Goed matras: Hypnia matras van 399,- review

Goed matras Hypnia review 1

Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust.

De gemiddelde levensduur van een matras is 10 tot 15 jaar.

Dus toen ik allerlei rare bobbels begon te voelen in onze matras, bedacht ik dat het wel eens tijd zou kunnen zijn voor een nieuwe.

Maar vervolgens deed ik niets, want ik vind een nieuwe matras kopen een Gedoe.

Wat is een goed matras?

Want je wilt dan natuurlijk wel een goed matras kiezen. Dankzij een berichtje van Marion van Hypnia matrassen kwam ik uit mijn impasse.

Zij bood me een Hypnia matras aan om uit te proberen.

Maar goed, toen stond ik nog steeds voor de vraag: 'Welke matras past bij mij?'

Welke matras past bij mij?

Gelukkig hebben ze bij Hypnia een handige tool die je kunt gebruiken om een goed matras te kiezen.

In 6 vragen een goed matras vinden!

 1. Deze matras is voor...
 2. Op welke matras slaap je nu.
 3. Waarom wil je een ander matras?
 4. Waar ligt jouw voorkeur qua comfort. (hard of zacht?)
 5. Wat is je lichaamsbouw?
 6. Je bent... (hoe actief ben je overdag)

De beste matras voor mij was volgens de test een matras met de klinkende naam Welzijn Supreme Matras.goed matras

Welzijn Supreme Matras

Laten we het CV van deze Hypnia matras eens nader bekijken! Ik moet zeggen: ik ben onder de indruk! Als dit matras mijn een sollicitatiebrief schreef en dit CV zou bijvoegen, dan nodigde ik hem zeker uit voor een gesprek.

Hieronder een greep uit de capaciteiten en eigenschappen van de Welzijn Supreme.

 • Traagschuim matras én pocketvering
 • 7 geoptimaliseerde comfortzones( hoofd, schouders, rug, onderrug, billen, dijen en benen)
 • Zachte en lichte stof op basis van bamboe. Bamboe laat lucht door en beschermt tegen hitte en vocht.
 • Laag natuurlijke latex bestrijd allergieën
 • De matras is 30 cm dik. (De matras die we hadden was 17 centimeter dik! Een groot verschil dus)
 • De matras keert vanzelf terug naar oorspronkelijke vorm. Je hoeft hem dus niet 'te keren'.
 • Elke pocketveer is individueel verpakt.
 • Als je een woelige partner hebt, zoals ik, heb je daar met deze matras geen last van. 'Het traagschuim ondersteunt het gewicht van de slaper zonder dat dit een impact heeft op andere delen van het matras.'
 • Het schuim past zich aan de lichaamsbouw van de slaper aan.

Hieronder de samenstelling in woord en beeld:

goed matras

Maar goed, zoals ze in het Engels zeggen: 'The proof is in the eating,' en in dit geval is het bewijs in de nachtrust!

Zou ik ook echt lekkerder liggen? En beter slapen op deze matras?

Een goed matras? Mijn ervaring met deze Hypnia matras

Laat me beginnen met te stellen dat ik het knap vind hoe ze zo'n enorm matras in een klein doosje kunnen krijgen! Daar moet wel een machine aan te pas komen lijkt me.

Toen de matras werd bezorgd, moest ik de bezorger helpen om het doosje naar ons huis te tillen. Want dit matras weegt maar liefst 50 kilo! Dat zou je niet zeggen als je de doos ziet. Met vereende krachten sleepte we hem het huis in. Daarna vertrok de bezorger.

Matras naar binnen tillen

Ik ken mijn grenzen, dus vroeg ik aan mijn man of hij de matras 'even' naar onze slaapkamer kon sjouwen. 'Nu niet,' zei mijn man, want dat zegt hij altijd als ik iets vraag.

Na 25 jaar huwelijk weet ik dat ik dan maar het beste niets kan zeggen, en gewoon rustig afwachten. En inderdaad. Twee dagen later zei mijn man trots:

'De matras ligt op onze slaapkamer hoor!'

En inderdaad.

Daar lag hij.

In de doos, ergens op de vloer.

Matras uitpakken

Ik ging naar beneden voor een schaar, en begon aan de taak om de matras uit de doos te bevrijden. Daar kwam nog heel wat knip en krachtwerk aan te pas. Nadat ik hem uit het karton had, was het tijd om het plastic los te knippen.

Tip: leg de matras alvast op je bed als je het plastic los knipt, want zo gauw er genoeg lucht bij komt begint het matras te groeien. En te groeien. Tot onhandelbare proporties.

Laat ik het zo zeggen: pas 's avonds vond ik iemand bereid om mij te helpen het uitgepakte matras op ons bed te leggen.

Matras op het bed

Ik was onder de indruk van de dikte van het matras! We slapen in een simpel wit grenen ledikant dat we ooit op marktplaats kochten. Met ons oude matras kon je dat goed zien, maar met de Welzijn Supreme van Hypnia zie je ons bed amper meer : (

Wel ideaal als je je bed niet mooi vindt trouwens!

Slapen op de Welzijn Supreme

Toen ik die avond in bed stapte voelde ik meteen dat ik een stuk hoger lag. Ook constateerde ik blij:

'Ik lig lekker! Het lijkt wel een hotelbed!'

Inmiddels heb ik meerdere nachten lekker geslapen op de Welzijn Supreme. Het grootste voordeel vind ik dat ik inderdaad minder last heb van mijn man die een onrustige slaper is! Normaliter werd ik daar vaak wakker van, maar nu een stuk minder.

Opvallend detail is dat ik allemaal 'kleine rondjes' in het matras voel. Hieronder een foto van de oppervlakte van het matras:

hypnia matras

Verder vind ik het matras zachter voelen dan ik gewend ben.

Een goed matras: de bezemsteel test

Op quiesco.be kwam ik de zogenoemde bezemsteel test voor een goed matras tegen. De ondersteuning is volgens hen goed als:

Je schouders in een verticale rechte lijn liggen, zoals de borstel van de bezem.
Je wervelkolom in een horizontale rechte lijn ligt, zoals de steel van de bezem.

Bezemsteel test Hypnia

goed matras

Bezemsteeltest Emma matras op het bed van mijn jongste zoon

Hypnia matras review

Mislukte bezemsteeltest:

goed matras

Tsja. Hoewel ik de bezemsteel test erg slim vind klinken, kan ik toch niet goed zeggen of ik nou recht lig of niet en of het een goed matras is of niet...

Hypnia ervaringen van anderen

Op hun website staan 141 Hypnia ervaringen. Noem me een ramptoerist, maar ik lees altijd graag de reviews met maar 1 ster of zo. Bijna iedereen geeft echter het maximale van 5 sterren. Ene Abby jubelt dat haar vrouw, die een hernia heeft, voor het eerst weer goed kan slapen! Zij vindt het dus een goed matras.

Eén van de uitzonderingen is ene Erva. Zij vindt het niet zo'n goed matras: Ze schrijft dat de ondersteuning aan de randen beter zou kunnen. Iemand anders geeft 'maar' 4 sterren omdat de levertijd langer was dan verwacht. Ook schrijven een paar mensen dat het matras in de zomer wat warm kan voelen.

Trustpilot over Hypnia

Ook op Trustpilot krijgt Hypnia goede beoordelingen. Er zijn 309 reviews, en de gemiddelde score is 4,7 bij een maximum van 5. Een meerderheid vindt het dus een goed matras.

Hypnia matras versus Emma matras

Een aantal jaren geleden mocht ik ook een Emma matras uitproberen. Emma staat doorgaans ook te boek als een goed matras. Destijds maakte ik echter de fout om twee eenpersoonsmatrassen te bestellen. Dat was ook in een poging om minder last te hebben van de woelwater die mijn man is.

Maar ik had zowel letterlijk als figuurlijk last van de gleuf die nu tussen ons was.

Ik moest steeds aan dat droeve liedje over die twee koningskinderen denken:

'Het waren twee koningskinderen

Zij hadden elkander zo lief

Zij konden bijeen niet komen

De gleuf was veel te diep.'

Nu slaapt onze jongste zoon op het Emma matras. Ik vroeg mijn zoon om de dikte van het Emma matras te meten. Hij kwam uit op 23,5 cm. Dat is dus 6,5 centimeter minder dik dan het Hypnia matras. Maar het Emma matras is inmiddels 5 jaar oud, dus ik weet niet of het daardoor minder dik is geworden.

Mijn conclusie over dit Hypnia matras: goed matras?

Vooralsnog vind ik Hypnia een goed matras. Vooral dat hij zo dik is, voelt luxe. Ook vind ik het een fijn idee dat er 7 aparte zones zijn voor de verschillende lichaamsdelen.

Je mag een matras 120 dagen testen.

Dus ik kom graag bij jullie terug tegen die tijd, om te kijken of ik de Hypnia Welzijn Supreme nog steeds een goed matras vind.

Hypnia matras kopen?

Je kunt een Hypnia matras kopen op hypnia.nl.

Leestips: matras schoonmaken met baking soda en Je matras schoonmaken met waspoeder!

Op wat voor matras slaap jij?

Similar Posts

25 Comments

 1. Het klinkt als een goed matras en volgens mij is die bezemtest prima geslaagd. Niet dat ik er verstand van heb, maar zo ziet het eruit voor mij als leek.
  Hier een (duur) matras van Ikea, maar na nog maar twee jaar moet ik zeggen dat het al behoorlijk slijt. Beetje jammer, zoiets.

 2. Wij slapen op 2 Auping matrassen, gekocht i.v.m. goede vochtafvoering omdat wij allebei reumatische klachten hebben. Het zijn matrassen voor maximaal 70 kg gewicht. Mijn man is ietsje zwaarder maar dit matras was het zachtste voor zijn schouder. Je ziet tegenwoordig veel boxspringbedden, deze zullen wij nooit kopen omdat er geen spiralen bodem onder ligt. Hierdoor kan het vocht niet weg. Wel jammer is dat je de matrassen niet om kunt draaien, alleen keren, d.w.z. voeteneind en hoofdeinde omwisselen.

 3. Ik slaap dus wél op een boxspring, en dan een dubbel bed met twee pocketvering matrassen én daarbovenop (van de matrassenman.nl) een perfecte topper zodat je de twee matrassen niet voelt. Mijn dochter heeft ook zo'n topper, en werd door een logée gevraagd wat voor matras ze had want de logée had voor het eerst geen rugpijn gehad.
  Zelf heb ik allerlei rugklachten en 3 titanium wervels en ik slaap heerlijk. Succes met je ( ik las het verkeerd) hypnose matras :)

 4. Ik ben nog steeds uitgerust na een nachtrust, dus voorlopig is hij nog wel goed.

  Love As always
  Dimario

 5. Wauw wat een hoop keuzes zijn er toch! En wat fijn dat je blij en tevreden bent met je huidige matras!

 6. Ik heb een 1-persoonsbed, die ik dagelijks verstel om er op te zitten. Zelf heb ik een hekel aan binnenvering en met een verstelbaar bed is dat behoorlijk onverstandig. M'n matras is om die reden ook maar 15cm dik. Volledig Nasa/Traagschuim. Op de markt 99 euro, met een merk er op bij Beterbed kostte die 279 euro. Draai ook wekelijks m'n matras om in lengte richtintg of dwarsrichting. Met 25kg is dat redelijk te doen. Met 50kg lijkt me dat ondoenlijk. Slaap er inmiddels 5 jaar op en de vorm blijft goed. M'n matras had een vaste tijk met randen. Ging dus op die randen stuk bij de knik van m'n bed. Deze (en de meeste van tegenwoordig) heeft die randen niet meer en is ie afritsbaar. Dat lijkt me een flinke verbetering.

  1. Ik had al wat eerder bij diverse beddenwinkels gekeken en me laten informeren over de materialen. Daarbij wil ik ook anati allergisch materiaal. Juist vanwege m'n bede dat ik vaak verstel werd aangeraden om een stevig maar niet de dik matras te nemen. Die van Beterbed beviel me het best. Heb daar ook op gelegen. Vond 279 alleen wat duur en dacht daar nog over na. Tot ik een paar maanden later over de markt liep en daar eens kijk bij de matrassenboer die er elke zaterdag staat. Hij had vrijwel hetzelfde matras, was ook zo zwaar en het ding had dezelfde tijk qua kleur en stikselpatroon. Alleen het A4-grote merk ontbrak. Voor 99 euro dorst ik het er wel op te gokken. Nu 5 jaar later ben ik er nog altijd erg tevreden over. Ik kan er ook moeilijk tegen als iemand binnen een paar maanden ligervaren al een oordeel durft te geven.

  2. Nu ben ik heel benieuwd naar dat matras Ximaar! Welk merk was het bij Beterbed?

   Na een paar maanden zou ik denken dat je een matras redelijk goed kunt beoordelen. Maar nu is het inderdaad nog te vroeg, voor mij in ieder geval, om al een goede conclusie te kunnen trekken over het Hypnia matras : )

  3. Het was niet van het eigen merk, maar wat het wel was weet ik niet meer. Dwz ik bedacht dat ik dit matras al zeker 7 jaar heb. Ver voor m'n bestralingsperiode. Tijd vliegt. ;-) Heb ook ook nog gezocht of er iets op leek. Valt onder traagschuim, geen binnenveren of andere onzin en aan 2 kanten te beslapen. Geen winter- en zomerkant zoals m'n eerdere matras. Begin ergens 300 euro. Maar alles zag er anders uit en op de afbeeldingen was nergens zo'n groot merk (ca 25x25cm) te vinden. Destijds zocht ik zoiets nog niet op het internet op om te vergelijken.

  4. Dankjewel voor de toelichting. Ik vind je matras heel fijn klinken. Het lijkt me ook fijn dat het niet zo heel dik is. Ik merk nu al de nadelen van een matras van 50 kilo...

 7. Een goed matras is zo belangrijk! Ik schrok toen ik het prijskaartje zag van ons bed, maar nu ben ik nog steeds heel erg blij met de keuze die we toen (toch) gemaakt hebben. Ben benieuwd of je zo enthousiast blijft over dit matras!

 8. Wel een handige tool inderdaad, voor iets dat zolang meegaat wil je toch zeker weten dat je de juiste kiest!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.