Reacties

Bed opmaken voor beginners: dit moet er op! — 29 reacties

 1. Waarschijnlijk ben ik één van de weinige mensen die dit doet, maar ik heb het volgende van mijn moeder overgenomen: Ik slaap onder een dekbed, maar tussen mij en het dekbed zit nog een laken. Ik vind dat echt heerlijk. In de zomer slaap ik alleen onder het laken én het voelt gewoon lekker ofzo...Ik weet ook wel dat het zo niet hoort, dat je bij een dekbed geen laken meer gebruikt, maar ik doe dat dus wel. In de winter komt er trouwens nog minstens één gehaakte deken bovenop dat dekbed. Of twee. Soms ook drie;).

  • Heerlijk hè een laken onder je dekbed! Trek eigenlijk nooit het dekbed helemaal over me heen, Vind een laker lekkerder! Hoef je ook het dekbed minder vaak te verschonen!

 2. Ik heb hetzelfde als jij op mijn bed liggen. Alleen wel alles eenpersoons op ons tweepersoonsbed. Dat slaapt voor ons allebei toch een stuk lekkerder!

  Afgelopen weekend had mijn vriend trouwens spontaan het bed opgemaakt. Ik liep 's avonds voor het douchen de trap op en verzuchtte dat ik dat nog moest doen, en toen... verrassing!

 3. Hier elke zondag en ik heb er ook zo een hekel aan, alhoewel we het tegenwoordig samen doen en dan zit dat dekbed zo in de hoes. Ik heb in het ziekenhuis gewerkt en kan ook een bed opmaken ala ziekenhuis protocol, maar zo strak gaat het thuis nooit :)

 4. Heb mijzelf gedeprogrammeerd; ik vind het nu heerlijk om mijn bed te verschonen. En gebruik de Burito-methode, wat met een winterdekbed ietwat moeilijker gaat, maar ach...ik hoef niet te hannessen met twee punten dekbed.

  Ik vouw nog net geen zwaantje van een gastdoekje erbij.

 5. hier hetzelfde wat erop ligt en hier word het 1 keer per week verschoond door manlief en dat is altijd op zondag, voor mij is dat te zwaar om te doen dus doet hij het lekker ;)
  smorgens klap ik alles open en dan het raam lekker open zodat het kan luchen en smiddags maak ik het op

 6. Dit artikel had ik eerder moeten lezen! Nu ben ik er eindelijk achter hoe je je bed goed opmaakt, maar dat heeft tijd gekost. Mama kwam een keer binnen, waarom je maar één hoes om je kussen? ;)

 7. wat word ik altijd blij van fris beddengoed. ik heb alleen 1 probleem: mijn "matraslaken" blijft niet strak om het matras heen gespannen. Zodra ik er een avondje op heb geslapen zitten er allemaal kreukels in. bloed irritant.

 8. Oei, dan heb ik mijn bed mijn hele leven verkeerd opgemaakt. Dat van die dubbele kussenhoes wist ik niet (komt misschien ook omdat mijn kussen al voorzien is van een extra hoes).

 9. 's Morgens inderdaad afhalen en 's avonds weer opmaken, zodat het de hele dag kan 'luchten'. Minstens 1 keer per week wordt het bed hier verschoond. De extra kussenhoes gaat ook gewoon wekelijks mee door de wasmachine.

 10. Hier op zondag (wasmachine draait nu). Sinds ik in een appartement woon, mis ik mijn trap bij het opmaken van het bed. Ik ging altijd met het dekbed schudden boven aan de trap. Dan kreeg ik ‘m heel makkelijk in de hoes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder