Reacties

Aargh,mijn toetsenbord doet raar! — 53 reacties

 1. Een goed toetsenbord is echt heel fijn! Ik had op mijn werk zo'n toetsenbord waarbij ik moest rammen voor er iets verscheen en dat was echt niet prettig. Ik heb thuis een laptop met een prima toetsenbord (wel even aan moeten wennen toen ik 'm kocht) mét een numeriek deel. Dat vind ik dus echt superfijn! Ik heb in het verleden weleens laptops gehad zonder numeriek deel, maar dan mis ik het toch.
  En oja, jij gebruikt je toetsenbord veel, dus ik vind dat je er best even in mocht investeren;).

  • Dat gevoel dat je echt moet rammen op je toetsenbord ken ik. Zeker als je daarna een luxe toetsenbord hebt, is het lastig om daar naar terug te gaan.

 2. Dit hebben wij ook gehad. Toetsenbord deed toen ook raar. Gelijk andere gekocht. Toen werkte niet meer. Wij hebben met verlichting erin. Heel makkelijk. En werkten ook goed. Goede tips van reclame toetsenbord. Fijn weekend.

 3. Ik heb een ergonomisch toetsenbord, werkt fijner. Moet vermoedelijk relatief hard drukken, maar dat deed ik tóch al. Er zit een numeriek toetsenbord naast, hoor... maar dat gebruik ik vrijwel uitsluitend voor Alt-combinaties. Lekker ouderwets: Alt-159 = ƒ (ja, ik werk nog met guldens wegens historisch onderzoek).

 4. Ik werk al acht jaar met een iMac en dat bevalt prima. Ik ben het met je eens dat zo'n toetsenbord erg duur is, zeker in vergelijking met die van andere merken. Maar naar mijn idee gaat het ook veel langer mee. Wat waarschijnlijk had ik als ik acht jaar geleden een PC met Windows had gekocht al aan mijn derde toe. En het is natuurlijk een stuk veiliger. Op een Mac heb je geen last van virussen.

 5. oh jee, dat is balen, ja eten en drinken moet je eigenlijk niet doen hé,boven ej toetsenbord, maar ik maak me eer ook schuldig aan pas nog een klodder jam... mijn toetsen plakten dat was erg lastig :-)

 6. Ugh, zo vervelend. Ik werk zelf veel op mijn laptop (handig voor school); dus ik ben een toetsenbord zonder numeriek blok wel gewend, maar kan me voorstellen dat het wel even heel erg wennen is als je dat niet gewend bent. En ja, de prijzen van apple producten zijn wat dat betreft echt om te huilen. Ik werk nog steeds met een half werkend trackpad (werk daarom veel met muis) omdat het repareren 600 euro zou kosten, en dat is het me echt niet waard.

 7. Ik zal denk ik nooit begrijpen waarom iemand Apple koopt: schreeuwend duur waar je naar mijn mening nauwelijks iets voor terug krijgt (maar dat is weer een andere discussie).

  Ik gebruik uitsluitend Logitech toetsenborden. Ik heb geloof ik nog nooit een ander merk gekocht. Op dit moment heb ik voor mijn laptop - die om ergonomische redenen op een laptopstandaard staat - een Logitech K810 mini toetsenbord, dus zonder numeriek deel maar met instelbare verlichting (heb ik destijds € 79,00 voor betaald). Ik mis dat numerieke deel eerlijk gezegd nauwelijks; ik kan me prima redden met de cijfers aan de bovenkant.
  Daarnaast heb ik nog een Logitech K800 (€ 109,00, mét numeriek deel en instelbare verlichting) dat ik een paar maanden geleden heb gekocht voor mijn Chromebox computer. Deze computer heeft 't helaas begeven na vele jaren trouwe dienst, waardoor dit bord nu werkeloos in de kast ligt.

 8. Ik heb een SKILLER MECH SGK3 toetsenbord van Sharkoon. Het is een gaming toetsenbord met een hele fijne aanslag. Niet draadloos wel met ook een numeriek deel en verschillende kleuren (instelbare) toetsen.

