Emma matras review: lees nu mijn ervaringen! - update 2024

Emma matras review

Ik probeerde een Emma matras!

Ik heb er wel eens over geklaagd: mijn man springt altijd op zo'n manier in bed dat de hele matras meedeint en ik wakker wordt. Ook heeft hij de onhebbelijke gewoonte om zich heel wild om te draaien 's nachts. En dat zorgt voor een onrustige slaap.

Dus toen ik de kans kreeg om twee eenpersoonsmatrassen van het merk Emma te testen, wilde ik dat wel. Want mijn theorie is dat twee eenpersoonsmatrassen rustiger slapen dan één twee persoonsmatras. Als mijn man wild op zijn eenpersoons matras heen en weer deint, dan zal dat niet, of minder doorwerken in de míjne denk ik! Zo kunnen we samen en toch apart slapen.

Emma matras review Consumentenbond

Bovendien komt deze matras al meerdere jaren als beste uit de test van De Consumentenbond. In maart, mei en augustus 2017 én opnieuw in januari 2018 en in 2021. De meest recente Emma matras review van de Consumentenbond was in november 2022. Ze maakten toen onderscheid tussen 4 verschillende types:

 • Emma Hybrid 7,3 Deze is ook Beste uit de test.
 • Emma O2 (Hard) 7,1
 • Emma O2 (Medium) 6,8
 • Emma Essential 6,7 (Dit is de goedkoopste Emma matras)

Wie duurzaam leven belangrijk vindt: de Emma Hybrid en dde Ema O2 (hard) zijn allebei een groene keuze!

emma matras review

Hier onder mijn ervaringen met de matrassen van Emma. Maar eerst:

Wat is een Emma matras?

Een Emma matras is bijzonder, omdat het een matras is die voor iedereen geschikt is. Het is een 'one-size-fits-all' matras. Dat komt door de innovatieve Airgocell®schuimlaag. Door die laag past het matras zich aan jouw favoriete slaappositie aan. Door de hoge 'puntelasticiteit 'wordt enkel dat deel van het matras samengedrukt waar je op ligt. Zo kun jij heerlijk verder slapen, ook als je partner, hond of kat zich beweegt.

Emma matras: wat een efficiënte verpakking!

Emma werd bezorgd in een verbluffend kleine en efficiënte verpakking! Je kan je gewoon bijna niet voorstellen dat er een matras in past. Eigenlijk lijkt de Emma matras wat dat betreft op een baby: eenmaal 'uitgepakt' snap je niet dat het er ooit inpaste ; )

Zo werd de Emma matras bezorgd:

doos

emma matras
En zo ziet Emma er uit in de doos.

Emma uit de verpakking

Emma uit de verpakking halen is bijzonder leuk. Want als je het plastic open maakt groeit ze uit tot een flink matras.

Tip: pak Emma uit op de plek waar je het matras wilt hebben! Want ze groeit hard!

En zo ziet Emma er uit op ons bed:

bed

Emma matras hoe lang laten liggen?

Je moet het Emma matras eigenlijk 5 uur laten liggen. In die tijd krijgt het matras zijn natuurlijke vorm weer terug, nadat het in die kleine doos geperst zat.

Afgezien daarvan kan de matras een beetje chemisch ruiken in het begin vond ik. Dat is nog een extra reden om het Emma matras eerst even te laten liggen. Zo kan het als het ware uitdampen en luchten.

Over Emma

Wat Emma matrassen zo bijzonder maakt is dat ze voor iedereen geschikt zijn. Het is een 'One-Fits-All' matras. Met andere woorden: Zelfs de prinses op de erwt zou lekker slapen op een Emma matras : )

En hier is waarom:

'Een Emma matras past zich aan het lichaam aan. Zo zorgt het er voor dat je het 's nachts niet te warm of te koud hebt. Dat wordt bereikt door een combinatie van een drukverlagende Airgocell®laag, malvormend traagschuim en ondersteunend koudschuim. het matras geeft mee waar het nodig. Tegelijkertijd biedt het toch weer alle ondersteuning. Bovendien ademt het en blijft dus koel en droog. Dat laatste vind ik een groot pluspunt, want 's nachts verlies je al gauw een liter vocht.'

Op de website Emma-Matras.nl vind je meer informatie over de verschillende lagen waaruit een Emma matras bestaat + uitleg wat elke laag doet! Erg interessant om te lezen.

Is Emma matras goed? Mijn ervaringen met deze matras

Ik ben enthousiast en tevreden over de Emma matrassen. Ze liggen heerlijk, en ik slaap er goed op. En ik heb inderdaad het gevoel dat ik minder 'last' heb van mijn draaiende echtgenoot! Bovendien vind ik het makkelijker om er een hoeslaken omheen te doen. Iets wat overigens niet nodig is. Want de matrassen hebben al een matrashoes die je kunt wassen.

Wat kost een Emma matras?

Deze matras is verkrijgbaar in diverse formaten. Het kleinste formaat van 70x200 kost 409,-. Het grootste formaat 200x200 kost 1099,-. De prijs-kwaliteit verhouding is dus prima. Ze worden gratis thuisbezorgd, en je mag ze 100 dagen uitproberen. Als de matras daarna niet bevalt mag je hem terugsturen en krijg je je geld terug.

Waar Emma matras kopen?

Je kunt een matras kopen via de officiële website emma-matras.nl. Maar je kunt er ook eentje kopen via bol.com. Sterker nog, bij bol.com ben je zo'n 80 euro goedkoper uit. Voordat je een matras koopt, is het dus goed om even goed prijzen te vergelijken.

In Nederland kun je kiezen uit twee verschillende matrassen:

 • Het Emma O2 matras. Dit is de nieuwste versie van het Original matras: een betere schuimconstructie, meer ondersteuning en vooral meer duurzaam.
 • De goedkope versie: het Emma One Matras. Deze kun je zien als een eenvoudig en licht matras, een soort van goedkope versie van de Emma Original.

Felix matras is matras Emma?

Wil je budgetvriendelijk uit zijn dan kun je kiezen voor een zogenoemd Felix matras. Dat zijn matrassen die teruggestuurd zijn door kopers. Een Felix matras is nooit langer dan 100 dagen gebeurd, en vaak veel korter. Het grootste gedeelte van deze matrassen zijn afkomstig uit het Duitse Emma. Dat is al een garantie dat er bezuinigd is op de kwaliteit van de materialen.

Bonustip: kies voor een Emma matrasbeschermer

Wil je dat je matras langer meegaat? Denk dan eens aan een Emma matrasbeschermer. In onderstaand filmpje zie je hoe handig dit is.

Topmatras Emma

Een Topmatras van Emma is eigenlijk een soort extra, dunne matras. Het is een soort luxe aanvulling voor je matras. Ik denk dat zelfs de Prinses op de Erwt wel had kunnen slapen als ze eeen Topmatras Emma had gehad!

Maar het is wel écht een matras! Een topmatras van Emma wordt ook wel een Emma Flip Flopper genoemd. Een Emma topmatras heeft bovendien twee kanten: een harde en zachte kant. Dus je kunt kiezen wat je het fijnst vindt.

Bij bol.com betaal je voor een Emma Flip Flopper voor 1 persoon zo'n 150 euro. Hieronder zie je een topmatras Emma:

topmatras emma

Een Emma Flip flopper is dus duidelijk weer iets anders dan een Emma matrasbeschermer.

Emma boxspring

Inmiddels heeft het merk Emma ook een heuse boxspring in het assortiment. Dus niet meer alleen maar een matras, maar ook een bed. Het Emma boxspring bed kost € 1.139,40. Dat is inclusief een Emma matras.

Emma boxspring review

Op Trustpilot krijgt de Emma boxspring goede reviews! Er zijn 5944 beoordelingen gedaan, en de totaalscore is een 4,1 bij een maximum van 5.

AH Emma matras

Je zou het niet meteen denken maar bij AH kon je afgelopen zomer een Emma matras kopen! Het ging om de Easy by Emma. In augustus 2021 kon je deze Easy matras van Emma kopen met 30% korting.

AH emma matras

Meer Emma matras ervaringen

Ik kijk altijd graag wat bol.com kopers zeggen over producten. Het gemiddelde cijfer dat deze matrassen op bol.com krijgt ligt tussen de 4 en 4,4 bij een maximale score van 5. Dat is niet slecht vind ik.

Alternatief voor Emma matras

De Emma hybrid matras die als beste getest werd kost zo'n 490 euro en kreeg het cijfer 7,3. Een goed alternatief voor dit Emma matras vind ik daarom de Leenbakker matras Easy 1600. Die kreeg een 7,1 maar kost slechts 140 euro!

Op wat voor type matras slaap jij? En welk formaat?

Heb je je last van een gleuf tussen twee matrassen? Lees dan mijn post Gleuf tussen 2 matrassen: zijn topmatrassen een oplossing?

Fun fact: je kunt deze matras ook kopen via bol.com!

Leestips: matras schoonmaken met baking soda en mijn Hypnia matras review.

Ik heb de Emma matrassen gekregen om te bespreken op Huisvlijt.

Similar Posts

49 Comments

 1. Leuke test! Wij hebben sinds kort ook twee matrassen. Dit vind ik een stuk comfortabeler slapen. En hebben na jaren in een 140 gelegen nu lekker de grootste maat genomen.

  1. Graag gedaan Mr FOB. Ik vind het zo handig dat deze matras 'one fits all' is. Dus geen gedoe met allerlei soorten. Hij past zich gewoon netjes aan aan de persoon die er op ligt.

   Zelfs mijn man moet toegeven dat hij beter slaapt nu.

 2. matrassen, praat me er niet over... 1 jaar geleden een nieuwe bed plus matrassen gekocht.. nu slaap ik dus helemaal niet lekker. Een nieuwe matras is zo duur en heb geen idee waaraan het ligt, te hard of te zacht...

  1. Wat vervelend voor je Els! Maar het goede nieuws is dat een goede matras niet heel duur hoeft te zijn. Een Emma matras mag je 100 dagen uit proberen. Dus het is misschien de overweging waard.

 3. Hoeslakens toch maar gebruiken , je gaat toch niet wekelijks dat matras uit de does halen ? Of kees ik het verkeerd? ????

  1. Nou dat zie ik mezelf inderdaad niet doen. Hoewel het dus wel kan. Maar dan doe ik er liever een extra hoeslaken over heen. Dat is makkelijker.

 4. Een goede matras is onmisbaar. Wij hebben een boxspring van Swiss sense. Man een heeft een andere matras dan ik. We konden 90 dagen proef liggen want je mag 'm omruilen. Ons bed was direct goed.
  De topper matras maakt dat je geen geul heb in het midden. Deze is aan de bovenkant twee matrassen en gaat dan over in een. We hebben er een hoeslaken om heen. Met in het midden een stuk extra stof met een inkeping zodat beide bedden onafhankelijk van elkaar omhoog of omlaag kunnen. Ideaal voor ons. Slaapt geweldig goed.

 5. Wat een interessante review, de prijs valt ook redelijk mee! Een goed matras is zo belangrijk, dat heb ik afgelopen jaren ook gemerkt toen ik eindelijk een ander matras aanschafte. Als ik op vakantie ben heb ik ook standaard last van mijn rug na een aantal dagen.

 6. Heel fijn dat je lekker hebt geslapen op dit matras. Dat is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat voor een matras ik heb. Als ik maar goed slaap ;-)

 7. Fijne oplossing zo
  Goede keuze niet duur
  Ik heb Tempur goed voor mijn rug
  Wel een duur matras
  Prijs en kwaliteit zeker in verhouding
  En geen rugklachten meer

 8. Wat fijn dat hij zo goed bevalt. Erg belangrijk dat je 's nachts goed tot rust komt. Ik heb een twee persoons matras van een ander merk, maar hij bevalt ons erg goed. Nu nog een fatsoenlijk hoofdkussen haha.

  1. Ja, dat is ook nog weer een hele issue inderdaad. Ik kocht vorig jaar voor mijn man een heel luxe kussen voor Vaderdag, maar hij vond hem te hard. Gelukkig wilde mijn oudste zoon hem toen wel hebben.

 9. Leuk dat je dit ging testen. Ik heb een hele matras bij mijn nieuw bed gekocht, omdat ik twee losse heel irritant vind. Het matras die ik heb past zich ook aan mijn lichaam erg fijn!

  1. Late reactie maar toch... Dan kan je misschien gaan voor een Felix matras, dat zijn Emma matrassen die retour van mensen zijn gekomen. De kern wordt gereinigd en er komt een nieuwe hoes overheen, de 90 bij 200 is nu in de aanbieding voor 110 euro.

  2. als je op in Google "Felix matras" zoekt dan kom je er wel uit. Ze worden overigens ook nog eens gratis thuisbezorgd. Mijn dochter is nog steeds erg blij met de matras, ze vindt hem heerlijk liggen

  1. Balen Sandra. Maar bij de Consumentenbond werd geloof ik vorig jaar een matras van Ikea als beste koop getest, en die was nog weer goedkoper dan de Emma. Misschien is dat wat?

 10. Heel benieuwd naar dit merk. Ik zie tegenwoordig meerdere merken voorbij komen op blogs en ik geloof ook echt dat de kwaliteit flink verbeterd is. Goede nachtrust is zo belangrijk. Slaap lekker op je mooie matras!

 11. Klinkt positief! Wij moeten ook nodig een nieuw matras ben benieuwd. Ga er graag eens ergens op proef liggen. Matras zo belangrijk voor een goede nachtrust

 12. Toevallig hier sinds enkele maanden ook 2 Emma's van 90 cm.
  Ze zijn vegan, dat was voor mij niet onbelangrijk.
  Er ze liggen heerlijk! Zowel ik als mijn partner zijn tevreden.
  Ik kocht ze met een korting van 100 € per matras, dus meer dan 20 %, via de B website.
  Zo makkelijk dat je geen keuzestress hebt over zacht / hard / middelhard en nog wat van die dingen :-)
  Heel veel matras (wat een heerlijk dikke ook!) voor weinig geld, en ze slapen beter dan mijn veel duurdere vorige Aupings.

  1. Nou precies Gerd. Keuzestress over zacht/hard/middelhard etc. vind ik ook zo'n gedoe. Dat heb je allemaal niet bij de Emma matras. Een hele opluchting.

   Leuk dat ze ook nog eens vegan zijn. Dat wist ik niet. Dat zal ik eens aan mijn veganistische dochter vertellen.

 13. Wij slapen op een grote zak met water. Heb ik ook last van iemand die af en toe de neiging heeft in bed te springen ????.
  Maar verder zou ik niet zonder mijn warme waterbed willen.

 14. Wij hebben jarenlang met heel lekker in een waterbed geslapen. Na de verbouwing van ons huis zijn wij boven gaan slapen. Op de houten vloer was een zwaar waterbed niet verstandig. Wij slapen nu op 2 losse M- line matrassen met een "pont d'amour" er tussen (wie wil dat nou niet?;-). Ik vond ze heel duur maar ze liggen heerlijk. Die Emma's klinken ook fantastisch. Ik ben benieuwd of ze ook goed blijven in de loop der jaren. Dus ik hoop dat je ons over een jaar of 5 een update geeft. Slaap lekker!

 15. Een goede matras is zo ontzettend belangrijk voor een goede nachtrust!! Wij slapen op een boxspring (twee x 1 persoon). Heel erg nieuwsgierig naar dit merk, kende het nog niet maar klinkt allemaal wel erg fijn zoals je het beschrijft.

  1. Het is wel leuke naam voor een merk vind ik. Er zat ook een kaartje bij met de naam Emma er op. Dat had ik op ons schoolbord inde keuken gezet. En iedereen die binnenkwam dacht dat er een Emma geboren was : )

 16. Ik heb ook twee matrassen, maar die waren wel wat goedkoper dan deze en liggen gelukkig prima. Weliswaar moest ik ze zelf ophalen en dat is wel even een gedoe. Fijn dat deze gewoon handzaam thuisbezorgd worden! Ik ga het onthouden als er nog eens een bed bijkomt!

 17. Ik zie de Emma matrassen ineens overal voorbij komen, word er zelf wel nieuwsgierig naar! Het klinkt in ieder geval al erg goed x

  1. Dat schijn je dus op te lossen met een zogenoemde topmatras Fleur. Die leg je over de twee eenpersoonsmatrassen en dan heb je geen richel meer : )

 18. Wat een leuk stukje! Ik heb de matras ook besteld. Ben erg benieuwd hoe het ligt. Mijn man springt gelukkig niet in bed en om toch een ´gat´ tussen twee matrassen te voorkomen hebben wij wel voor één grote gekozen. Ik vond trouwens ook dat ik heel aardig en lief geholpen ben toen ik belde voor advies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.