Gleuf tussen 2 matrassen: zijn topmatrassen een oplossing?

liefdesbrug

Omdat mijn man nogal een wilde slaper is, en zich met veel rumoer omgooit in bed, kozen we voor twee éénpersoonsmatrassen. Voor allebei een Emma matras om precies te ijn.Zo hoopte ik minder last van zijn capriolen te hebben. Maar vervolgens deed zich een nieuw probleem voor: de gleuf in het midden. Hoewel die wel erg handig is als bewijs dat mijn man op 'mijn helft' ligt, is hij ook wel wat ongemakkelijk.

Op mijn review blog schreef ik een post topmatrassen als een mogelijke oplossing.

Maar een goedkopere variant blijkt de zogenoemde 'liefdesbrug'!

Lees het nu op Review Eerst!

Lees ook mijn post over je matras schoonmaken met baking soda en mijn Hypnia matras review.

Bron afbeelding: Shutterstock

Similar Posts

16 Comments

 1. Een molton en hoeslaken over beide matrassen tegelijk was bij ons een erg fijne oplossing. Ennuh, je kunt evenwel nog voelen welke helft van wie is :-)

 2. Ik heb een dikke topper...... plus molton en hoeslaken. Die liefdesbrug .... "pont d'amour" had ook een eigen leven. Ik ben helaas zelf de wilde slaper;(

 3. Maar waar laat je je voet dan, die stop je toch altijd tussen de matrassen. Ik ben overduidelijk een buikslaper.
  En ook: hoe vertel je je kind dan dat het tot hier en niet verder is zodat je gewoon een slaapplekje houdt ipv 3/4e aan je kind te moeten afstaan. ;)

 4. Topmatras is meer aanvulling voor bestaande matras als die te hard of te zacht is kun je dat compenseren dmv een topper.

  Puur voor de naad zou je een goedkope topper kunnen nemen.

 5. Wij hadden om dezelfde reden topmatrassen en zo'n t-stuk gekocht, twee persoons molton en hoeslaken er over heen.
  Toch was het geen goede oplossing, bleven last van de kier houden.
  Hebben nu weer een twee persoons matras

 6. klopt wij hebben inmiddels de tweede liefdesbrug en dat bevalt prima.tussen de matrassen,hoeslaken erover en klaar.ik weet niet precies wat de prijs was,maar volgens mij niet echt een schokkend bedrag

 7. Haha, hoe dóen ze dat toch. Die van mij gooit zich ook een halve meter de lucht in om zich daar om te draaien en weer neder te storten. Wij hebben twee matrassen met een anti-allergische hoes er overheen, gelukkig wellicht daardoor nooit last van de gleuf. We hebben ook allebei een heel ander lichaamstype dus allebei een ander matras. Wel gelukkig even hoog ;)

 8. Ondanks dat ik over een waterbed van 2.40 x 2.00 met gescheiden matrassen beschik heb ik gruwelijk de pest aan gleuven of kieren in mijn bed. Een T stuk is daarbij een noodzakelijk kwaad. Als ik het te warm heb sleep ik mezelf naar de andere matras die wat koeler is. Even opschuiven doe je op een waterbed niet zomaar even. Daar komt redelijk wat fysieke kracht bij kijken. Zeker als je ook nog eens van de bovenzijde tegengehouden wordt door een loeizwaar verenbed dat ca 30 cm dik is. Ideaal voor erg beweeglijke mensen die lijden aan ADHD, want bewegen is vrijwel onmogelijk. Je staat op in dezelfde houding zoals je er in kroop. Echt last van gleuven heb je dus niet.

 9. Mijn man vind 2 matrassen ook ongezellig. Dus een 2persoons matroos. Gelukkig slapen we allebei vrij vast en hebben we geen last van elkaar. We slapen dan ook al 20 jr in een twijfelaar

 10. We begonnen ooit met een groot matras. Maar dat was iedere keer zo'n gedoe met verschonen (want ik wil het matras altijd omkeren bij het verschonen). Plus je hebt het risico dat je matras in het midden inzakt. Nu we een bed van 2 bij 2 meter hebben, hebben we gekozen voor 2 aparte matrassen (ook omdat ik graag op een harder matras slaap) met een topper er bovenop. Erg fijn. De topper is alleen te 'zacht en dun' dus daar zoek ik nog wel een vervanging voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.