Reacties

Matras kopen waarop letten? + 6 veelgemaakte fouten! — 42 reacties

 1. Het is alweer 16 jaar geleden dat ik voor het eerst en het laatst een matras kocht. Deze kocht ik bij Ikea en nu dus eigenlijk wel vervangen worden als je kijkt naar de leeftijd. Maar wij wachten tot na onze verhuizing met het kopen van nieuwe matrassen.

 2. Nou, ik heb iets téveel ervaring, haha! Door bekkeninstabiliteit is het lastig matras kopen.
  Ikea beviel hier heel slecht. Nu al 5 mnd heel blij met een matras van Beter Bed. Echt zo fijn om weer pijnvrij wakker te worden!
  Als je een matras terugbrengt wordt dat gerecycled. Ze kunnen het niet meer verkopen (zelfs niet als je het na 1 nacht al terugbrengt, vertelden ze me in de IKEA), maar er wordt (iig bij BB) hergebruikt wat kan. En ze doen er idd echt niet moeilijk over. Bij Beter Bed ben ik na een aantal weken toch gewisseld omdat ik toch pijn hield. Geen probleem was dat.

  • Aha, goed om te weten dat zo'n gebruikt matras gerecycled word! Ik vroeg me dat echt af.

   Superfijn dat je nu een goed matras hebt gevonden Anke. Het lijkt me behoorlijk naar als je 's ochtends met pijn wakker wordt.

   Hoe is het nu uiteindelijk gelukt om een goed matras te vinden? Want dat lijkt me echt heel lastig.

 3. Toen onze eerste matras versleten was wou mijn man per se een redelijk harde matras na een maand met heel slecht slapen ben ik in de logeerkamer gaan slapen en ik kwam pas terug als we een andere kochten,na een half jaar wou de zoon die ging alleen wonen de matras (lekker goedkoop) en hebben we twee eenpersoons lattenbodems en goeie matrassen gekocht en het oude bed verdween naar de zoon iedereen blij.

  • Het voordeel van twee eenpersoons matrassen lijkt me inderdaad dat ieder dan een matras naar eigen smaak kan hebben zonder compromissen.

   Fijn dat jullie het zo goed konden oplossen samen.

 4. ER is nu een 'hotel' waar je de matras die je zou willen aanschaffen een nacht kunt testen! Dat lijkt me pas echt handig.
  Misschien gaan we dat wel doen als wij aan een nieuwe toe zijn.

 5. Tja, ik ben dus ook in de valkuil gestapt om me te laten ompraten door verkopers, en terwijl ik graag een stevige matras wilde, toch met een 'soft' naar huis gegaan. Het sliep verschrikkelijk slecht. Maar dat kon en mocht van onszelf natuurlijk niet bij zo'n duur matras, dus lieten we de omruiltermijn verstrijken. Uiteindelijk met bijbetalen (bij dit type matras wordt alleen de kern vervangen) toch weer naar de winkel om een steviger kern. Dit keer afgescheept met medium. Dit keer niet de omruiltermijn laten verstrijken en voor de stevigste kern gegaan. Mijn lichaam rust nu uit in bed! Heerlijk! Het enige wat me nu nog uit mijn slaap houdt is de gedachte dat ik dit proces ooit weer moet doorlopen...

  • Dat klinkt ook als een boel gedoe, en tijdrovend. Superfijn dat het gelukt is om de juiste matras te vinden, maar ik kan me voorstellen dat je er niet naar uitkijkt om dit proces nog eens te doorlopen zeg.

   Het lijkt me ook zo tijdrovend allemaal.

 6. Wij hebben een paar keer een te hard matras gekocht en een keer een van een soort latex ofzo. Dat was een enorm zweetmatras en hij lag dus te hard. Wij dachten ook dat een hard matras beter was. Maar met twee licht gewichten niet echt handig. We zijn nu toe aan nieuwe matrassen. Jaren geleden hebben we een boxspring gekocht en allebei ons eigen matras. Ik eentje voor lichtgewichten (onder de zeventig kilo), manlief voor gemiddeld gewicht (hij is onder de tachtig kilo). Het zijn pocketvering matrassen. Die willen we dus weer. Verder heb ik er een dek op liggen van schapenwol. Die heeft een zomer en een winterkant. Dat is ook heel fijn voor de spieren en gewrichten.
  Twee matrassen vind ik fijner dan eentje en we hebben gekozen voor afgeronde zijkanten, want het moet ook nog een beetje gezellig liggen ;-)

  • Een zweetmatras lijkt me ook een verschrikking. Ik draag ook nooit polyester nachtkleding, want ik houd niet van dat zweterige gedoe.

   Goed om te horen dat je prettige ervaringen hebt met pocketveringmatrassen!

 7. Wij hebben een super fijn - veel te duur - matras, maar de verwachting is wel dat we hier een hele tijd mee kunnen doen. Nu, na 5 jaar, ligt hij nog steeds heerlijk en we hoeven hem alleen maar eens in de zoveel tijd om te draaien.

  • Gelijk heb je Lin. Hoewel ik me ook weer kan voorstellen dat een matras dat tijdens de zwangerschap fijn ligt misschien niet goed is daarna. Omdat je lichaam van vorm verandert en gewicht.

   Ik vraag me af wat ze daar over zeggen in de matrassenwereld.

 8. Gisteren was er op de Belg (één) bij 'voor hetzelfde geld' één en ander over matrassen. Daarbij kwam het er op neer dat een goed matras zwaar moet zijn en de juiste hardheid moet hebben. Ze vertelden dat er eigenlijk drie soorten matrassen zijn (veren, schuim en latex). Ene meneer Mannekes was erg duidelijk, en ik zie nu ook dat hij een boek over slapen heeft uitgebracht.

  Ik heb vandaag gebeld (met bovenstaande informatie in het achterhoofd) met wat bedrijven, omdat ik op zoek ben naar een nieuw matras. Gebeld met Matrasfactory, Ravensberger Matrassen en ook Auping. Zij bevestigden het bovenstaande verhaal. Ik ben nu goed aan het vergelijken...maar dat is een behoorlijke uitdaging ben ik achter!!! Ik stuur een update als ik meer weet!

  • Ja, wat een gedoe hè Vera? Er is enorm veel informatie en er komt zoveel bij kijken dat het een enorme klus wordt... Ik ben benieuwd waar jij op uitkomt!

 9. Jaren geleden een nasa matrras gekocht
  Was een rob uit mijn lijf.
  Heel
  Mijn vakantiegeld ging er aan op
  Sindsdien geen rugklachten meer
  Ik heb geen aandelen hoor
  Maar zo,n matras is echt geweldig
  Ik slaap er heerlijk op

 10. Zo herkenbaar dat je liever eerst zelf kijkt, voor er een medewerker komt. Ik kocht een paar jaar geleden ook een matras bij Ikea, maar ik moet zeggen dat ik de kwaliteit behoorlijk tegen vind vallen.

 11. Mijn huidige matras heb ik op de markt gekocht, bij een kraam die er al jaren en og steeds wekelijks staat. 109 euro voor een 100% traag/nasa schuim vond ik niet duur. Had dezelfde gezien (en er op gelegen bij bedweters. Daar was ie in de reclame voor 279 euro. Identieke afritsbare en randloze tijk, maar dan met een groot merk er op. Volgens mij betaal je vooral daarvoor. Ik heb een verstelbaar bed, die ik dagelijks verstel om er op te zitten. Om die reden mocht m'n matras niet te dik zijn en geen binnenvering hebben. Van dat laatste hou ik toch al niet. Keer het ding wekelijks om in lengte- of dwarsrichting. Met deze kan dat goed, maar is wel zwaar. De vorige had een een zomer- en een winterkant. In de zomer mag je bed harder zijn. Heb nu een medium en hou wel van hard in de zomer. Denk er wel aan om zo'n dun hard oplegmatras er bij te kopen. Gaat in de winter onder en in de zomer op het matras. Ben na 5 jaar nog altijd behoorlijk tevreden met het ding.

 12. Uiteraard let ik er op hoe een matras ligt. Maar de prijs is toch wel doorslaggevend. Ik heb op mijn eigen bed Aupingmatrassen. Maar ik vind mijn (logeer)matrassen van Ikea net zo goed.

 13. In vergelijking hebben wij echt een heul heul duur bed. Maar mán wat ligt het lekker. Zelden lig ik elders zo lekker als thuis. Het is het eerste bed waar ik comfortabel een hele nacht op m'n rug kan slapen, een methode waarvan wordt gezegd dat het voor je lijf de beste manier is om uit te rusten. Dit bed is individueel ingesteld op onze lichamen. Daarnaast qua materialen allemaal prachtige regenboogverhalen.
  Mijn droom was ooit een Hästens en daar vonden we echt geen klap aan toen we eenmaal in de winkel kwamen, haha.

  Gezien hoe wij erop slapen: worth it :)
  Maar niet heel toegankelijk voor

 14. Zo'n matras aan huis lijkt mij wel wat! Wij zijn ook echt toe aan een nieuw matras en een nieuwe topper. Na 2 zwangerschappen hebben die hun beste tijd wel gehad.

 15. Een goed matras mag wat kosten, het bevorderd een goede nachtrust en voorkomt ongemakken.
  Proef leggen in de winkel is eigenlijk onzin, je zou het gewoon een week moeten kunnen testen. Hans

 16. Een te hard matras! Gekocht tijdens mijn zwangerschap destijds (ook al niet zo'n handig moment). Ze hebben het terug genomen maar alleen om het binnenwerk te veranderen. Fantastische service waar ik heel blij mee was. Andere fout is te lang blijven gebruiken. Wij zijn na een jaar of 8 - was wel voor de blog, maar goed moment - overgestapt op een ander matras. Ik denk dat je dat regelmatig moet blijven doen.

 17. Ik heb een slecht matras van de Ikea maar ik weet de naam niet. Dat ding is zo dun en slap dat ik een tijd later een tweede heb gekocht en dus op twee matrassen slaap.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>