Reacties

Goedkope matras, van goede kwaliteit gezocht? Hier zijn er 2. — 17 reacties

 1. Ik weet niet meer wat die kostte. Ik dacht een paar honderd euro per matras. Gekocht bij b.e.t.e.r. b.e.d. Ik had eerst online matrassen uitgezocht en goed gekeken wat onze behoeftes zijn. De oude matrassen waren van dit merk en daar was ik erg tevreden over. Deze nieuwe matrassen waren een drama. Ik zweette mijn bed uit en het was vast een felix matras en dat iemand van 150 kilo ofzo erop had gelegen want het ding was scheef. Ik kreeg een ander matras. Toch bleef het zweten een probleem en gelukkig hadden we de oude matrassen nog waar ik toen weer op ben gaan liggen.
  Eind van het verhaal. Matrassen allebei terug, in de bb winkel andere uitgezocht. Helemaal tevreden ben ik nog steeds niet. Een volgende keer zou ik naar i.k.e.a. gaan en nooit meer koudschuim. En altijd uittesten.

  • Wat vervelend VeggieMo. Een matras waarvan je heel erg gaat zweten zou ik ook niet fijn vinden. Zijn je oude matrassen niet meer te koop? Dat zou het simpelst zijn stel ik me zo voor: gewoon weer dezelfde kopen.

 2. Als ik dit lees besef ik - hoewel ik op de sociale ladder onderaan sta - dat ik met sommige zaken toch erg bevoorrecht ben. Om de vraag te beantwoorden: ik slaap op een QCare alternating (luchtwissel) matras.
  Vanwege het constant in een rolstoel zitten bestaat er een grote kans op decubitus (doorligwondjes). Ter voorkoming heb ik een uitmuntend rolstoelkussen en in het bed ligt dus die alternating matras. Dit wordt middels ween elektronische pomp volgeblazen met lucht, waarna om de 2-3 minuten op enkele plaatsen de lucht eruit wordt gelaten. Het matras is namelijk opgebouwd uit vele compartimenten. Daarna blaast de pomp dat deel weer op en wordt de lucht uit andere compartimenten weer vrijgelaten. Dit gaat de hele nacht zo door. Op de plekken waar de lucht er even uit gaat wordt de huid even ontlast. De hardheid van het matras kan traploos ingesteld worden maar is ook afhankelijk van het gewicht van de gebruiker. In de handleiding staat hierover een advies.

  Het moge duidelijk zijn dat je een dergelijk matras niet voor 100 euro bij de Lidl kunt kopen. Het kostenplaatje van zo'n € 2.500 wordt gelukkig gedekt door de ziektekostenverzekering (na indicatie).

  Wat het dekbedovertrek betreft: ik ben erg blij dat ik een jaar geleden heb gekozen voor een wasmachine waar 8 kg wasgoed in kan. Een dekbed is dan geen probleem meer want ik liep inderdaad ook tegen dat probleem aan. Een echte aanrader!

 3. Ik heb m'n merkloze matras op de markt gekocht voor 90 euro (90x200x18). Een prima kwaliteit koudschuim, die ik eerder bij beterbed voor 3x zoveel zag. De man staat altijd op de markt, dus daar had ik wel vertrouwen in. Ik heb andere matraswensen, omdat ik een verstelbaar bed heb waar ik erg veel op zit en ik wekelijks m'n matras keer/draai. Mijn oude had een winter- en zomerkant en dat wilde ik niet meer. Gewoon een zeer homogeen geval zonder randen (daar ging de vorige op stuk) en mooie afritsbare hoes die in de was kant. M'n matras is 2x zo zwaar al m'n oude. Inmiddels heb ik hem een jaar en voldoet ie in de zomer en winter prima. De vorm herstelt ook prima. Van mij had ie iets harder gemogen, maar die had beterbed ook niet in dit type. Ik gebruik nog altijd een molton-overtrek die er bij de warmste dagen af gaat. Deze zomer een dag of 10. Ik wist het redelijk koel te houden in huis, een paar nachten werd het 25 graden.

 4. Die opmerking over hotels... Ik moet me daar altijd even heel bewust overheen zetten, zeker bij rondreizen in Afrika of Azië. Maar dat hoort er nu eenmaal bij.
  We slapen in Nederland op boxspringmatrassen van de Ikea (2x 80cm omdat een grote niet door het trapgat paste), maar zijn er niet echt tevreden over. Ze zijn toch iets te zacht en dat is na twee jaar zo erg geworden dat het niet echt lekker meer ligt.
  In ons huurappartementje op Curaçao hebben we just een keihard matras, met een houten plaat als ondergrond, dat is weer aan de harde kant.
  Dat Lidl matras lijkt me wel wat, eigenlijk. Het fijnste matras dat we ooit hadden was ook koudschuim en vrij hard.

 5. Lidl matras geprobeerd....wat een draak van een ding. Overal pijn snel teruggestuurd, traagschuim hebben wij al eerder gehad, ligt aardig maar niet te doen zo heet hoeveel je daar op zweet. Hebben nu een matras met natuurlijke materialen (bamboe, hennep en natuurlatex) van Victusbeds, wel stuk duurder maar dit ligt dan ook tigduizend keer beter en geen druppel zweet.

 6. Nu het toch over matrassen gaat vind ik het leuk om je alsnog te laten weten dat ik, na het lezen van jouw review over de Emma matras, er voor onze zoon een gekocht heb. Hij slaapt er prima op!

 7. Ik twijfel ook nog tussen een Lidl of Felix matras voor de kinderen (we hebben zelf Emma matrassen en zijn heel tevreden). Zeker het idee om een matras een tweede leven te geven voelt goed echter zijn de Felix matrassen met 179,90 een stuk duurder dan in dit artikel ?!

 8. In je stukje lees ik dat de matraskern van het Felixmatras gereinigd wordt. Mag ik vragen waar je die informatie gevonden hebt? Op de Felix site zie ik dat namelijk niet staan, alleen maar dat er een nieuwe tijk om heen gaat. Als ik zeker zou weten dat de kern ook gereinigd wordt dan denk ik dat ik voor het Felix matras zou kiezen.

  • Die informatie vond ik op de site van Felix matrassen onder FAQ. Je vindt deze informatie in het antwoord op de vraag: Is Felix een retourmatras.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>