Maar Marie Kondo: wie wat bewaart, die heeft wat.

Pinokkio schoenen
Mijn dochter met mijn schoentjes!

Hoewel ik zeker de aantrekkingskracht van Marie Kondo’s opruimmethode snap, was ik mezelf vandaag erg dankbaar dat ik iets NIET had weggegooid. Zelfs al werd ik er niet meer blij van*. Ik heb het over een paar lichtbruine schoenen met een riempje over de voet, die ik ooit bij Manfield kocht. Ik vind ze nog steeds mooi, maar omdat ze niet zo lekker zitten, liggen ze meestal werkeloos in mijn kast.

Schoenen nodig voor Pinokkio kostuum

Tot mijn jongste dochter verkondigde dat ze voor haar Pinokkio kostuum voor Elfia schoentjes met-een-bandje-over-de-voet nodig had. Wat was ik toen blij dat ik in mijn kast kon duiken en de schoentjes eruit kon vissen! En mijn dochter is er ook blij mee. Zo word ik achteraf alsnog blij van een paar schoenen waar ik niet blij van word ; ) Zoals mensen ‘vroeger,’ voor Marie Kondo, graag zeiden:

‘Wie wat bewaart, die heeft wat!’

*Van Marie Kondo moet je dingen wegdoen waar je niet meer blij van wordt.

Similar Posts

14 Comments

 1. Wat leuk, zeg! Dat is dus ook wel een beetje mijn probleem met Marie Kondo. De joy van iemand verrassen met iets dat je nog had liggen verdwijnt als je het te goed doet!

  1. Ja hè?! Dat is echt wel iets wat jammer is. Ik vind het helemaal leuk dat ik die schoenen nog had en mijn dochter daar mee kon verrassen. Als ik Marie Kondo had gevolgd had ik ze niet meer gehad.

 2. Dit zijn wel echt schattige schoentjes. En ja, soms is iets bewaren nog helemaal zo gek niet. Maar dat ondervind ik meestal doordat ik iets zoek wat ik heb weggegooid…

 3. Hallo Nicole,
  Bedankt voor je reactie op mijn blog :)
  Wat fijn dat je de schoenen nog bewaard hebt, nu hoefde je niets te kopen.
  Ik heb weleens dingen weggedaan waar ik achteraf toch spijt van had, dus ben ik tegenwoordig voorzichtiger met weggooien.
  Groetjes Anita

 4. Deze schoentjes zie je niet vaak. Het staat deze schoentjes juist leuk. Sokjes staat ook heel mooi erbij je schoenen. Heel goed dat je nog deze schoenen bewaard hebt. Want deze schoentjes is weer erg in. Fijne avond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.