Reacties

Mac toetsenbord schoonmaken — 42 reacties

 1. Handig artikel! Er zitten inderdaad heel veel bacteriën op je toetsenbord, maar weinig die hem schoonmaken. Ik maak het altijd schoon met een doekje :).

 2. Klikte ik net mijn scherm te vroeg weg.. Handige tips! Ik maak mijn toetsenbord ook eigenlijk pas schoon als hij er zo uitziet als op die foto hierboven :$ En waar scoor jij Mac-toetsenborden voor een tientje? Dat vind ik wel handig om qua adres in m'n achterhoofd te houden dan ;-)

  Ik heb sinds mijn nieuwe computer een draadloze, maar volgens mij is het vervangen daarvan een grapje van 150 euro :|

  • Bij Staples een draadloze voor 25 euro en met draad 14. Wel exclusief BTW. We hebben een tijdje geleden de draadloze van 25 euro gekocht en hij voldoet prima!

 3. Och jee er zitten echt veel bacteriën op een toetsenbord. hier een laptop dus die kan ej niet loskoppelen, maar ik maak hem geregeld even schoon en ik zorg dat ik niet eet bij mijn computer, scheelt weer een hoop kruimels op het toetsenbord.

 4. Aangezien het toetsenbord van mijn laptop problemen geeft heeft mijn man een ander toetsenbord voor mij geregeld. Tegen de tijd dat dit toetsenbord schoon gemaakt moet worden is het tijd de laptop te vervangen (die is eigenlijk al over zijn houdbaarheid heen ;)

 5. oh oooo.... Ik doe hier eigenlijk ook nooit aan...
  Maar zo vies als die van jou is, is de mijne gelukkig nog niet haha. Nu kan ik mijn toetsenbord niet loskoppelen, heb nl een laptop. Maar toch zal ik er eens voor gaan zitten.

 6. Dank je wel voor de tips! ik heb net hetzelfde toetsenbord en nu ik het even goed bekijk... het ziet er ook best ranzig uit. Ik zal de schuld maar op mijn zoontje steken die soms met plakvingers achter mijn computer zit. Als het klusje in slechts 8 minuten geklaard is met zo'n wegwerpdoekje, begin ik er meteen aan! Het scherm van mijn iMac ziet er trouwens ook vies uit, zie ik nu net. Heb je ook tips om dat schoon te krijgen?

 7. Oeps, die was aan een schoonmaakbeurt toe........

  Ik maak meestal eens per week mijn toetsenbord schoon met een vochtig sopdoekje. Wanneer ik er een rommeltje op zie liggen dan hou ik het toetsenbord even op de kop en soms ga ik er met het borsteltje van de stofzuiger over.

 8. Ik werk niet met een Mac maar met een los toetsenbord en die set ik af en toe even op z'n kop zodat de broodkruimels eruit kunnen vallen. Verder haal ik er af en toe een klamme lap overheen.

 9. Even met een doekje is echt genoeg volgens mij. Vermijd chemische schoonmaakmiddelen, die komen weer aan je vingers te zitten, daarna wrijf je ongemerkt in je ogen!
  We zijn te bang voor bacteriën . In huishoudens waar bleekmiddel in de wc gebruikt wordt ,zijn de kinderen sneller ziek, is wetenschappelijk aangetoond .

 10. Leuke tips. Mijn toetsenbord is zo vies. Ik had laatst iets bij de action gekocht maar mijn hand zat vast. Ik heb mijn toetsenbord dus niet kunnen achoonpoetsen met die doeken.

 11. Eigenlijk nooit. Volgens mij hoorde ik gisteren ook op de TV voorbij komen dat dit dagelijks zou moeten. Eigenlijk ook niet zo gek aangezien je er een groot deel van de dag aan zit

 12. gelukkig is mijn mac-tb nog niet zo oud dus schoonmaken is niet nodig.
  Het feit dat er zoveel bacteriën op toetsenborden zitten, daar as ik bekend mee. maar toch geeft het weer de kriebels... brrrr. Ben blij dat ik op het werk in elk geval een vaste in plaats van flex plek heb.

 13. Je komt inderdaad al een heel eind wanneer je een stofdoek en wattenstaafjes neemt. Mijn toetsenbord zat overigens vol met stof wat ik er gelukkig uit kon krijgen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om je toetsenbord regelmatig schoon te maken, zodat vuil zich niet te veel kan ophopen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>