Lidl matras Meradiso 7-zones is Beste Koop

Lidl matras

Het matras waar mijn man en ik momenteel op slapen is ongeveer 9 jaar oud. Aangezien matrassen gemiddeld 10 jaar meegaan, en ik bovendien een kuil meen te voelen in ons matras, overweeg ik een nieuwe Lidl matras. (Zie ook kuil in matras)

Wacht eens even!

Oplettende lezers zullen misschien zeggen: 'Wacht eens even! Jullie sliepen toch op twee losse Emma matrassen? Waarom dan een nieuwe Lid matras?'

Dat klopt. Dat deden we ook. Destijds leken twee losse matrassen mij een goed idee, omdat ik mijn man zo'n onrustige slaper vind. Apart slapen op verschillende matrassen zou misschien helpen. I

k hoopte door die twee aparte matrassen minder last van zijn gewoel te hebben. Maar we konden allebei niet wennen aan de gleuf tussen de twee matrassen. Ik hoorde steeds dat liedje in mijn hoofd:

'Het waren twee koningskinderen, zij hadden malkander zo lief
Zij konden bijeen niet komen, het water was veel te diep.'

Dus toen hebben we onze twee matrassen in het voormalige bed van onze oudste dochter gelegd, en haar matras in het onze.

Lidl matras Meradiso 7-zones H2 krijgt een 7,2

Bij dit soort aankopen kijk ik graag naar de testen van de Consumentenbond. En volgens hen is de Lidl matras Meradiso 7-zones koud-schuimmatras H2 de 'beste koop'. Deze matras krijgt een 7,2. De best geteste matras van de Consumentenbond is een Emma matras met een 7,7. Maar die kost meteen 500 euro. Voor die halve punt verschil wil ik niet zoveel extra betalen.

Nou is de tweepersoons versie van deze Lidl matras wel iets duurder, namelijk 159,- maar dat is nog steeds een koopje vergeleken met de Emma matras van 500 euro.

Lidl matras

Lidl matras: vrij hard

De Consumentenbond constateert overigens wel dat de Lidl matras niet zo populair is op hun eigen website. Veel mensen vinden hem 'te hard'. Maar als het gaat om ondersteuning, levensduur en vochtdoorlatendheid dan scoort hij toch goed.

En persoonlijk vind ik een hard matras geen probleem. In Japans slapen ze op futons, dus dan moet ik toch uit de voeten kunnen met een Lidl matras.

Fun fact

De duurste matras in de test van de Consumentenbond is van het merk Auping en kost maar liefst 1600,- bij een cijfer van 6,3!

Wat zijn de beoordelingen van deze Lidl matras

Wijs geworden van mijn tegenvallende ervaring met het Silvercrest wafelijzer van de Lidl heb ik nu wel eerst even de beoordelingen van de Lidl matras in de webshop van de Lidl gecontroleerd!

Daaruit blijkt in ieder geval dat de Lidl matras een beetje stinkt, en langdurig nieuw ruikt.

Maar het merendeel van de beoordelingen is positief

Meradiso matras samenvattend

Wie een nieuwe matras nodig heeft, en voordelig uit wil zijn is voordelig uit met een Lidl matras. Mits je het niet erg vind als je matras relatief hard is. De H2 versie is zachtste Lidl matras.

De moraal van het verhaal is in ieder geval dat een goede matras niet heel duur hoeft te zijn.

Je kunt het Beste Koop Lidl matras hier bekijken.

Lees ook mijn ervaringen met het Emma matras! en het handige stappenplan voor je Matras schoonmaken met baking soda!

Op wat soort matras slaap jij?

Similar Posts

28 Comments

 1. Laat ik nu net dit matras eergisteren gekocht hebben voor oudste zoon. Het komt vandaag😉. Ook fijn dat de bezorgkosten maar 4,95 zijn. We zelf niet hoeven te rijden en te sjouwen.

  1. Ik heb hem als matras op ons logeerbed maar de logés vinden hem wél wat hard.
   Misschien dat hij nu ook niet genoeg "ingeslapen" word (max 2 nachten per week)

 2. Onze matras is goed, maar hij is zo zwaar.
  Ik draai de matras regelmatig en dat is alleen bijna niet te doen.

  Maar ik kan er lekker op slapen en dat is het belangrijkste.

  Succes bij de aanschaf Nicole.

 3. Ha Nicole,

  een matras van de Lidl??
  Nooit van gehoord.
  Ik slaap op een matras van de IKEA. Heerlijk zacht...

  groetjes!

 4. Nouja zeg. Echt goed dat je ernaar hebt gekeken. Ik zou zelf niet eens denken aan de Lidl, maar het is dus prima, als ik het zo lees. Ik houd persoonlijk van een hard matras, maar dat komt ook omdat ik meestal op mijn rug slaap. Dan schijnt een hard matras het beste te zijn.

 5. Onze matras is nog maar 4 jaar oud en kwam bij Leen Bakker vandaag. Ze kwamen deze thuisbrengen namen ook de oude mee terug. Ligt heerlijk en slaap er lekker op. Draagt de naam Souplesse. We hadden eerst ook zo een zware matras en sliep voor geen meter en het omdraaien was helemaal een probleem.

 6. Ik weet het niet eens... Maar we hebben een traag schuim matras en dat voelt prima aan. Maar welk werk en waar we die vandaan hebben weet ik niet meer. Het is overigens ook een "hard" matras.

 7. Hier alleen matrassen van Ikea! Zowel hard als zacht.
  Het allergrootste voordeel van Ikea-matrassen is dat dat je de tijk (de buitenkant) in de wasmachine (sommige wel op 60 graden) kunt wassen. Door de deelbare rits valt het matras in 2 delen uiteen zodat het in je eigen wasmachine past! Perfect om alle huisstofmijt te niet te doen!
  T mag niet in de droger maar moet in de lucht drogen. Tegenwoordig hebben we zomerse dagen genoeg dus is de tijk heel vlot droog!
  En Ikea-matrassen slapen verrukkelijk!

 8. Wij hebben een boxspring van Swiss Sense en een split topper erop. Heel fijn want we kunnen het bed nu gewoon omhoog doen onafhankelijk van elkaar, maar er is geen gleuf. Ik heb een zachtere matras dan man. We hebben eerst een tijdje matrassen uitgeprobeerd in de winkel. We mochten de matras binnen 90 dagen omwisselen voor een ander exemplaar.
  Zoonlief heeft mijn oude boxspring, wel met een nieuwe topper. Dochterlief heeft een matras van Ikea. Zij heeft een bed waarbij maar een goedkopere matras past. De andere steken allemaal uit en dat wil ze niet. We kochten voor haar ook een eenvoudige topper erbij zodat ze lekker ligt.

 9. Ahum. Wij hebben dus twee van de schreeuwend dure Auping matrassen. Ik moet wel zeggen dat we ze al 15 jaar hebben maar dat ze nog steeds prima zijn. Nog als nieuw, eigenlijk. Geen kuilen of iets dergelijks en ze zakken ook niet in. Zelf had ik vroeger een Ikea-matras. Dat sliep ook prima, hoor. Maar de Auping ligt nog steeds een stukkie lekkerder. Die spleet tussen de matrassen vind ik juist fijn. Ik lig daar altijd met mijn ene been in. :-)

 10. hier overal Emma matrassen! Vorige waren Auping, maar de levensduur daarvan was toch niet zo geweldig, snel hobbels erin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.