Reacties

Wat zegt jouw huis over jou? — 29 reacties

 1. Ons huis is vrij leeg en overzichtelijk. Rustige kleuren die bij elkaar passen met wel wat fellere kleurcontrasten (dus geen beige met wit, maar wel wenge met cremewit en helder lichtgroen). Alles wasbaar en afneembaar.

  Wij hebben geen prulletjes staan en alle boeken en spullen staan in dichte kasten.
  Overigens is het ook weer geen toonzaal bij ons. Alle meubels zijn foolproof en er zit hier en daar een krasje of een scheurtje. De tuin is eigenlijk ook zo.

  Ik heb een rommelige geest, die snel afgeleid is. Deze inrichting geeft me rust, zonder dat ik hoef te paniekeren bij een omgegooid glas sap.

  Wat ik heel leuk vind aan ons interieur: meerdere meubels zijn door onszelf gemaakt.

  • Dat vind ik bijzonder Bespaarzuinig, dat jullie je eigen meubels kunnen maken. Leuk zeg! En het scheelt denk ik ook nog flink in de kosten. Je huis klinkt prettig. En ook wel onderhoudsarm!

 2. Uh... dus los van dat ik erg hou van een kloppende inrichting (hou ook erg van architectuur / binnenhuisarchitectuur / ontwerpen) klopt mijn huis op het eerste gezich niet met mijn rommelige geest.

  Ware het niet dat ik die chaotische kant redelijk goed onder controle weet te houden met kalenders en structuurtjes, met hier en daar kleine tekentjes van de chaoot die ik ben...

  Dus ja! Interieur klopt bij hoe ik ben!

 3. Wij houden allebei van rust, warmte. Onze woonkamer straalt ook wel rust en warmte uit volgens mij. En dat wordt ook wel gezegd trouwens dat men zich bij ons zo 'thuis' voelt.
  Bijna allemaal aarde-kleuren, meubels die nog van onze ouders waren of die bij de kringloop gekocht zijn.

 4. Grappig. Ik denk dat ons huis wel een beetje weergeeft hoe ik ben, rommelig en chaotisch. Overal liggen wel rommeltjes waarvan ik soms niet goed weet wat ik ermee moet. Ik doe mijn best maar het lukt me nirt altijd. Msar ik vind dat er in een huis ook geleefd mag worden, maar ik snak wel eens naar wat meer rust, geeft inderdaad ook weer rust in het hoofd.

 5. Onze woonkamer is work in progress ;) en momenteel een enorme chaos van toet toet auto's, blokken en ander speelgoed. Dit zegt denk ik vooral dat we er erg van genieten als Toby lekker speelt :D

 6. Ooooh wat woon jij mooi!
  Mijn tuin is helemaal tot in de puntjes aangelegd... met een paadje tot aan de garage achteraan... Erg he! Ik was vroeger een freak, helemaal overgeorganiseerd. Maar toen heb ik echt moeten leren loslaten. En nu is mijn tuin een wildgroei aan planten en overal speelgoed en ik vind hetbest.
  Binnen net hetzelfde. De veranda is van de kinderen dus aan de muur allemaal planken met knutselspul en ook allemaal kastjes met speelgoed.
  De woon-en eetkamer zijn dan weer clean. Ik wil 's avonds rust in mijn hoofd dus ook in mijn huis ;)
  Gek he....

  • Oh, een veranda! Is het zo'n mooie witte zoals in Amerikaanse films? Die vind ik altijd zo mooi. Dat zou ik ooit nog wel eens willen. Hoewel het eigenlijk niet bij ons huis past denk ik.

   Fijn dat je de woonkamer rustig kunt houden. Ik wil 's avonds de woonkamer ook netjes hebben.

  • Ooh neenee niet zo'n echt Amerikaanse hoor, daar heb ik niet de centjes voor ;) Gewoon mee in het huis gebouwd, een annex tussen keuken en washok, maar lekker veel lichtinval in het huis...

 7. Bij ons is het net zoiets als bij Hetiszoalshetis.
  Aardetinten met wat vintage groene accenten. De muren wil ik nog wat lichter en de rest van het huis wordt langzaamaan steeds meer naar onze smaak aangepast.
  Wat betreft de tuin heb jk nog niet echt een idee. Spannend om te zien hoe onze tuin zich gaat ontwikkelen. Het wordt onze eerste zomer in ons nieuwe huis.

 8. Interessant :-D! Ik denk dat het zeker waar kan zijn. Wat jij zegt over het willen van rust maar dat je kamer dat niet uitstraalt... Vind je dat jammer? Wat ik zo zie weerspiegelt denk ik ook mogelijke andere karaktertrekken van jou; creatief, kleurrijk, spontaan... (dat is hoe je tenminste op mij overkomt) en dan klopt het weer wel. Toen ik bij mijn man in trok was de woonkamer al mooi en het voelde voor mij goed. Ik heb alleen her en der wat kussentjes of andere accessoires toegevoegd. Ik hou van de vele planten die er staan en de donkere meubels afgewisseld met houten exemplaren, kleurrijke schilderijen en was meteen verliefd op het zebra-schilderij boven de eettafel. Voor mij is het goed zo en het typeert prima hoe ik ben en ook hoe Ruud is. Fijn weekend!

 9. Heel simpel: Ons huis is een puinhoop. En zo is het in mijn hoofd ook. 1001 gedachten die elkaar de hele dag door afwisselen. Het vermoeden bestaat dat ik adhd/add heb en ik heb besloten om te gaan uitzoeken of dat nu daadwerkelijk zo is. Want ik wil het thuis wel heel erg graag opgeruimd hebben, maar dat lukt me niet zo goed.

  En nu ik daadwerkelijk de stap heb gezet naar persoonlijke hulp, lijkt het me ineens ook beter af te gaan om spullen af te staan. Niet weggooien, want dat vind ik zonde. Ik organiseer nu winacties op mijn site met onze tweedehands, nog goed voor een 2e ronde, spulletjes en daar word gelukkig heel erg leuk op gereageerd.

  Dus ja, ik denk inderdaad dat mijn geest mijn huis weerspiegeld. Ik hoop dat je over een tijdje kunt zien dat het in mijn hoofd iets georganiseerder is. ;-)

 10. Hé, dit is het eerste commentvak waar ze mijn Twitternaam vragen!

  Euh, wat zegt mijn huis over mij? Momenteel wonen vriendlief en ik in bij mijn ouders. Maar het huis dat we bouwen weerspiegelt wel hoe onze relatie is. We gaan voor geen binnenmuren, dus allemaal open ruimtes. Dat weerspiegelt onze relatie enorm: wij kunnen alles kwijt aan elkaar, hebben niets te verbergen voor elkaar, en zijn graag bij elkaar in de buurt. We hebben ook amper momenten waarop we graag alleen zijn, zonder de ander rondom ons. Op een of andere manier maken we elkaar rustiger.

 11. mijn huis zegt niet zoveel over mij, tenminste de inrichting deels wel ,maar verder totaal niet. en waarom niet? nou soms dwingen de omstandigheden je om ergens te wonen waar je zelf niet echt voor gekozen hebt. ik ging 20 jaar geleden onverwacht scheiden. onverwacht omdat mijn ex op een vrijdagmiddag thuiskwam met de mededeling dat hij wilde scheiden. we woonden in een koophuis waar ik niet kon blijven wonen na de scheiding omdat ik toen niet werkte en moest dus op zoek naar een huurhuis en de woning die als eerste op mijn pad kwam, lag dichtbij de school waar mijn dochter toen opzat en dat was een vereiste voor een andere woning. verder is het totaal niet het soort huis waar ik voor gekozen zou hebben als er wat te kiezen viel en de woningbouw doet niet veel aan onderhoud omdat de woning een koopwoning word als ik er uit ga. de inrichting qua meubels en dergelijke kan ik zelf bepalen ,maar meer dan dat niet. mijn woning zegt dus vrij weinig over mij

 12. Dat is een goeie. Ons huis is vooral leeg en vrij strak ingericht vanwege de kleine beschikbare ruimte. Ik hou van functionele oplossingen en overzicht in huis. Van teveel zichtbare troep krijg ik de kriebels.

 13. ik vind het best gezellig bij jou in huis. En eigenlijk vind ik dat het belangrijkste. Met mijn huis ben ik nooit klaar, maar dat vind ik ook weer leuk! Wat ik wel ontdek, dat veel spullen, manden met kussens, heel veel boeken, de kleuren, een historie hebben. Als ik nu opnieuw zou inrichten zou het heel anders worden. Betekent dat ,dat ik veranderd ben ? Mijn kleuren zijn trouwens blauwe en rode tinten, best wel moeilijk om dat rustig te houden. Maar er is wel harmonie. En dat vind ik in het leven ook belangrijk!

 14. Ons huis weerspiegeld totaal niet wie ik ben!
  We wonen in een bovenwoning, waarvan het eigenlijk de bedoeling was om hier 2 jaar te wonen, maar dit is nu zo'n 8 jaar. Binnen nu en een jaar hoop ik wel in een huis te wonen wat weerspiegeld wie ik ben!

  • Dat kan natuurlijk ook heel goed inderdaad. Dat het simpelweg niet mogelijk is om een huis te kopen en in te richten naar je eigen smaak.

 15. ik hou van een huisje kakelbont, ik denk dat ik dat hier ook zo zou kunnen noemen...
  Andere vinden het hier soms hysterisch, maar ook bij mij passen...
  Dit is thuis, ik vind clean en wit alleen bij andere leuk

 16. Wij zijn een jaar geleden verhuisd. In bijna elke kamer moet nog wat gebeuren of staan ongeopende dozen. Een behoorlijk rommeltje dus. En inderdaad; in m'n hoofd is het ook een rommeltje. Ik ben altijd bezig met wat ik nog moet doen, en ik vergeet ook regelmatig (belangrijke) dingen. Misschien moet ik toch KonMari maar weer oppakken.....

 17. Ik ben te creatief en een beetje rommel hoort nu eenmaal bij mijn woning! En ik kan bevestigen dat mijn hoofd ook een rommeltje is :) Maar ik wil mijn huis renoveren en anders ontwerpen! Ik ben er niet zeker van dat ik het zelf kan doen, daarom huur ik liever iemand professioneel in om mijn woning perfect in te richten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder