Reacties

+ 300 energie bespaartips van de vrek — 12 reacties

 1. besparen is vooral logisch nadenken en ook willen doen. Verduurzamen hoeft niet perse besparend te zijn. Van het gas af gaan is ook per definitie niet altijd goedkoper, door de investering vaak zelfs veel duurder.

 2. Wij zijn al sparen. Het blijft vreselijk duur. Led lampen van 1 wat.... Heel kort douchen. En kachel staat gewoon uit. Vele dingen sparen. Het blijft 5 keer hoog met centen. Gewoon waardeloos. Goede tips van jou.!!!!!

 3. Die was moet er echt op 60 graden gewassen voor beddengoed/handdoeken, beter is te wassen als hij helemaal vol is. Dus wasgoed sparen! Wel deed ik al de halve dosis was middel in wasmachine en vaatwasser.
  Verder gebruik ik de droger nooit meer, scheelt meer bijna 30 euro per maand.
  Ik heb mijn huis laten isoleren, scheelt ook veel gasverbruik. Was wel een uitgave, maar win je snel terug, met deze prijzen.
  Ik koop veel in de aanbieding en stem daar mijn menu op af.
  Verder: die mensen die zich van het gas laten afsluiten, realiseren zich niet dat een koud huis ook een "vochtig" huis is en gevaarlijk voor de gezondheid. Dus blijf alsjeblieft wel verstandig!

 4. Oei, op mijn slaapkamer is het véél kouder dan zestien graden. Het raam staat vaak open en de verwarming is er nog nooit aan geweest.
  Ik vind de tip van alles voor/door de helft doen wel een leuke. Die ga ik onthouden.

 5. De kachel staat hier niet veel aan. Het huis is goed geïsoleerd. De slaapkamer bv wordt niet kouder dan 16 graden met het raam altijd op open rooster en de kachel er nooit aan.

 6. Sommige tips zijn echt absurd. 3 Velletjes wc-papier? Dacht het niet. Ik ben echt wel voor te porren voor bespaartips die goed voor het milieu zijn maar ik denk dat het een illusie is dat wij in Nederland het wereldwijde klimaatprobleem op kunnen lossen.

 7. Dat van het ecoprogramma op de wasmachine wist ik helemaal niet. Ik was poetsdoeken, theedoeken, dweilen en dergelijke op eco 60 graden, maar dat blijkt dus helemaal geen 60 graden te zijn? Dat ga ik dan maar niet meer doen en gewoon op 60 graden wassen, dan weet ik zeker dat de bacteriën weg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder