Kuil in matras: nieuwe matras, of alleen een matrastopper?

kuil in matras

We slapen inmiddels alweer enige jaren op een matras die we ooit bij de Ikea kochten. Maar de laatste tijd is het net alsof er in kuil in de matras is ontstaan. Hij zit precies in het midden, dus mijn man en ik rollen daar steeds naartoe.

Dat lijkt me een slecht teken…

Matrassen van traagschuim

Dus ik ging research doen op internet en kwam op Totalfit Matrassen terecht. Daar bieden ze een proefperiode aan van maar liefst 14 dagen. Twee weken lang mag je gratis hun traagschuim matras uit proberen, want: ‘Ervaring leert dat even proefliggen in de winkel niet voldoende is.’ Dat noem ik nog eens een weloverwogen beslissingsproces! Maar toen moest ik natuurlijk eerst weer opzoeken wat traagschuim is, en gelukkig bood wikipedia uitkomst.

‘Traagschuim is een materiaal dat wanneer het wordt ingedrukt langzaam in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert. Dat kan ongeveer 0,5 tot 5 seconden duren. Daarnaast wordt traagschuim zachter door lichaamswarmte. Het grootste voordeel van traagschuim is dat bij een matras van traagschuim er minder druk staat op uitstekende delen.’ (Bron Wikipedia.org)

In de gezondheidszorg worden deze matrassen blijkbaar gebruikt om te voorkomen dat patiënten doorligplekken krijgen. Ik vind ze erg goed klinken moet ik zeggen.

Matrastopper voor kuil in matras

Terwijl ik mij in de wereld van matrassen verdiepte, kwam ik iets tegen waarvan ik nog nooit had gehoord, namelijk een matrastopper. Ik heb het opgezocht en een matrastopper is een soort oplegmatras, die je bovenop je matras legt. Dat is bijvoorbeeld handig als je twee losse matrassen in je tweepersoonsbed hebt, en die naad niet wilt voelen. Maar het beste argument voor zo’n matrastopper vond ik dat het de levensduur van je matras verlengt.

Ik moet bekennen dat ik eigenlijk geen idee heb van wat voor materiaal onze huidige matras is. Maar wat ik zo lees over traagschuim en matrasstoppers klinkt goed. En zou ik kunnen bezuinigen op een nieuw matras, door gewoon alleen een matrastopper te kopen, en die er over heen te leggen?!

Goedkoopste kuil in matras oplossing

De goedkoopste oplossing voor een kuil in je matras is een paar goedkope kussens onder het matras leggen op de plek van de kuil. Daarbij is het belangrijk dat de kussens niet te dik zijn! Je wilt natuurlijk ook weer niet een berg creëren in plaats van een kuil.

Een andere oplossing kan zijn om het matras op een andere manier op bed te leggen. En controleer ook of de lattenbodem nog goed ligt.

Kuil in matras samenvattend

Volgens het internet is een matrastopper inderdaad een goede oplossing voor een kuil in het matras! Zo’n topper is doorgaans goedkoper dan een compleet matras. Op z’n minst kun je daarmee de levensduur van je matras verlengen.

Lees ook mijn ervaringen met het Emma matras en het stappenplan voor je matras schoonmaken met baking soda.

Wat zijn jullie ervaringen met traagschuim matrassen en matrasstoppers? Ik hoor het graag!

11 Comments

  1. Mariska
  2. Vlijtig met zuinigheid
  3. willemien

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh