Reacties

Matras schoonmaken met baking soda? - Ultiem Stappenplan! — 27 reacties

 1. Mijn vorige matras was twintig jaar oud. Mijn nieuwe matras was vervolgens even wennen, maar ik ben echt blij dat ik een nieuwe heb gekocht. Ligt toch een stuk comfortabeler.

 2. Het matras van hoofd naar voeteneind wisselen zou ik niet doen. Het lijkt me minder fris, maar het heeft ook weinig nut. Iedereen is in het midden op z'n zwaarst volgens mij. Wel de onderkant naar boven draaien ieder kwartaal langs de lange kant. Zo werd het ons ook aangeraden toen we onze matrassen kochten.

 3. Hier hebben we nog maar net nieuwe matrassen dus even niet nodig. Baking soda is inderdaad een handig en goedkoop product. Ik maak er ook altijd mijn drinkflessen mee schoon.

 4. Mijn matrassen zijn zwaar aan vervanging toe, dat weet ik, maar ja, je moet het maar even op kunnen hoesten, gezien ik wel voor kwaliteit wil gaan, en voor jaren weer even klaar wil zijn. Dat komt nog wel. zo nu en dan ben ik al aan het zoeken.

  baking soda is een top product wat ik al meer dan 6 jaar gebruik al dan niet met schoonmaakazijn, maak er alles mee schoon. het enige andere wat ik er eventueel nog bij gebruik zo nu en dan is bleek, dikke bleek, dit puur om de geur, omdat mensen dat vaak associëren met schoon ;-)

  X

 5. Wij hebben een 15 jaar oude bulldog.
  Geen idee waarom ..maar oude hondjes , hoe vaak je ze ook wast .
  Ruiken vaak niet zo fris.

  Als ik ‘s avonds naar bed ga
  Strooi ik af en toe wat baking soda op het kleed om het de volgende dag op te zuigen.
  Ruikt alles weer fris.

  Omdat oude hondjes ook vaak niet gewassen willen worden.
  Wrijf ik hem ook wel eens in met baking soda voor we gaan wandelen.
  Ruikt hij ook weer lekker fris.

 6. ik koop nooit erg dure matrassen maar vervang ze om de 7 jaar. Vanwege dat vocht en die huidschilfers en alle niet nader te noemen narigheid

 7. Die van ons zijn nog geen tien jaar oud.
  Regelmatig luchten, draaien en keren.
  Gestofzuigd ook wel.
  Maar nog nooit schoon gemaakt.
  Nu hebben wij een boxspring, op de matrassen liggen topmatrassen, daaroverheen molton en dan een hoeslaken.

 8. Waar die baking soda al niet goed voor is. Ik ben wel toe aan een nieuw matras, niet vanwege vlekken maar omdat mijn rug om meer ondersteuning vraagt.

 9. Ik wist wel dat baking soda goed is voor 180 huismiddeltjes..maar deze kende ik nog niet.....we hebben net een jaar geleden een nieuw matras gekocht maar is goed om te onthouden

 10. Goede tip! Toch eens doen. Ben sinds kort backing soda fan.
  Inside information voor jou: heb afgelopen weekend de douchevloer van mijn moeder schoongemaakt in haar nieuwe kamer in het verzorgingstehuis. Wordt wel schoongemaakt natuurlijk maar zij vond hem vies (snap ik). Dus ik in de weer met backing soda. Komt ze kijken en zegt ‘wat heb je daar nou?’ Dus ik zeg ‘Backing soda, mam. Daar kun je heel veel mee schoonmaken’. Mijn moeder knikte goedkeurend. ‘Dan moet je voor mij maar eens zo’n doosje meebrengen’ 89, hè! Geweldig! Die gaat dat hele verzorgingstehuis poetsen.

  • Wat een lief en leuk verhaal Nicky! Wat leuk dat je moeder zo goedkeurend knikte ook. En goed hoe ze open staat voor nieuwe dingen op haar leeftijd : )

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>