Reacties

Anders wonen: verhalen van paradijsvogels — 25 reacties

 1. Ik was altijd een paradijsvogel, overal en nergens, huisje aan het strand op Ibiza, huisje aan het strand op Fuerteventura. Nu in de meest burgerlijke wijk van Nederland. Nog steeds prima

 2. Wij wonen geweldig mooi, boerderijtje op het platteland, onderhouds-arme tuin van ruim 2000 m2 dus ik ben dik tevreden maarre.......een Tiny-House op wielen lijkt me ook geweldig. We hebben wel een campertje maar die is te klein om voor vast in te wonen. Mijn grootste wens is een Tiny-House in Australië omdat onz kinderen daar wonen!

 3. Vindt het altijd interessant om te zien hoe mensen zo'n tiny house inrichten. Zelf woon ik nu in een appartement en zou ik graag een woning met tuin willen, maar het uiteindelijke idee is om naar Spanje te verhuizen.

 4. Het boek heb ik van de bieb geleend (scheelt 19,95) en in één ruk uitgelezen. Voor mij zeer inspirerend, al kende ik de meeste geïnterviewden al van internet. Voor nu vind ik het goed waar ik woon, in een hoekhuis met een leuke tuin, maar mijn droombeeld is wel anders, lijkt op de woonsituatie van de paradijsvogels. Wie weet, in de toekomst! Toch voel ik me nu ook een paradijsvogel: ik heb genoeg van alles wat ik nodig heb, heb een lieve man en lieve kinderen, en ook in mijn gewone hoekhuis kan ik alternatief leven, zoals ik wil en niet zoals de massa voorschrijft!

 5. Ik woon in een veel te groot huis met veel te veel spullen en ik zou graag wonen in een tiny house met alleen wat we nodig hebben. Lekker veel buiten zijn en weinig commerciële prikkels.
  Wie weet, ooit :)

 6. Ik woon op het Franse platteland in een dorp met 18 inwoners, ik woon in een 200 jaar oude boerderij met hele grote schuren en een grote tuin. Sinds mijn man twee jaar geleden overleden is woon ik hier alleen met mijn hond en twee katten.
  Veel mensen vroegen me of ik weer terug naar Nederland ging maar daar moet ik echt niet aan denken, alleen al al die schuttingen en die kleine tuintjes. In mijn huis is niets recht, ik heb een pelletkachel in de keuken en in de salon een houtkachel, ik ben nu 65 en ik had dit vroeger nooit kunnen bedenken, ondanks het vreselijke gemis van mijn man ben ik een gelukkig mens misschien wel een beetje een paradijsvogel.

 7. Wij wonen net sinds een dik jaar in ons eigen huis. Vrijstaand en voldoende ruimte voor ons gezin. Wat ik, mijn man nog niet zo, graag zou willen als onze kinderen allemaal het huis uit zijn. Een tiny house, niet helemaal off the grid want zou wel gewoon over water en riool willen beschikken, maar zonnepanelen voor de energie prima! Ben al flink aan het ontspullen zoals dat mooi heet tegenwoordig. Wat hebben we nu echt nodig? En dat is minder dan dat we denken hoor, maar voor ik de knop om heb gezet waren we 35 jaar verder ;-)
  Ben een normale vogel die wel wat meer van een paradijsvogel zou willen hebben!

 8. Dat boek ga ik binnenkort ook eens lezen, klinkt erg leuk. Ik ben helemaal geen paradijsvogel, alhoewel ik wel graag reis. (al dan niet in onze zelfgebouwde camperbus)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder