Reacties

Kuil in matras: nieuwe matras, of alleen een matrastopper? — 11 reacties

 1. wij hebben ook matrassen en een top/dekmatras erop, idd verlengen die de levensduur en tevens heb je geen naad( zo heb ik een wat hardere matras gekozen dan manlief)
  Ik vind het handig en hygienisch.

 2. Ik heb jarenlang matrassen verkocht en mijn ervaring is dat een topper een echt flinke kuil niet oplost. En hoewel een topper de levensduur van je matras inderdaad verlengt, is dat voornamelijk op hygiënische gebied.
  Verder moet je er rekening mee houden dat traagschuim het warmste materiaal is op matrassengebied. Als je een warme slaper bent dan kan dat echt oncomfortabel en zweterig worden. Maar dat het drukverlagend werkt is wel waar. Succes met de beslissing!

  • Sillie schrijft ook dat een toppmatras goed is voor de hygiëne: hoe werkt dat dan precies?

   Dat traagschuim zo warm is, wist ik niet! Bedankt voor de tip. Is het dan ook zweterig materiaal?

 3. Ik zou denk ik koudschuim nemen ipv traagschuim. Omdat traagschuim langzaam in een bepaalde positie komt en maar heel moeilijk verandert in een andere positie, heb je het risico dat je veel minder beweegt in je slaap, terwijl dat voor gezonde mensen juist heel gezond is. Traagschuim is vooral bedoeld voor mensen die lang een ziekbed hebben.
  Mariska

 4. Wij hebben enkele jaren geleden een boxspring gekocht en daar zaten topdekmatrassen bovenop. Mijn man vond die verschrikkelijk. Ze waren veel te licht voor mijn man dus die stonden aan beide zijden omhoog als hij lag. Wij hebben na een jaartje alles weggedaan en zijn toen degelijke duurzame matrassen gaan kopen. Voor ons nooit meer topmatrassen.

 5. Wij hebben sinds kort nieuwe matrassen van de Bedstee , echt fantastisch. Ze produceren deze in eigen beheer en ik zou daar eens eens vrijblijvend gaan informeren. Ouderwetse service en goede informatie.
  Vanmatrasstoppers had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord.
  Groet Thea

 6. Bij de blauwe blokken gigant mag je ook lang proef liggen, en ze hebben er ook dekmatrassen. De meeste matrassen hebben x jaar garantie. Ik lig nu bijna 10 jaar op deze matrassen en heb na een mega ongelukje van dochter alleen de dekmatras hoeven vervangen. Een dekmatras vervangen is goedkoper dan een heel matras. De dekmatras nermt het vocht en huidschilvers op. En die kun je veel makkelijker luchten dan een gewone matras, in die zin is het hygienischer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder