|

Waar haal jij je bloginspiratie vandaan?

bloginspiratie

Ik doe eigenlijk zelden tags. Maar laat ik mijn leven beteren! Want ik hoor dat veel mensen ze hartstikke leuk vinden.

Een blog tag is meestal een lijst met vragen of punten waarop een blogger antwoord geeft. Ik werd getagd door Eva. Het onderwerp van deze tag is:

Waar haal jij je bloginspiratie vandaan?

Welke afbeelding heeft voor jouw met blogspiratie te maken?

Bovenstaande afbeelding heb ik gemaakt om te laten zien waar mijn bloginspiratie vandaan komt. Vooral dus uit mijn dagelijks leven! De dingen waar ik tegenaan loop, mee te maken krijg, of me afvraag. En dat is nogal wat.

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Ik heb meestal wel inspiratie. Vooral als ik de kans heb om eventjes alleen thuis te zijn. Helaas komt dat zelden voor.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Dan baal ik! Soms helpt het om even wat anders te gaan doen. Het is een kwestie van een evenwicht vinden: jezelf de ruimte geven om even wat anders te doen, maar tegelijkertijd de discipline hebben om gewoon te gaan zitten schríjven.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Tsja, als moeder van vijf kinderen word ik nog wel eens onderbroken. Soms zeg ik dat ik zo kom, maar meestal reageer ik eerst. Dan kan ik daarna tenminste weer rustig verder gaan.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Dat is mijn kopje koffie om 10 uur ‘s ochtends. Ik ben dol op mijn ochtendpauze. Dan ga ik lekker in de keuken zitten, en drink achtereenvolgens drie kopjes koffie. En dan laat ik mijn gedachten de vrije loop. Meestal leg ik mijn moleskine agenda naast me, zodat ik ideeën kan opschrijven.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Ik geloof het niet. Soms hoor ik een country and western liedje dat me inspireert. Die teksten vind ik vaak zo grappig. Zoals deze: ‘If you play your cards wrong, you can take me home tonight.’

Waar ontstaan de beste ideeën?

In de keuken en tijdens het hardlopen.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Ik heb een klein kantoortje achter onze keuken. Dat was vroeger de slaapkamer van mijn tante Dina. Haar oude kast zit er nog in. Het is klein, maar heel fijn om te zitten. Ik ben superblij met mijn eigen kantoortje.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Ik heb diverse boeken over bloggen. Ik kijk onder andere graag in Professional Blogging for Dummies.

Welke bloggers inspireren jou?

Dat vind ik een lastige. Ik volg diverse blogs. Op het moment lees ik graag hoe het Valhalla vergaat in Noorwegen. Zij is vorig jaar met haar gezin geëmigreerd naar Noorwegen.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Ik lees zo ongeveer alles wat los en vast zit. Van de Elsevier en HP/DeTijd tot de Grazia. Daar haal ik veel inspiratie uit. Verder gewoon uit mijn eigen leven, en alles waar ik tegenaan loop. En natuurlijk andere blogs.

En ik raak ook geïnspireerd als mensen aardige dingen tegen me zeggen!

Nomineer 5 blogs

 1. Valhalla
 2. Silliesullie
 3. Mammalien
 4. Blogtrommel
 5. Boekenz

Regels blogspiratie tag: Link naar deze blogpost. Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert. Beantwoord alle vragen op jouw manier. Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt. 

Vraagje: houd jij van tags? Waarom wel of juist niet? Vertel het in de comments!

Similar Posts

18 Comments

 1. De eerste keer dat ik een tag zag was nog niet zo lang geleden en ik snapte echt niet wat er mee bedoelt werd. Nu vind ik het wel leuk, maar ik word nooit genomineerd, dus helaas :P

 2. Hahaha wat een leuke afbeelding. Als je ooit eens een roman schrijft dan vind ik ‘De slaapkamer van mijn tante Dina’ een goede titel. Ik las die zin en zag meteen een boekenkaft voor me :D

 3. ah wat lief en wat leuk dat je me doet taggen! zal d’r eens voor gaan zitten! leuk om te lezen van jou, want als ik dan bij jou lees denk ik hoe kom je erop om daaaarover te schrijven en toch is het altijd leuk en reageren er heel veel mensen!

 4. Nicole, wat ontzettend leuk dat je de tag zo snel hebt ingevuld en weer door hebt gegeven. Leuk om te lezen. Knap ook hoe jij het allemaal fixt; al die blogs én ook nog moeder.

 5. Dank voor de nominatie.

  Toch vrees ik dat ik deze tag aan mij voorbij laat gaan dit keer. Dit wegens het teveel aan tags en stokjes de laatste tijd…

  Dank bij voorbaat voor alle begrip.

 6. Oh leuk! Je hebt m over genomen! Leuk om je antwoorden te lezen!! Één klein dingetje… Ik heet Eva ;-) maar dat kantoortje lijkt me ook wel wat hoor! Zonder kast van m’n tante… :-)))

  Liefs, Eva

  1. Ik heb het meteen verbeterd Eva. In mijn hoofd veranderen namen soms compleet. Zo kijk ik graag naar de serie Nashville van Netflix, maar die noem ik dan steeds Houston… Ik weet werkelijk niet hoe dat komt.

 7. Wat een leuk blog heb je! Ik val met mijn neus in de boter: ik leer je meteen kennen door de tag. Een tag heb ik nog nooit gehad, wel awards. Het blijft een beetje hetzelfde: een soort doorgeefstokje. Ik ben daar niet voor in de wieg gelegd, vrees ik…
  Maar iedere blogger is zijn eigen eindredacteur, dus leef je uit!
  Je schrijft leuk. Ik kom nog eens lang,
  groetjes Kakel

 8. Ik gebruik ze af en toe de tags – ik vind ze wel geinig ! Alleen t nomineren vind ik niet altijd evident ! Je weer immers niet of ze er wel zin ik hebben uw nominees !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.