Reacties

Handige tips om te besparen op de stookkosten — 37 reacties

 1. Wij hebben een vrij nieuw huis, dus goed geïsoleerd en nieuwe CV. Wel denken we na over zonnepanelen, maar dat je ze ook als raam kunt hebben wist ik niet. We hebben veel ramen, dus misschien wel iets om uit te zoeken

 2. Hier hebben geen paar jaar geleden alles geïsoleerd, boven op zolder en onder de grond en dit merken echt in de stookkosten. Ook let ik op dat de temperatuur hier niet altijd te hoog staat en geen dieren en ramen open laten staan.

 3. Fijne tips inderdaad, maar vooral van belang als je een eigen huis hebt. Wij huren nu een huis (en een belachelijk oud huis ook) waarbij de huiseigenaar niks aan verbouwen/opknappen en omdat we zelf ook willen verhuizen gaan we er ook niks aan doen... Wat hier wel werkt overigens is een Zibro kachel voor als het écht koud is. Zo'n ouderwetse oliekachel, binnen no-time warm!

  • Wij (tenminste, m'n vriend) heeft ze zelf gekocht. Die heeft deze kacheltjes van huis uit meegekregen en meegemaakt en dat zit er echt ingebrand. We hebben één elektrische zibro (ook met allerlei filters enzo erin zodat hij zo min mogelijk "stinkt") en een ouderwetsche die je echt aan moet steken zegmaar. De lampenolie kost natuurlijk ook wel wat, maar die haal je voor nog geen 2 euro bij de Dirk en daar heb je de hele avond plezier van :)

 4. Ken je het waterzijdig inregelen van verwarming? Je kan dat laten doen of zelf doen als klusser. Scheelt je 15% tot 30% energie en brengt meer comfort in huis.

  Isoleren is een hele goede tip. Niet alleen de dikke gordijnen, maar meer. Maak een stappenplan. Zie het als onderdeel van onderhoud van je huis.
  Als je googelt op "de-voor-e1000-vangaslos-challenge" vind je wat handige tips, oa een tip voor vervanging van de ventilaltie unit.Met sensor wanneer die aan, maar vooral uit gaat, zuiniger dus, wie wil dat nou niet.

 5. Wij wonen in een monumentaal pand en het is slecht geïsoleerd en de CV ketel wordt door iedereen lieflijk de megaplens genoemd. We zitten in de sociale huur omdat we niet kunnen kopen en particuliere huur voor ons eigenlijk weggegooid geld is. Dus helaas blijven onze stookkosten hoog als we het koud hebben..

 6. Wij zijn bezig om ons huis beter te isoleren. Deels voor het milieu en ook voor het comfort. We laten en het najaar een koude zolderslaapkamer isoleren. En we beginnen met plaatsen van beter dubbel glas. We hebben nu eind jaren tachtig dubbelglas. Er is een raam stuk, dus die moet sowieso. Op andere plekken in huis willen we het ook. We hebben een erg groot raam bij de zithoek en dat is in de winter erg koud, daar willen we hr++ glas in. Voor de schuifpui zitten we te denken aan folie want ik vraag me af of de pui het zwaardere gewicht wel aan kan. Op de site van Milieu Centraal kun je veel info vinden. Wellicht is folie voor jullie ook een goed idee omdat het veel minder kost dan dubbel glas.
  Vandaag kan ik zuinig doen met gas. Zoveel zon, dat de kamer lekker verwarmd wordt. Ik vind het buiten toch erg fris. Jij was het toch met de naam ‘window weather’? Dat is het hier dus????

 7. Handige tips. Ik zelf stook heel weinig omdat de buren lekker stoken en ik het sowieso al niet zo snel koud heb. Die ramen met zonnepanelen erin vind ik geweldig! Wil ik!

 8. Lijkt mij 2-in-1 om nieuwe ramen te nemen met zonnepanelen. Ze hebben het in dat artikel over zonnecellen opspuiten, als ik het goed begrijp. Ik ben benieuwd hoe dan bijgehouden wordt hoeveel elektriciteit je hebt opgebouwd.

 9. Wij huren onze woning dus dan ga je er niet in investeren maar je kunt alsnog wel voorzichtig doen waardoor je een beetje bespaart. Je cv onderhouden is sowieso echt een must i.v.m koolmonoxide (helaas uit eigen ervaring)

 10. Handige tips! Heb weleens van die ramen gehoord ja, maar moet zeggen dat ik ze niet zo zou herkennen. Heb ook weleens gehoord dat frisse lucht sneller verwarmt (of misschien heb ik dat bij jou gelezen?) en dat ventilatie daarom goed is om je stookkosten wat in te dammen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>