Reacties

Emma matras review: lees nu mijn ervaringen! - update 2024 — 49 reacties

 1. Leuke test! Wij hebben sinds kort ook twee matrassen. Dit vind ik een stuk comfortabeler slapen. En hebben na jaren in een 140 gelegen nu lekker de grootste maat genomen.

  • Graag gedaan Mr FOB. Ik vind het zo handig dat deze matras 'one fits all' is. Dus geen gedoe met allerlei soorten. Hij past zich gewoon netjes aan aan de persoon die er op ligt.

   Zelfs mijn man moet toegeven dat hij beter slaapt nu.

 2. matrassen, praat me er niet over... 1 jaar geleden een nieuwe bed plus matrassen gekocht.. nu slaap ik dus helemaal niet lekker. Een nieuwe matras is zo duur en heb geen idee waaraan het ligt, te hard of te zacht...

  • Wat vervelend voor je Els! Maar het goede nieuws is dat een goede matras niet heel duur hoeft te zijn. Een Emma matras mag je 100 dagen uit proberen. Dus het is misschien de overweging waard.

  • Nou dat zie ik mezelf inderdaad niet doen. Hoewel het dus wel kan. Maar dan doe ik er liever een extra hoeslaken over heen. Dat is makkelijker.

 3. Een goede matras is onmisbaar. Wij hebben een boxspring van Swiss sense. Man een heeft een andere matras dan ik. We konden 90 dagen proef liggen want je mag 'm omruilen. Ons bed was direct goed.
  De topper matras maakt dat je geen geul heb in het midden. Deze is aan de bovenkant twee matrassen en gaat dan over in een. We hebben er een hoeslaken om heen. Met in het midden een stuk extra stof met een inkeping zodat beide bedden onafhankelijk van elkaar omhoog of omlaag kunnen. Ideaal voor ons. Slaapt geweldig goed.

 4. Wat een interessante review, de prijs valt ook redelijk mee! Een goed matras is zo belangrijk, dat heb ik afgelopen jaren ook gemerkt toen ik eindelijk een ander matras aanschafte. Als ik op vakantie ben heb ik ook standaard last van mijn rug na een aantal dagen.

 5. Heel fijn dat je lekker hebt geslapen op dit matras. Dat is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat voor een matras ik heb. Als ik maar goed slaap ;-)

 6. Fijne oplossing zo
  Goede keuze niet duur
  Ik heb Tempur goed voor mijn rug
  Wel een duur matras
  Prijs en kwaliteit zeker in verhouding
  En geen rugklachten meer

 7. Wat fijn dat hij zo goed bevalt. Erg belangrijk dat je 's nachts goed tot rust komt. Ik heb een twee persoons matras van een ander merk, maar hij bevalt ons erg goed. Nu nog een fatsoenlijk hoofdkussen haha.

  • Ja, dat is ook nog weer een hele issue inderdaad. Ik kocht vorig jaar voor mijn man een heel luxe kussen voor Vaderdag, maar hij vond hem te hard. Gelukkig wilde mijn oudste zoon hem toen wel hebben.

 8. Leuk dat je dit ging testen. Ik heb een hele matras bij mijn nieuw bed gekocht, omdat ik twee losse heel irritant vind. Het matras die ik heb past zich ook aan mijn lichaam erg fijn!

  • Late reactie maar toch... Dan kan je misschien gaan voor een Felix matras, dat zijn Emma matrassen die retour van mensen zijn gekomen. De kern wordt gereinigd en er komt een nieuwe hoes overheen, de 90 bij 200 is nu in de aanbieding voor 110 euro.

  • als je op in Google "Felix matras" zoekt dan kom je er wel uit. Ze worden overigens ook nog eens gratis thuisbezorgd. Mijn dochter is nog steeds erg blij met de matras, ze vindt hem heerlijk liggen

  • Balen Sandra. Maar bij de Consumentenbond werd geloof ik vorig jaar een matras van Ikea als beste koop getest, en die was nog weer goedkoper dan de Emma. Misschien is dat wat?

 9. Heel benieuwd naar dit merk. Ik zie tegenwoordig meerdere merken voorbij komen op blogs en ik geloof ook echt dat de kwaliteit flink verbeterd is. Goede nachtrust is zo belangrijk. Slaap lekker op je mooie matras!

 10. Klinkt positief! Wij moeten ook nodig een nieuw matras ben benieuwd. Ga er graag eens ergens op proef liggen. Matras zo belangrijk voor een goede nachtrust

 11. Toevallig hier sinds enkele maanden ook 2 Emma's van 90 cm.
  Ze zijn vegan, dat was voor mij niet onbelangrijk.
  Er ze liggen heerlijk! Zowel ik als mijn partner zijn tevreden.
  Ik kocht ze met een korting van 100 € per matras, dus meer dan 20 %, via de B website.
  Zo makkelijk dat je geen keuzestress hebt over zacht / hard / middelhard en nog wat van die dingen :-)
  Heel veel matras (wat een heerlijk dikke ook!) voor weinig geld, en ze slapen beter dan mijn veel duurdere vorige Aupings.

 12. Wij slapen op een grote zak met water. Heb ik ook last van iemand die af en toe de neiging heeft in bed te springen ????.
  Maar verder zou ik niet zonder mijn warme waterbed willen.

 13. Wij hebben jarenlang met heel lekker in een waterbed geslapen. Na de verbouwing van ons huis zijn wij boven gaan slapen. Op de houten vloer was een zwaar waterbed niet verstandig. Wij slapen nu op 2 losse M- line matrassen met een "pont d'amour" er tussen (wie wil dat nou niet?;-). Ik vond ze heel duur maar ze liggen heerlijk. Die Emma's klinken ook fantastisch. Ik ben benieuwd of ze ook goed blijven in de loop der jaren. Dus ik hoop dat je ons over een jaar of 5 een update geeft. Slaap lekker!

 14. Een goede matras is zo ontzettend belangrijk voor een goede nachtrust!! Wij slapen op een boxspring (twee x 1 persoon). Heel erg nieuwsgierig naar dit merk, kende het nog niet maar klinkt allemaal wel erg fijn zoals je het beschrijft.

  • Het is wel leuke naam voor een merk vind ik. Er zat ook een kaartje bij met de naam Emma er op. Dat had ik op ons schoolbord inde keuken gezet. En iedereen die binnenkwam dacht dat er een Emma geboren was : )

 15. Ik heb ook twee matrassen, maar die waren wel wat goedkoper dan deze en liggen gelukkig prima. Weliswaar moest ik ze zelf ophalen en dat is wel even een gedoe. Fijn dat deze gewoon handzaam thuisbezorgd worden! Ik ga het onthouden als er nog eens een bed bijkomt!

  • Dat schijn je dus op te lossen met een zogenoemde topmatras Fleur. Die leg je over de twee eenpersoonsmatrassen en dan heb je geen richel meer : )

 16. Wat een leuk stukje! Ik heb de matras ook besteld. Ben erg benieuwd hoe het ligt. Mijn man springt gelukkig niet in bed en om toch een ´gat´ tussen twee matrassen te voorkomen hebben wij wel voor één grote gekozen. Ik vond trouwens ook dat ik heel aardig en lief geholpen ben toen ik belde voor advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder