Reacties

Hoe maak je een te kleine dekbedhoes passend? — 41 reacties

 1. Hier eigenlijk geen tips, hier past het altijd wel, al wilt het er aan de onderkant nog wel eens uithangen, maar dit deel stop ik toch onder het matras in, dus je ziet het niet.

 2. De onderste naad van de dekbedhoes openmaken en openlaten als de hoes in de lengte tekort is, kan je enkel doen als de hoes geen flessenhals heeft.
  Als de hoes in de breedte te klein is, wat ook soms voorkomt, kun je het probleem oplossen door de zijkanten van de hoes open te maken en er een band stof aan te stikken die past bij de stof van de dekbedhoes. Je hoes heeft dan wel twee verticale randen in een ander dessin maar het dekbed past dan in de breedte wel in de hoes.
  Dekbedhoes die aan de bovenrand versleten is, maar voor de rest nog mooi, kan je herstellen door het versleten gedeelte aan de bovenrand af te knippen en terug toe te stikken en onderaan de hoes een lap stof zetten waardoor je hoes terug de benodigde lengte heeft. De extra aangezette band stof is bij bedden met een opstaand voeteneinde toch niet te zien of zit onder de matras.

  • Ik zou het dus niet openscheuren, maar een schaar (!) pakken en het naadje open tarnen.

 3. Goeie tips, echter heb ik hier echt geen geduld voor. Ik heb al een hekel aan het bed verschonen. Laat Staan als de dekbedhoes niet past, dan gaat hij echt gelijk de prullenbak in. haha het klinkt zo wat extreem, maar ik koop meestal gewoon de wat duurdere dekbedhoezen, zodat ik weet dat de maten goed zijn.

 4. Oh zo erg als dat gebeurd he :( Ik doe het altijd dubbelop, eerst kijken of tie past, daarna gelijk weer afhalen en wassen voordat we eronder slapen. dus als tie niet goed is kan ik m makkelijk weer terugbrengen

  • Dat is een slimme aanpak Eva! Zo voorkom je inderdaad dat hij al gebruikt is, en dat maakt het makkelijker om er mee terug naar de winkel te gaan.

 5. Koop altijd hoezen met een instopstrook over de gehele breedte. Nog nooit meegemaakt dat dergelijke hoezen niet passen.
  Vroeger wel vaak geklungeld met aanzetten van extra stroken.

 6. Je kunt het probleem oplossen door aan de bovenkant een stuk (oud) laken te bevestigen. Het laken dubbelvouwen en op maat aan het opengetornde dekbed bevestigen. Lijkt net of jij je laken er omheen hebt gevouwen! Niet zo moeilijk toch. Ik doe dit soort karweitjes zoveel mogelijk s'avonds tijdens het televisie kijken!!

 7. Hahaha. Geniaal dit. Iedereen is dit probleem vast en zeker wel eens tegengekomen. Ook mooi hoe je dit omschrijft: "Nou kun je met een gebruikte, en gewassen dekbedhoes teruggaan naar de winkel, maar ik vind dat persoonlijk een beetje lastig." Ik denk dat er weinig mensen zijn die dit doen. Ik had het er hier laatst met mijn dochter over die nav haar opleiding moest verdiepen in consumer rights. Je hebt aardig wat rechten als koper waar veel mensen zich niet bewust zijn, ook veel verkopers niet blijkt vaak uit de praktijk. Als ik iets voortaan terugbreng neem ik mijn dochter gewoon mee ;-) Scheelt onnodige discussies.

 8. Ja met een deken erover kan het prima. Eigenlijk had ik altijd maar één oplossing: verkopen of weggeven. Die dingen zijn wel duur he? Als je tenminste een goede wil.

  • Inmiddels heb ik de perfecte hoezen gevonden Merel voor maar 25,-. Bij de webshop van de Lidl of all places. Er staat een review van op mijn blog revieweerst.nl

 9. Hé, dit is een handig artikel! Ik heb namelijk nog een hele lade vol met dit soort 'ongelukjes', waaronder ook een dekbedhoes die verkeerd gekocht was. Ik ga het zeker eens proberen!

 10. Ik heb dit zelf nog nooit gehad, maar ik heb wel eens dat de kussenslopen veel te klein zijn voor mijn slaapkussen. NIet leuk! Die gebruik ik dus ook niet meer en vervang ik door witte, neutrale kussenslopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder