Reacties

Duurzaam interieur in 5 ruimtes: van verf tot houten klemmetjes! — 19 reacties

 1. We proberen het zo duurzaam mogelijk te maken. We hebben zonnepanelen, een warmtepomp, koken op inductie, maar het kan altijd beter. Die houtkachel was me ook al opgevallen, die is echt niet duurzaam en vaak wordt er ook nog behandeld resthout op gestookt.

 2. Mmm, al dat glas in de badkamer vind ik gevaarlijk. Daar loopt iedereen op blote voeten en als er iets valt…
  Wij blijven gewoon mepal bekers gebruiken voor de tandenborstels en alle glazen flesjes worden overgegoten in hergebruikte plastic flesjes. Geen glas in de badkamer!

 3. Mijn interieur is zeker niet duurzaam als in goed voor het milieu, maar ik doe er al wel elf jaar mee en wat mij betreft wordt de boel nog láng niet vervangen. Dat dan weer wel;).
  Het boek lijkt me inderdaad een wat hoog duh-gehalte te hebben, maar de plaatjes lijken me heerlijk om naar te kijken.

 4. In Denemarken is veel meer ruimte en hout. Hier stookt iedereen een houtkachel terwijl ze hutjemutje wonen en minder bos hebben. Ik denk dat een houtkachel daar dus duurzamer is dan hier.

 5. Een duurzaam interieur is de toekomst. Jammer dat dit boek volgens jouw oordeel toch niet de tips biedt waar je op had gehoopt en weinig toevoegt aan wat iedereen al weet.

 6. De verf binnen in huis is op waterbasis. Daarnaast probeer ik voor ik wat koop mezelf af te vragen of we het echt nodig hebben, ik scheid afval zoveel mogelijk en interieuritems proberen we eerst zelf te pimpen voor we het nieuw zouden kopen.

 7. ik moet toegeven dat ons interieur niet echt duurzaam is maar we doen er toch al een aantal jaar mee. We hebben wel vorig jaar zonnepanelen laten plaatsen. Wel jammer dat het boek je niets nieuws heeft bijgebracht

 8. Nog een voordeel van de Bieb! Wij leven best duurzaam; we hebben zonnepanelen en letten enorm op wat we kopen. Al streef ik geen perfectie (meer) na.

 9. Wij zijn, net als half Nederland, de afgelopen paar jaar steeds meer en meer ons huis gaan verduurzamen. Waarbij een afweging is gemaakt in de artikelen en producten die we hebben aangeschaft. Overigens heb ik niet gekeken of onze verf wel duurzaam was. Ik ga er vanuit dat de betere verfmerken hier (hopelijk) wel aan gedacht hebben 🙈

 10. Oef. Ik begin een beetje duurzaam-moe te worden. Ik heb geen idee hoe duurzaam mijn huis is. Ik doe echt wel mijn best maar met het (noodgedwongen) opnieuw inrichten van mijn huis heb ik niet op duurzaamheid gelet.

 11. Wat jammer dat het boek wat tegen valt maar wel goed dat het boek je laat nadenken over wat je kunt doen om groener te leven. Zo hebben wij bijvoorbeeld onze tuin compleet aangepakt die bestond vooral uit steen toen we het kochten met een boompje. Nu is die lekker groen met een groot stuk gras veel struiken een boom etc. Waardoor het water weer beter weg kan en er meer zuurstof en natuurlijke schaduw komt. We scheiden ons afval goed en we zijn grotendeels van het gas af. Ja we kunnen op veel punten nog beter maar het begin is er.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>