 9. Ik gebruik alweer een paar jaar het ingebouwde toestenbord van m'n Asus laptop. Doet het beter dan voorheen die in m'n Compaq laptops. Die gingen eerder stuk en dan kocht ik er een los toestenbord van 10 tot 20 euro bij. Toen ik deze laptop kocht heb ik opgelet of de toetsen iets waren en je ze ook echt moet indrukken. Er zit een nummeriek deel bij, maar die heb ik in de 35 jaar dat ik Laptops/Portables heb nooit gebruikt. Bij een deel van de oude apparaten zat het niet. Ik tik weinig getallen en via compose doe ik al jaren "a = ä. Werk dus nooit met alt-combinaties en een heel vreemd teken selecteer ik met de muis. Komt bijna niet voor. Je moet altijd maar afwachten hoe die rare dingen er bij een ander uitzien.

 10. Heel vervelend als er ineens defecten ontstaan bij spullen die je dagelijks gebruikt - vooral een toetsenbord! Ik heb een mooi toetsenbord van Apple met rechts numerieke toetsen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voorheen een draadloos toetsenbord had. Was zo waardeloos, iedere keer kon ik de batterijen vervangen. Ik werd er gek van, dus nu lekker gedraad typen.

 11. Wij hebben alleen laptops in huis.. dus een vast toetsenbord haha..

  Toen ik op kantoor zat met stage, had ik een desktop. Met een "hoog" toetsenbord.. Van die toetsen die echt heel hoog zijn.. Kan ik echt niet lekker op typen, plus dat ze inderdaad een herrie maken..

  Nee doe mij maar een laptop, daar ga ik toch het snelste op :)

 12. Ik had net hetzelfde met mijn IMac toetsenbord: het deed raar en sommige toetsen deden het helemaal niet meer. Ik had het proberen schoon te maken met een vochtige doek, dat had ik niet mogen doen.....eigen schuld.
  Ik vind dat toetsenbord zo fijn dat ik opnieuw hetzelfde aanschafte, prettig typen is me wel wat waard.

 13. Oh vreselijk, ik had eerst een laptop waar mijn toetsenbord niet van werkte. Toen maar extern toetsenbord aangesloten. Momenteel werk ik weer achter een pc en gebruik ik een wireless toetsenbord.

 14. Wat een geld. Ik heb zelf geen mac, maar Dinnetje wel. En mocht die iets stuk hebben, dan gaat dat naar grote broer, die kan alles maken van Imac. Altijd makkelijk een grote broer.

  Love As Always
  Di Mario

 15. Ik werk op mijn laptop inclusief toetsenbord, werkt prima. Ik heb een windows laptop dus voor een paar tientjes kan ik altijd wel een fijn ander toetsenbord vinden als het nodig is. Maar denk dat ik dan een andere laptop koop.

 16. ik heb jarenlang op een mini-laptopje gewerkt, maar sinds deze week heb ik een nieuwe (van mijn zus en schoonbroer gekregen voor mijn verjaardag). De nieuwe is veel groter en nu merk ik dat ik daar aan moet wennen. Ik typ ook blind en omdat ik nu meer ruimte heb op het toetsenbord, zet ik mijn vingers verkeerd.Ik ben namelijk gewend om mijn vingers in het midden te zetten, maar met een numeriek deel, zet je je vingers op een derde. Maar ik wil toch niet ruilen met de vorige :-)

 17. Ik werk op m'n laptop. Een oudje van het merk Asus. Maar hij doet het nog prima, alleen een beetje traag. Het liefst wil ik ook alles van Apple hebben. Zulke mooie designs. Maar die prijzen hey, echt niet te doen. Ke muismatje is trouwens supercute.

 18. Goedkoop is dus duurkoop uiteindelijk haha! Ik heb geen laptop of computer, ik ga wel sparen voor een imac maar goed, ook dan ben ik geen toetsenbord nodig

 19. Apart he hoe je dan aan iets zo erg kan wennen dat je het pas merkt als het er niet meer is of wanneer je er geen gebruik meer van maakt. Ik zelf maak ook gebruik van apple dus thanks voor de tip, weet ik in vedergeval dat ik het beste gelijk een toetsenbord kan kopen bij hun en niet van een ander bedrijf ;)

 20. Wat een prijzen, he? Ik heb een laptop maar doe het meeste op mijn iPad. Dus ik gebruik niet vaak een toetsenbord. Maar Vriendjelief heeft een iMac en is ook aan zijn tweede toetsenbord bezig. De eerste had-ie heel voorzichtig schoongemaakt met een vochtig doekje en die was meteen stuk. En het doekje was écht maar een heel klein beetje vochtig. (Echt, hoor. Ik heb het gecheckt want ik maakte hem natuurlijk meteen uit voor sufferd).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder