Goedkope matras, van goede kwaliteit gezocht? Hier zijn er 2.

goedkope matras

Als het om matrassen gaat wil ik graag een goede. En als het even kan ook nog eens eentje die niet te duur is.

En dat kan ook prima. De Consumentenbond heeft inmiddels al diverse keren geconstateerd dat goedkopere matrassen net zo goed kunnen zijn als dure matrassen. Je hoeft dus niet persé  een dure matras te kopen, om zeker te weten dat je een goede matras koopt. Dus toen de kat op de matras van mijn jongste dochter had gekotst en geplast, kochten we een nieuwe matras bij de Lidl.

Hieronder lees je informatie over de Lidl matras en een andere goedkope optie: de Felix matras.

Lidl matras als beste getest en goedkoop: 99,99

De reden dat ik voor een Lidl matras kook, was heel eenvoudig: de Lidl matras werd tot Beste Koop uitgeroepen door de Consumentenbond. En hij kost maar 99,99.

‘Geen geld! Nog geen 100,- gulden!’ zou mijn schoonvader zeggen.

Het gaat om de de Meradiso 7-zones koudschuim matras van Lidl. Ik moest wel een beetje glimlachen om de tip dat de matras in de wasmachine gewassen kan worden op 60 graden. Wat een wassen neus. Ik krijg mijn winterdekbed al niet eens in mijn wasmachine gepropt! Laat staan een matras. Maar goed.

We kochten hem online via de Lidl webshop. Hier is de directe link naar de Meradiso koudschuimmatras van 90×200.

 

Felix matras

Deze tip komt van Lien. Zij vertelde in een comment op mijn review over onze Emma matras over de zogenoemde Felix matras. Een Felix matras is een matras die mensen na soms maar 1 nachtje slapen al terug hebben gestuurd. Tegenwoordig bieden veel matras verkopers de mogelijkheid om een matras uitgebreid te testen. Vaak wel 100 dagen. Ik vroeg me altijd al af wat ze met die matrassen deden als mensen ze na 100 dagen toch niet fijn vonden.

Dat weet ik nu dus. Dan noemen ze het een Felix matras en verkopen ze de matras opnieuw.

Een Felix matras is een zogenoemde retour matras.

Felix matras

Dit is dus zo’n Felix matras

Is zo’n Felix matras dan niet een beetje vies?

Nou kun je natuurlijk je neus ophalen en zeggen: ‘Getver. Ik blief geen tweedehands matras.’ Maar op de site van Felix-matras staat:

‘Om de hygiëne te garanderen, wordt de oude hoes van het matras vernietigd, en krijgt het matras in de fabriek een volledig nieuwe en dus schone matrashoes. Dat spaart het milieu – en jij bespaart geld! Je krijgt dus een matras dat als nieuw is, voor een hele vriendelijke prijs en met volledige fabrieksgarantie. Natuurlijk gewoon met 100 dagen proefslapen en 10 jaar garantie op vormvastheid en duurzaamheid van de kernmaterialen.’

En zoals ze op de site van Felix terecht opmerken: Je slaapt ook op matrassen in hotels. En daar hebben nog veel meer mensen op gelegen.

Praktische informatie over de Felix matras

Eigenschappen Felix matras op een rijtje:

  1. Geretourneerde matrassen worden uitgebreid nagekeken.
  2. Elke Felix matras heeft een nieuwe tijk.
  3. De kern van de matras wordt volledig gereinigd.
  4. Hij is verkrijgbaar in alle gangbare maten: 80x200cm, 90x200cm, 100x200cm, 140x200cm, 160x200cm, 180x200cm en 200x200cm

N.B. Dit is belangrijk om te weten van een Felix matras

Je kunt een Felix matras ook bestellen via bol.com. Maar daar las ik bij de reviews dat iemand een tweepersoons Felix matras bestelde van 160×200. De matras werd echter geleverd in de vorm van 2 eenpersoons matrassen. Uit navraag blijkt dat ze bij Felix inderdaad 2 zogenoemde ‘kernen’ opsturen. Daarbij krijg je dan een hoes die je om beide kernen heen doet, zodat het 1 matras wordt.

Ik heb hier zelf geen ervaring mee. Dus ik weet niet in hoeverre je toch een gleuf voelt. In een andere review op bol.com geeft iemand aan dat je dankzij de tijk geen spleet voelt.

Maar persoonlijk denk ik dat ik dan toch liever een matras uit 1 stuk zou hebben als ik een tweepersoons matras koop.

Felix matras versus Lidl matras Meradiso

De Lidl matras is goedkoper dan een Felix matras: 99,99 voor de Meradiso matras van de Lidl versus 109,99 voor een Felix matras. De hardheidsgraad van het Lidl Meradiso matras is 3. Bij Felix benoemen ze de hardheidsgraad van de matrassen niet. Op hun site staat dat ze bewust maar 1 hardheidsgraad hebben, omdat het matras zich zo goed aan je lichaam aanpast. Wel staat er dat de meeste mensen de hardheidsgraad van een Felix matras als medium ervaren.

Filmpje Consumentenbond hoe ze matrassen testen

In onderstaand filmpje zie je hoe de Consumentenbond te werk gaat bij het testen van matrassen.

Mijn conclusie over goedkope matrassen bij Lidl en Felix

De matras die we bij de Lidl kochten voor mijn dochter is prima. Voor een tientje meer heb je een gebruikte, (nooit meer dan 100 dagen) maar compleet gereinigde matras van het merk Felix. Als je graag zoveel mogelijk tweedehands koopt om het milieu te ontzien, dan is een Felix matras voor jou de perfecte keuze.

Wil je liever een spiksplinternieuw matras, dan is de Meradiso van de Lidl waarschijnlijk beter voor jou.

Wil je een lekker fris bed? Kies dan voor je dekbed wassen en gebruikt het stappenplan voor je Matras schoonmaken met baking soda!

Op welk merk matras slaap jij? En hoeveel kostte die?

17 Comments

  1. VeggieMo
  2. Jo
  3. Peter baars
  4. Wilma
  5. Christel
  6. Danielle

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh