...

 18. Wij kunnen dat helaas niet want mijn oudere hondje zou dat een leuk plekje vinden om even haar behoefte te doen lol. Heel gek is dat. Vloerkleden zijn heerlijk!

 19. Yes! Al jaren twee mooie ecru berbers in de woonkamer. Voor de meubels overigens. En eentje in het deel van de woonkamer waarvan we een speelhoek hebben gemaakt voor onze dochter. Onze woonkamer is heel ruim waardoor dit zo kan. Ik stofzuig ze een paar keer per week en een sopje is eerlijk gezegd nog niet nodig geweest en dat is natuurlijk ook lastiger met een berber. Heb je daar nog een goede tip voor? Want ik vind dat een echt grondige reiniging inmiddels wel nodig is.

 20. Ik heb een groot rechthoekig vloerkleed onder de salontafel liggen. Geeft een warmere uitstraling en het creëert eenheid. Zo'n hoogpolige vind ik ook echt heerlijk, maar is met katten in huis wat minder praktisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.