Welk energielabel heeft jouw huis?

energielabel huis
Van G naar D

Aargh! Ons huis had een geschat energielabel van G. Het laagste dat er is. Volgens de Energielabelwizard van Meer Met Minder in ieder geval.

Energielabelwizard geeft ons huis ongezien een G label

Niet gehinderd door enig onderzoek van ons huis, schatten ze het in op een G-energielabel. Want de energielabelwizard beoordeelt huizen simpelweg op het bouwjaar van je huis. Hoe ouder, hoe minder energiezuinig is de redenering.

Een energielabel is een beoordeling van hoe zuinig een apparaat, auto of huis omgaat met energie.

Energielabel: zelf gegevens invullen en corrigeren

Gelukkig bieden ze je de kans om zelf alle gegevens in te vullen. Nadat ik dat had gedaan kwam ik op D uit. Nog zwaar onvoldoende, maar tenminste niet meer G!

Die D is niet leuk, maar het goede nieuws is dat we volgens de Energielabelwizard 727,- per jaar kunnen besparen! Daarvoor moeten we het volgende doen:

 1. Isolatie of extra isolatie bij vloeren
 2. HR-beglazing
 3. Zonneboiler
 4. Zonnecellen toepassen

Van een zonneboiler en zonnepanelen dromen we al jaren. Maar helaas staan de financiën zo’n grote uitgave niet toe. Het beste wat we op dit moment zouden kunnen doen is dus waarschijnlijk dubbele beglazing.

Ik vind het een leuk speeltje, die Energielabelwizard moet ik zeggen!

Update mei 2019

Inmiddels hebben we een offerte dubbel glas binnen en hebben we gekozen voor dubbel glas in bestaande kozijnen! Ik mag toch hopen dat ons energielabel beter wordt nu.

Wat voor energielabel is jouw huis? En had je dat verwacht?

Similar Posts

11 Comments

 1. Energielabel b. We hebben geen zonne energie en boiler. Kan volgens de berekening van mijn man nog steeds niet uit die investering. En wij vinden het ook lelijk staan die platen op het dak al komen er wel steeds mooiere die bijna niet meer opvallen.

 2. ik woon in een huurhuis met energielabel e , ik heb nog enkel glas op sommige plekken in huis en met de isolatie is het ook niet geweldig gesteld, omdat het niet mijn eigen huis is en ik toch wel zuiniger met energie om wil gaan heb ik bubbeltjes plastic en tochtgordijnen op de plaatsen waar ik nog enkelglas heb en ook voor het trapgat , verder heb ik isolatie materiaal om mijn verwarmingsbuizen en radiatorfolie achter de verwarming. dit zijn vrij goedkope oplossingen en verhuisbaar als ik ooit ga verhuizen, ik vind het wel jammer dat de woningbouwvereniging verder niets doet om de isolatie te verbeteren,maar dat komt omdat mijn woning een koopwoning word als ik eruit ga en zij dus geen belang hebben bij verbeterende maatregelen.

 3. Energielabel B en dat wist ik. Huurwoning is een aantal jaren geleden voorzien van nieuwe kozijnen ,deuren en dubbele beglazing, zolder- en spouwmuurisolatie.
  Was ook wel nodig, Ik zou nog wel zonnepanelen willen maar de woningbouwvereniging
  is daar nog niet mee bezig.
  Groet Thea

 4. Hier een A woning maar beter is de EPC-waarde berekenen zegt veel meer over een woning, zie dit als BMI rekenmethode zegt ook weinig over persoon :)

 5. Ik heb hem ingevuld en kom op C uit. Ik zou €450,00 kunnen besparen. Ik betaal maar € 900,00 per jaar en elektra en gas inclusief alle belastingen en vaste bedragen. Ik geloof eerlijk gezegd niet dat ik de helft zou kunnen besparen met deze maatregelen.

 6. De energiewizard komt bij mij uit op B. Vreemd, het doet net of het huis niet geisoleerd is. Dit is wel degelijk het geval. Misschien niet goed genoeg geisoleerd? Een B dus.

 7. Ik vind het bij het invullen lastig dat je geen deelgebieden kunt invullen. Zo hebben wij deels ramen vervangen, maar dus niet alles.
  Verder hebben wij veel ramen op het zuidoosten waar ook onze woonkamer is. De zon verwarmt ons huis een groot deel van het jaar.
  Ons huis kwam op label C.

 8. In de eerste instantie gaf hij een F aan ons huis, maar na het invullen kwamen we op een B.
  Wij hebben sinds kort zonnepanelen. Wij zijn ook aan het nadenken over een zonneboiler.

  Beneden hebben we wel dubbel glas, maar dat is al zo oud dat dat niet zo heel goed meer is.
  Dus ook al heb je dubbelglas, de energiewaarde daarvan gaat ook achteruit als het ouder is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.