Reacties

Fat shaming en Action shaming — 15 reacties

  1. Ja zo is er toch ook vlieg-schaamte en vlees-schaamte. Wat zou het mooi zijn als iedereen zorg voor de aarde heeft op eigen wijze. Zonder beschuldigend vingertje. En misschien denken sommige mensen er helemaal niet over na. Helaas ook via de overheid wordt er schaamte aangepraat. Eet krekel-smakelijk

  2. Ik was een van de reageerders(met moeite schreef ik ook) omdat ik je aankoop tegenstrijdig vond met je blog over de afvalberg. Ik heb dus meegedaan aan de andere vorm van vervuiling en je een naar gevoel bezorgd, dat spijt me want dat was niet de bedoeling.

  3. Nog nooit iets gemerkt van Action shaming, maar ik weet dat het er zeker is. Tegelijkertijd denk ik: zo'n winkel doet het niet voor niets zo 'goed' qua dat er veel mensen komen. Dus ja... de groep zal misschien klein zijn die aan Action shaming doet. Bovendien: voor veel mensen is qua prijs zo'n winkel de enige optie.

  4. alhoewel ik niet aan action shaming wil doen vind ik wel dat je met een beperkt budget of met de duurzame gedachte in je hoofd toch eerst eens naar een rommelmarkt of kringloop zou moeten gaan, waar je overigens ook veel action spullen tegenkomt voor nog minder dan ze al bij de action kosten.

  5. Ik snap het, en ik ben blij dat je het zegt. Want ik weet dat het soms hard kan aankomen, zo'n reactie. Ik ben zelf niet zo'n fan van de Action, maar als jij je rot voelt over het ding waar je zo blij mee was, dan is dat niet goed. Hoe makkelijk is het om snel een reactie te schrijven. Je blogje heeft me daar bewust van gemaakt, dankjewel!

  6. Hilarische reactie, ben nu wel geneigd eens rond te gaan kijken wie dat was. Ik moet zeggen dat ik meestal eerst bij een kringloop rondkijk maar net zo goed wel eens wat meepak van Action. Kringlopen maken alles onnodig duur, moet je ook weer op letten. Dat gezegd hebbende ik snap de reactie wel mij viel al op dat je veel werkt met bol ook niet zo handig als je heel bewust omgaat met milieuvriendelijk en de afvalberg gezien het feit dat bol enorm gericht is op zoveel mogelijk zo snel mogelijk et cetera. Achja wie zonder zonde is een reactie als dat had op mijn blog een hetze veroorzaakt omdat ik heel wat minder subtiel ben dan jij. Chapeau voor deze blogpost.

  7. Diegene die het snelst het vingertje wijst naar een ander,dat zijn de mensen die het vaakst schuldig zijn,het bekende verhaal..wie gaat de eerste steen gooien,niets van dat aantrekken.

  8. Alsof je dat niet weet, zeg. Je mag toch af en toe wel eens uit de band springen? Door iets bij de Action te kopen bijvoorbeeld. Zucht.

    PS: niet schrikken! Ik kom weer even bij lezen...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder