Het beste beddengoed + beddengoed wassen in 5 stappen

beddengoed

Van de week had ik het bed verschoond en de katoenen dekbedhoes verruild voor de dekbedhoes met ‘satin feel’. Het bed opmaken is extra leuk vind ik altijd, als je een mooie nieuwe dekbedhoes hebt. En toen ik die avond onder het dekbed gleed genoot ik van het gladde gevoel van de hoes.

Ik heb wel eens de vergissing begaan om een flanellen hoeslaken te kopen. Maar dat is het tegenovergestelde van glad! Flanel is warmer, maar ik vind het niet fijner voelen.

N.B. Inmiddels heb ik een flanellen dekbedovertrek van Circular Dreams, en dat is in snel tempo mijn lievelingsdekbedovertrek geworden! Ik dacht dat flanel per definitie niet glad zou voelen, maar deze hoes is dat wel. Hij heeft ook nog streepjes waar ik niet van houd, en ondanks dat alles is het nu mijn fijnste!

Stofsoorten vaak bepaald door de weeftechniek!

Het zet me aan het denken aan de verschillende materialen voor beddengoed. Want dat zijn er best een flink aantal. Maar wist je dat veel stoffen gewoon van katoen zijn? Het is de manier van weven die zorgt voor een andere naam voor de stof! Zo is satijn feitelijk ook katoen. Hier onder wordt dit verder uitgelegd.

Uit welke materialen kun je kiezen voor je beddengoed?

 • Polyester: dat mijd ik, want ik wil alleen ademend beddengoed.
 • Katoen: prima want het ademt, maar kan soms wat stug zijn. Bij Circular Dreams werken ze met afval katoen en maken duurzame dekbedovertrekken!
 • Percal: de stof is zo geweven dat er minimaal 200 garen per 2,54 centimeter zijn. Percal is geen soort stof, maar de naam voor de gebruikte weeftechniek. Je hebt dus percal van katoen maar ook van polyester.
 • Satijn: satijn is de meest fijne katoensoort.De naam ‘satijn’ slaat op de weeftechniek.  De stof is gemaakt met een nog fijnere weeftechniek dan percal. Een stof mag zich satijn noemen als er meer dan 220 garen per 2,54 cm zijn gebruikt. Hoe fijner de draden op elkaar worden geweven, hoe gladder de stof zal zijn. Satijn heeft dus een nóg fijnere en strakkere weeftechniek dan percal. Een stof mag de naam satijn dragen als meer dan 220 garen per 2,54 cm zijn gebruikt.
 • Mengeling van polyester en katoen. Dit type dekbedhoezen is vaak relatief goedkoop. Mijn dochter kocht zo’n hoes bij de Primark. Ik vind het materiaal stug en onprettig.
 • Egyptische katoen: beddengoed van Egyptische katoen wil zeggen dat het gemaakt is met katoen van de Egyptische katoenplant! Die levert heel witte, glanzende en lange vezels op. Hierdoor voelt de stof heel zacht aan.
 • Gekamde katoen: voordat de katoen wordt gesponnen tot draden wordt het eerst gekamd. Zo houd je de mooiste garens over, en dat levert weer een fijnere stof op voor je beddengoed.
 • Mengeling van katoen en satijn: de stof is zo geweven dat de kruispunten van de ketting- en inslagdraden gelijkmatig verspreid liggen en bedekt worden door de inslagdraden. Door deze manier van weven kunnen de garens heel dicht op elkaar geweven worden. Dat heeft een soepel resultaat. Met deze techniek kunnen garens heel dicht op elkaar geweven worden, waardoor het weefsel soepel wordt. Satijn geweven katoen heeft altijd minimaal 200 garen per 2,54 cm.
 • Flanel: bevat over het algemeen in de vezels van katoen of wol. Maar flanel kan ook van synthetische vezels worden gemaakt. Flanel wordt gemaakt van los gesponnen garen dat geweven is in een linnen- of keperbinding. Flanel wordt aan één of aan twee kanten licht geruwd. Hoe meer garen er zijn gebruikt voor flanel, hoe fijner de stof is.
 • Jersey katoen: de katoen is niet geweven maar gebreid! Ik heb wel eens bij de Zeeman jersey katoenen hoeslakens gekocht. Het voordeel van jersey katoen is dat het enorm stretcht.
 • Chambray: dit wordt ook wel verpleegsterslinnen genoemd. Het is katoen, en ziet er uit als een denim achtige stof. er zijn dikkere garens gebruikt bij het weven waardoor deze stof een ruige look heeft. Chambray is verkrijgbaar in katoen en/of polyester en in verschillende kleuren.

Beste beddengoed: waar kun je verder nog op letten?

Afgezien van al de verschillende soorten materialen voor beddengoed kun je ook nog kiezen voor biologisch verantwoord beddengoed. En fairtrade! Afgezien daarvan is de máát belangrijk. Je hebt gewone tweepersoons dekbedhoezen, maar ook lits jumeaus hoezen.

Past een dekbed in de wasmachine? Een dekbed wassen is een stuk makkelijker als het in je eigen wasmachine past is mijn ervaring.

Hoe koop je fijne kwaliteit beddengoed?

Het beste beddengoed is de volgende combinatie: een percal geweven hoeslaken in combinatie met een satijn geweven stof voor je dekbedhoes. Het percal geweven hoeslaken is sterk en kan tegen wrijving. Houd je van glad en glanzend? Dan is satijn een goede keuze. Glibber je liever niet door je bed? Dan is percal, katoen of flanel een goede keuze.

Als je hoge kwaliteit beddengoed wilt kopen is het belangrijk om te kijken naar de draaddichtheid, oftewel het aantal garen per 2,54 cm. Daarnaast is het belangrijk dat er lange strengen katoen zijn gebruikt.

En dan nu de praktijk!

Goed we weten nu precies uit wat voor soort materialen we kunnen kiezen. Hoe zit dan nu in de praktijk? Laten we bijvoorbeeld eens kijken op de website van de Hema. Wat bieden zij aan op het gebied bedtextiel?

Opties in Hema dekbedhoezen:

 • chambray katoen
 • hotel katoen percal
 • hotel katoen satijn
 • jersey katoen
 • katoen
 • katoenpolyester
 • linnen
 • zacht katoen (dit slaat volgens mij niet echt ergens op. Zacht katoen is niet een speciale stof. De Hema licht dit verder ook niet toe.

Bij Ikea

Bij Ikea kun je niet zo makkelijk kiezen op soort stof. Maar als je op een dekbedhoes klikt krijg je wel de draaddichtheid te zien! En dat vind ik een groot pluspunt! Onderstaande hoes heeft bijvoorbeeld een draaddichtheid van maar 144. Dat is niet al te veel. Dat betekent dat de stof waarschijnlijk wat stug zal zijn.

beddengoed
Deze 1-persoons dekbedhoes kost 14,95

Ik heb ook even op de duurste dekbedhoes geklikt, om te kijken of die een hogere draaddichtheid. En die hebben ze. voor 49,95 heb je een dekbedhoes met een draaddichtheid van 207.

V&D

Bij V&D koop je voor 99,95 een lits jumeau dekbedhoes van ‘katoensatijn’. Draaddichtheid noemen ze niet. Maar om katoensatijn te mogen heten moet die minstens 220 zijn. Stom dat ze de draaddichtheid er niet bij vermelden vind ik! De winkel V&D bestaat inmiddels niet meer maar je kunt nog wel online beddengoed bij ze kopen.

Action beddengoed

Waar zouden we zijn zonder de Action! Hoe zit het met hun beddengoed? Ik kocht daar voor 19,95 een dekbedhoes van het merk Home Collection omdat ik viel voor de mooie bloemetjes. Op de verpakking staat dat de hoes van 100% katoen is, maar er staat ook cotton satin op. Een draaddichtheid kan ik er niet op vinden helaas.

dekbedhoes

Als ik de hoes zo eens voel, vind ik hem best luxe aanvoelen. Acht jaar gebruik ik deze hoes nog regelmatig omdat ik hem zo mooi vind. Wel is hij een beetje aan de krappe kant.

Hoeslaken Action ervaringen

Hoeslakens koop ik ook bij de Action. Ik heb er twee: een jersey hoeslaken een Action hoeslaken van percale katoen. Het percale katoen hoeslaken van de Action is mijn favoriet. Het jersey hoeslaken is erg vierkant vind ik. Daardoor weet ik nooit wat de breedte of de lengte is, en ben ik altijd een hele tijd aan het rukken en trekken om het over het matras te krijgen.

Hoeslaken Action ervaringen: goede prijs-kwaliteit verhouding

Maar over het algemeen zijn mijn Action hoeslaken ervaringen goed. Ze zijn misschien niet geweldig, maar ze doen wat ze moeten doen. En ook in de was blijven ze goed. Het is niet zo dat het elastiek slap wordt of dat er gaten inkomen. Zeker als je nagaat dat ze maar 3,99 kosten vind ik dat een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Beddengoed wassen

Als je het beste beddengoed koopt is het de kunst om er zo lang mogelijk mee te doen. Je beddengoed wassen op de juiste manier speelt daarbij een belangrijke rol. De eerste vraag is dan natuurlijk: Hoe vaak moet je beddengoed wassen? Hier verschillen de meningen over, maar ik vind zelf dat je beddengoed minimaal 1 keer per week moet wassen. Dat vind ik wel zo fris. Want je verliest vocht tijdens je slaap, en er kan huismijt ontstaan in je beddengoed, en dat kan weer zorgen voor flinke niesbuien. Bovendien ruikt een niet verschoond bed ook gewoon niet fris. Kortom:

Beddengoed wassen? Doe het 1 keer per week!

Beddengoed wassen hoe dan?

Goed nieuws, je beddengoed wassen is helemaal niet moeilijk. Kies een vaste dag in de week waarop je dit doet. Haal ‘s ochtends bij het opstaan je bed af. Dat wil zeggen:

 1. Verwijder het dekbedovertrek of laken.
 2. Hang je dekbed of deken ‘uit’ zodat hij kan luchten. Ik hang de mijne meestal over de deur.
 3. Haal de kussenhoezen van de kussens.
 4. Verwijder het onderlaken.
 5. Neem het vieze wasgoed mee naar de wasmachine en doe het erin.

Beddengoed wassen hoeveel graden?

Zelf was ik mijn beddengoed op 60 graden. Ik kies voor die temperatuur omdat bij 60 graden huismijt wordt gedood, en dat vind ik wel zo fris. Afhankelijk van de kleur van het beddengoed gebruik ik een color wasmiddel of een wasmiddel voor de witte was. Kijk altijd even op het waslabel op je beddengoed: wat staat daar op? Als er bijvoorbeeld wordt aangeraden het niet heter te wassen dan 40 graden, moet je voorzichtig zijn en liever niet op 60 graden wassen.

Beddengoed = linnengoed

linnengoed

Linnengoed.

Hierboven en hieronder zie je linnengoed van mijn oma. Zie je hoe zorgvuldig haar initialen erin zijn geborduurd! Dat zie ik ons niet meer doen met onze moderne dekbedovertrekken!

Wat is linnengoed

Maar wat is linnengoed eigenlijk? Op Wikipedia omschrijven ze het als volgt:

Linnengoed is een verzamelnaam voor allerlei textiel die in het huishouden wordt gebruikt, zoals tafelkleden, beddengoed, handdoeken etc. De naam linnen is ontleend aan de vezels van vlas die oorspronkelijk gebruikt werden om linnengoed te maken. Later werden andere vezels gebruikt, vooral katoen.’

Linnengoed is dus niet persé letterlijk van linnen. Vroeger misschien wel, maar nu niet meer. Nu wordt bijvoorbeeld voor linnengoed in de keuken ook vaak het woord keukenlinnen genoemd, ook al is het zelden van linnen.

fotos Nicole 015

Kijk eens wat ik ook nog heb van mijn tante Dina:

letterlap

Conclusie over beddengoed

Als je beddengoed gaat kopen, en je wilt een luxe kwaliteit let dan vooral op de draaddichtheid. Want die bepaalt hoe zacht een dekbedhoes is. Op de website van Ikea wordt de draaddichtheid vermeld. Erg sympathiek vind ik! De prijzen van beddengoed zijn enorm verschillend. Van 19,95 bij de Action tot ruim 100,- bij speciaalzaken.

Lees ook mijn post over Duurzaam beddengoed.

Welke criteria hanteer jij als je een dekbedhoes of hoeslaken koopt? En hoe heet de stof van jouw dekbedhoes: katoen, satijn, polyester etc?

Deze post verscheen voor het eerst in 2015 en is opgeknapt.

Similar Posts

60 Comments

 1. Wat een interessant artikel, dit neem ik mee voor als ik weer beddengoed ga kopen! Zelf wil ik het liefst zacht en glad beddengoed. Een keer een goedkope gekocht, dit lach gewoon niet fijn. Toen maar zo’n dure satijnen gekocht, maar met deze kennis kan het waarschijnlijk wel goedkoper. Bedankt!

  1. Ik houd ook van beddengoed dat prettig aanvoelt. Ik heb wel eens hele goedkope gehaald bij de Kruidvat. Dat kreng is nog eens te klein ook, en bovendien heel ‘hard’.

 2. Wat goed om te lezen! Ik ga er vanuit dat ik kantoenen dekbedhoezen heb, ik koop ze meestal bij de hema. Toch heb ik wel gemerkt dat ik onder sommige sneller zweet, dan zou dat best eens iets met polyester kunnen zijn. Waar ik niet van houd.
  In de winter heb ik het liefste flanellen, lekker warm.
  Satijn vind mijn vriend niet fijn, te glad :)

 3. Ik wist niet dat er zoveel verschillende hoezen waren. Ik heb altijd katoenen dekbedhoezen, lekker goedkoop van de zeeman. Ik vind ze heerlijk liggen. Ik heb ook een flannellen set, die is lekker in de koude nachten. Ik hoor vaak dat katoensatijn heel lekker is. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd.

  1. Katoensatijn vind ik persoonlijk heel erg fijn. Ik ben altijd blij als ik die hoes er op heb liggen. Want ik had er maar eentje van dat fijne materiaal. Nu dus nog eentje van de Action. Hopelijk is die net zo fijn.

 4. Ik heb zes dezelfde wit katoenen lakens van een website die alleen verkoopt voor hotels. In de stof zit een ribbel. Op de markt in Rotterdam kocht ik kussenslopen. In de kleur blauw, katoen en een rot kwaliteit. Het is flink strijken. Ook nog kussenslopen wit, dezelfde soort in zowel katoen alsook polyester katoen. Een zaligheid. Strijkt snel glad.

  Voor mijn bed luistert het niet zo nauw. Kruidvat verkocht polyester katoenen lits jumeaux dekbedovertrekken. Die zijn heerlijk dun. Ik kan ze met gemak in de wasmachine kwijtm samen met het hoeslaken. Ik heb vijf kussenslopen, in uiteenlopend kleuren. Katoen natuurlijk. Wie heeft bedacht dat 2 kussenslopen voldoende zijn. Een katoenen goede kwaliteit hoeslakens, ligt heerlijk.
  Uiteraard heb ik ook grote zware katoenen hoeslakens, maar die zijn zwaar en vullen in een keer de gehele wasmachine.
  Lakens wassen is bij mij een professie. Zo haalde ik onlangs na drie keer wassen, ossegalzeep latn inwerken en vervolgens dan toch maar chloor, een grote koffievlek er uit. De koffivlek zit nog in het dekbed, ik heb er al ossegal op gesmeerd, helaas wordt dit dekbed gebruikt, waardoor ik hem nog niet kan wassen. Eind volgende week hoop ik er gelegenheid volr te hebben.
  Die koffievelk zag ik pas na twee dagen. Het dekbed was omgekeerd, zodat het niet opviel en bij het voeteneinde,

 5. Ik koop mijn dekbedhoezen bij de Action. En die gaan ook echt heel lang mee. Ik heb de mijne nu al 10 jaar en wissel maar heel af en toe voor een andere look in de slaapkamer. Maar toch komt mijn rode rozenhoes (met cotton satin) van de Action altijd heel snel weer tevoorschijn. Het ligt echt heerlijk, en kreukt vrijwel niet, dus hoef ik het ook nooit te strijken.
  Ik heb ook een flanel voor de winter maar die ligt zo stroef!, Wel lekker warm, dat dan wel weer…
  Maar een echt satijn heb ik bij alleen maar tijdens de kraamtijd gebruikt (4x). Ik vind het niet fijn liggen maar het stat wel erg mooi en met al die visite die dan op je kamer komt wil je er toch als een prinses bij liggen…?

  1. Fijn dat jouw ervaringen met de cotton satin van de Action positief zijn! Ik maakte me nog een beetje zorgen of het wel echt prettig zou zijn vanwege de lage prijs.

   Als je kraambezoek krijgt op de slaapkamer is het inderdaad wel fijn om er een beetje charmant bij te liggen : )

 6. Doordat je een groot gedeelte van je leven op bed ligt vind ik het belangrijk dat het zowel het bed als de lakens van goede kwaliteit zijn. Lakens moeten bij van een natuurlijk materiaal zijn. Daarbij let ik altijd op de draaddichtheid maar helaas staat dat niet altijd op de verpakking. De beste hoeslakens heb ik ooit op de Dappermarkt in Amsterdam gekocht. Een kraam met allerlei lakens in hotelkwaliteit voor een hele redelijke prijs, echt top.

  1. Eigenlijk zou de draaddichtheid standaard op de verpakking moeten staan vind ik. Vooral omdat het zo bepalend is voor de kwaliteit. Dat vind ik dan ook echt goed van de Ikea.

 7. Wat is het eigenlijk nog best ingewikkeld! Wij hebben 1 satijnen laken, ik vind het zelf niet zo heel prettig om onder te slapen, het is zo glibberig!

 8. Oh goh, dat moet je allemaal maar weten zeg!
  Leuk artikel en nuttig ook.

  Geen idee wat de onze zijn, dacht katoen maar dat weet ik niet zeker.
  Duur waren ze normaliter wél vond ik maar ik kocht ze voor de helft en toen was ik nog 43,- per stuk kwijt. Is nog steeds niet goedkoop maar ja.

  Satijn vind ik echt heerlijk alleen mijn man heeft er een hekel aan dus dat is jammer.

  1. Fijn dat je het een nuttig artikel vind Marga. Ik vroeg me al heel lang af wat toch precies de verschillen waren tussen dekbedhoezen, kwaliteit en prijzen. Vandaar dat ik het heb uitgezocht en op een rijtje gezet. Ik ben zelf ook een stuk wijzer geworden : )

 9. Ha, ik hou erg van MOOI beddegoed, denk aan de pip-collectie, met mooie kleuren en goede kwaliteit, voor mijn eigen bed. Heel hip zou ik zeggen mijn beddegoed moet me absoluut joy geven :-)
  De jongsten hebben leuk beddegoed, denk dino’s, hello kitty, prinsessen, spiderman, auto’s etc dat wisselt van kwaliteit sommige zijn heel dunnig en voelen niet zo glad aan.
  De oudste zoon gaat voor warm aanvoelen, dus liefst flanel zowel boven als onder. Oudste dochter gaat voor leukachtig, passend bij haar kamer, wat rustigere kleuren.

 10. Wat een grappige weetjes! Ik ga vanaf nu de draaddichtheid in de gaten houden. Inderdaad een aantal overtrekken van Zeeman die heel stug zijn in huis, die worden dus vrijwel niet gebruikt

 11. Handig artikel! Ik vind het ook vaak lastig om beddengoed te kopen (en het is vaak zo duur), maar investeren in een lekker stofje is het uiteindelijk wel waard.

  1. Een beetje investeren wil ik inderdaad ook wel. Maar niet te veel. Honderd euro vind ik bijvoorbeeld echt te veel. Zelfs bij 50 euro voel ik eigenljk al weerstand.

 12. Nou weer wat geleerd! Ik had dus nog nooit van draaddichtheid gehoord! Ik vind de dekbedhoezen van de Ikea niet prettig. Ze blijven ook niet mooi om het dekbed zitten op de een of andere manier. Ik heb er nu één van de V&D (niet voor 99€) die is op zich prima maar mijn favoriete die ik heb is van de Hema. Die vind ik zo fijn!

 13. Van draaddichtheid had ik nog nooit gehoord. Dank voor de info.
  Wel heb ik hoezen van de HEMA en IKEA gehad die ik nogal stug vond voelen. Ik zag onlangs op een geboortefot van mijn dochter dat we al ruim 12 jaar onder hetzelfde (dure) overtrek slapen. Dus kiezen voor kwaliteit loont!
  Overigens zijn er bij ons nog criteria als instopstrook (hoe Nederlands!), opdruk (geen roze of bloemen zegt de man!) en roesjes (echt mode tegenwoordig).

  1. Een instopstrook vind ik ook erg belangrijk. Is dat typisch Nederlands?

   Een opdruk vind ik ook mooi, maar ik wil geen strepen of blokken. Want als de hoes dan scheef ligt zie je dat meteen zo goed.

 14. ik koop enkel natuurlijke materialen, ik heb dus linnen dekbedden van Hema en Ikea (die vind ik echt heel fijn in de zomer) en katoensatijnen of percal katoen van diverse plekken.

  Ik denk dat de hoeveelheid draden per oppervlakte minder te maken heeft met stugheid dan wel met los geweven (waar je dus doorheen kijkt en die na enkele keren wassen heel “flodderig” aanvoelen, dun en niet voldoende stevig meer dus.

 15. Ik had eens 2 (volgens mij dezelfde serie) gekocht met verschillend patronen, de een is geweldig, de ander te klein en stug.

  De 2 prettigste zijn cadeautjes bij een tijdschrift abonnement.

 16. Ik heb meestal katoenen dekbedden, liggen heerlijk, ik heb een satijnen geloof ik en die voelt heel statisch aan, en zweet ik ook meer onder. Die gebruik ik dus weinig

  1. Er zijn 2 soorten satijn: polyester en katoen,de eerste voelt echt niet fijn aan, en zweterig, maar de katoensatijnen voelt heerlijk zacht en glad aan en niet “koud”.

 17. Wat grappig dat je dit zo uiteengezet hebt. Ik kies het liefst voor (biologisch) katoen. Ik heb er ook 1 van satijn. Ze zijn allemaal al best oud. Als ik een nieuwe koop, dan ga ik voor een goede (helaas dure). Maar gelukkig hoeft dat voorlopig nog niet ;-)

 18. Heb je zin in zijden beddengoed? Zijde is een natuur en ademende stof, zachter dan katoen, gladder dan satijn. Het belangrijkste is de ewitten in zijde. Ze helpen om de vochtigheid in de huid te houden, om van de huidstructuur verfijnen, om de helderheid van de huid te verbeteren. Ga naar Lilysilk om meer informatie van zijden producten te ontdekken.

 19. Super handig artikel dit. Vind het altijd zo een opgave om fijn beddengoed te vinden. Ik heb vorige week een dekbedovertrek bij JOARZ.com gekocht. Zij maken alleen katoen, percal geweven beddengoed met een draaddichtheid van volgens mij 300. Ik vond de prijs voor deze draaddichtheid wel meevallen (89 euro voor een tweepersoons met kussenslopen erbij). Wat een verschil wel met ‘normaal’ katoen van de Hema bijvoorbeeld. Ondanks dat ik JOARZ toch wel een beetje aan de dure kant vind vergeleken met Ikea en Hema bijvoorbeeld, zal ik daar wel vaker kopen omdat ik de kwaliteit ook veeeeeel beter vind.

 20. Super handig artikel!
  Ik heb bij Ikea voor het eerst polyester hoes gekocht, omdat het zo lekker zacht/glad aanvoelde.
  Bewust voor gekozen.
  Maar het blijkt zweterig aan te voelen, dus dit wordt een reserve dekbed.

 21. Wel eens een dekbedovertrek van de luxe mako satijn katoen geprobeerd? Superlicht en kreukt niet. Gemaakt van Egyptische katoen.

 22. Ik ben dol op katoen satijn en ik zoek altijd bewust naar het merk Dreamhouse Bedding. Deze overtrekken voelen heerlijk en zijn ook nog eens heel mooi. Hoeslakens altijd van Jersey, liever niet van Action, want die gaan erg snel kapot. Ik neem vaak via een dekbedden-webshop een 2pack met hoeslakens.

  Flanel heb ik voor de koude winter. Maar het slaapt heel anders en dat is de eerste dag altijd even wennen.

 23. Wat mooi van je tante. Dat werd vroeger nog zo gedaan. Zelf heb ik dekbedden die ik zonder hoes kan gebruiken. Eronder gebruik ik wel lakens. Als het koud is flanel en zodra de nachten warmer worden katoen.

 24. Voor mij moet beddengoed duurzaam, en knisperend vers aanvoelen. Ik slaap graag onder beddengoed van milieuvriendelijke en cruelty free zijde gemaakt.

 25. Ik let vooral op de prijs. Ik heb laatst twee dure dekbedhoeven gekocht bij de Hema (jaartje geleden) en ik merk dat ze nu al vaag worden van het wassen. Dat vind ik dan zo jammer, he? Volgende keer koop ik lekker weer goedkope rotzooi!

 26. Wat een fijne tips, dankjewel! Ik doe het eigenlijk altijd standaard op een kleur stand in de wasmachine en daarna in de droger. Hoog tijd om daar verandering in te brengen

 27. Oh, super al die uitleg over de verschillende soorten materialen voor beddengoed. En wat een heerlijke winkel toch hè die Action. Ik koop daar en bij H&M Home het liefste mijn beddengoed. En altijd katoen.

 28. Mama ging inderdaad vaak naar de wasserette. Had ik het maar wat vaker voor haar gedaan… Toen ze was overleden heb ik overigens een jaar lang de was voor mijn vader en broertje gedaan. Dat was wel een gedoe ja. Drie kwartier heen rijden en ophalen. Thuis wassen en drogen en dan weer terug rijden. Ik heb er absoluut geen spijt van en het ging niet alleen om beddengoed, maar dat is wel waar ik ineens aan moest denken nu. Ik houd van katoen, maar heb eigenlijk geen idee hoe het geweven is. Veel is van H&M en Ikea, want wel een afwijkend formaat (150 x 200).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.