Reacties

Goed matras: Hypnia matras van 399,- review — 25 reacties

 1. Het klinkt als een goed matras en volgens mij is die bezemtest prima geslaagd. Niet dat ik er verstand van heb, maar zo ziet het eruit voor mij als leek.
  Hier een (duur) matras van Ikea, maar na nog maar twee jaar moet ik zeggen dat het al behoorlijk slijt. Beetje jammer, zoiets.

 2. Wij slapen op 2 Auping matrassen, gekocht i.v.m. goede vochtafvoering omdat wij allebei reumatische klachten hebben. Het zijn matrassen voor maximaal 70 kg gewicht. Mijn man is ietsje zwaarder maar dit matras was het zachtste voor zijn schouder. Je ziet tegenwoordig veel boxspringbedden, deze zullen wij nooit kopen omdat er geen spiralen bodem onder ligt. Hierdoor kan het vocht niet weg. Wel jammer is dat je de matrassen niet om kunt draaien, alleen keren, d.w.z. voeteneind en hoofdeinde omwisselen.

 3. Ik slaap dus wél op een boxspring, en dan een dubbel bed met twee pocketvering matrassen én daarbovenop (van de matrassenman.nl) een perfecte topper zodat je de twee matrassen niet voelt. Mijn dochter heeft ook zo'n topper, en werd door een logée gevraagd wat voor matras ze had want de logée had voor het eerst geen rugpijn gehad.
  Zelf heb ik allerlei rugklachten en 3 titanium wervels en ik slaap heerlijk. Succes met je ( ik las het verkeerd) hypnose matras :)

 4. Ik heb een 1-persoonsbed, die ik dagelijks verstel om er op te zitten. Zelf heb ik een hekel aan binnenvering en met een verstelbaar bed is dat behoorlijk onverstandig. M'n matras is om die reden ook maar 15cm dik. Volledig Nasa/Traagschuim. Op de markt 99 euro, met een merk er op bij Beterbed kostte die 279 euro. Draai ook wekelijks m'n matras om in lengte richtintg of dwarsrichting. Met 25kg is dat redelijk te doen. Met 50kg lijkt me dat ondoenlijk. Slaap er inmiddels 5 jaar op en de vorm blijft goed. M'n matras had een vaste tijk met randen. Ging dus op die randen stuk bij de knik van m'n bed. Deze (en de meeste van tegenwoordig) heeft die randen niet meer en is ie afritsbaar. Dat lijkt me een flinke verbetering.

  • Dat klinkt best als een dun matras Ximaar.En wat een koopje zo op de markt zeg! Hoe wist je dat het goede kwaliteit was? Waar let je dan op?

  • Ik had al wat eerder bij diverse beddenwinkels gekeken en me laten informeren over de materialen. Daarbij wil ik ook anati allergisch materiaal. Juist vanwege m'n bede dat ik vaak verstel werd aangeraden om een stevig maar niet de dik matras te nemen. Die van Beterbed beviel me het best. Heb daar ook op gelegen. Vond 279 alleen wat duur en dacht daar nog over na. Tot ik een paar maanden later over de markt liep en daar eens kijk bij de matrassenboer die er elke zaterdag staat. Hij had vrijwel hetzelfde matras, was ook zo zwaar en het ding had dezelfde tijk qua kleur en stikselpatroon. Alleen het A4-grote merk ontbrak. Voor 99 euro dorst ik het er wel op te gokken. Nu 5 jaar later ben ik er nog altijd erg tevreden over. Ik kan er ook moeilijk tegen als iemand binnen een paar maanden ligervaren al een oordeel durft te geven.

  • Nu ben ik heel benieuwd naar dat matras Ximaar! Welk merk was het bij Beterbed?

   Na een paar maanden zou ik denken dat je een matras redelijk goed kunt beoordelen. Maar nu is het inderdaad nog te vroeg, voor mij in ieder geval, om al een goede conclusie te kunnen trekken over het Hypnia matras : )

  • Het was niet van het eigen merk, maar wat het wel was weet ik niet meer. Dwz ik bedacht dat ik dit matras al zeker 7 jaar heb. Ver voor m'n bestralingsperiode. Tijd vliegt. ;-) Heb ook ook nog gezocht of er iets op leek. Valt onder traagschuim, geen binnenveren of andere onzin en aan 2 kanten te beslapen. Geen winter- en zomerkant zoals m'n eerdere matras. Begin ergens 300 euro. Maar alles zag er anders uit en op de afbeeldingen was nergens zo'n groot merk (ca 25x25cm) te vinden. Destijds zocht ik zoiets nog niet op het internet op om te vergelijken.

  • Dankjewel voor de toelichting. Ik vind je matras heel fijn klinken. Het lijkt me ook fijn dat het niet zo heel dik is. Ik merk nu al de nadelen van een matras van 50 kilo...

 5. Een goed matras is zo belangrijk! Ik schrok toen ik het prijskaartje zag van ons bed, maar nu ben ik nog steeds heel erg blij met de keuze die we toen (toch) gemaakt hebben. Ben benieuwd of je zo enthousiast blijft over dit matras!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder