Reacties

Verzwaarde deken + 5 verzwaringsdeken ervaringen! — 46 reacties

 1. Ik moet direct denken aan het inbakeren bij baby's wat ook rust geeft. Heb jij zelf zo'n deken? Wat mij dan minder prettig lijkt is dat er plastic in verwerkt wordt, ik ben in de overgang en heb het snel warm en slaap dus het liefst onder een dekbed van "natuurlijk" materiaal zoals bamboe, zijde, dons, wol. Verder hadden mijn ouders (net zoals veel mensen denk ik) wollen dekens op bed van Aabe en die vond ik ook al heel zwaar.

 2. Hoi Nicole,

  een verzwaarde deken...
  Misschien is dat wel wat voor mij.
  Maar inderdaad: 's zomers mag het van mij gewoon een lakentje zijn...

  Groetjes van Marlou

  .

 3. Heerlijk, onder een dikke laag dekens slapen. Ik lig in de winter soms onder vijf dekens. Dat slaapt voor mij 't lekkerst. En het kan nog zo bloedheet zijn, ik slaap in ieder geval onder een lakentje. Helemaal niks om onder te slapen betekent namelijk bij mij ook helemaal niet slapen.

 4. Misschien zit er waarheid in.
  Ik herinner me hoe heerlijk het was als onze moeder in de winter een doorgestikte zware sprei over ons heen deed, tegen de kou.
  Kopen zou ik niet zo gauw doen, eerst op de zolder kijken of ik zelf nog een paar dekens had.

 5. Interessant om te lezen! Ik hou zelf niet van dikke dekens, dus voor mij zou dit niet werken. Ik slaap eigenlijk het hele jaar door onder mijn zomerdekbed, haha!

 6. Een heel mooi en interessant blog en dit zal ik ook eens uittesten want ik slaap al een tijdje heel slecht. Wellicht helpt het ook voor mij. Bedankt om deze tips te posten. Zo zie je maar weer dat je ook van bloggers kan leren.

 7. Nooit van gehoord, van een verzwaarde deken.
  Als ik vroeger bij mijn oma logeerde, lag ik ook onder een zware deken en vond dat wel heel prettig, oma stopte me ook goed in ;-)
  Tegenwoordig heb ik opvliegers 's nachts dus ik moet er nu niet meer aan denken.

 8. Toen er nog geen dekbedden waren sliep ik 's winters onder een wollen deken en een zogenaamde gestikte deken (loodzwaar, maar lekker liggen) En als de bloemen op de ramen stonden een extra molton dekentje om de schouders.
  's Zomers werd de gestikte deken na uren luchten opgeborgen.
  Toch kies ik nu voor het dekbed en als het erg warm is, alleen de hoes.

 9. Op mijn queen size waterbed, waarop draaien toch al erg moeilijk is, ligt, om draaien verder onmogelijk te maken, een z.g. ballonbett, ook wel verenbed genoemd. De dikte is ruim 25 cm en slaapt heerlijk. Totaal ongeschikt voor mensen die last hebben van claustrofobie of nog een actief seksleven hebben.

 10. Haha die man is inderdaad behoorlijk hyper :) Ik had er niet eerder over gehoord eigenlijk maar ik kan me goed voorstellen dat het werkt. Bij mij persoonlijk maakt het me totaal niet uit of ik een licht deken of een zwaar deken heb - ik ben wel weer heel erg lastig met hoe hard mijn matras en mijn kussens zijn maar dat is weer een heel ander verhaal!

 11. Interessant! Lijkt me wel wat, want in de winter bij echte kou hebben we soms een extra deken, en dan slaap ik zo lekker! Wel zonde dat er soms plastic in zit. Misschien zelf één maken.

 12. Interessant artikel. Ik kende de verzwaarde deken nog niet. Ik ben ook iemand die het liefst goed voelt dat ze onder een deken ligt. Dat zomer probleempje ben ik dus ook zeer bekend mee!

 13. Ik vind een zware deken ook altijd erg fijn slapen, maar heb nooit geweten dat er ook verzwaar dekens zijn. Toch snap ik helemaal dat hier een markt voor is.

 14. Wat een interessant artikel zeg! Ik wist helemaal niet eens van het bestaan van verzwaarde dekens af. En ook niet van het effect dat ze hebben. Wat fijn dat mensen met slaapproblemen dus eerst dit kunnen proberen in plaats van gelijk aan een pilletje te gaan. Goed dat je dit onder de aandacht brengt!

 15. Ik heb hier al vaak over gehoord maar niet iedereen is even positief! Ik zou het voornamelijk voor stress en angstaanvallen gebruiken en voor de een helpt het geweldig goed, voor de ander doet het niks. Ik denk dat ik het zelf maar eens moet proberen!

 16. Dit lijkt me zo heerlijk he, zie het veel voorbij komen op social media en vannacht toen ik wakker werd dacht ik er toevallig aan hoe heerlijk mij het lijkt om zo’n deken te hebben, toevallig dat ik vandaag dan deze blog tegen kom

 17. Hallo,

  Over een week komt de webshop hanacompany online. Hier zullen HANA Zwaartekracht Dekens worden verkocht die ook verzwaard zijn. Er komen verschillende versies uit, namelijk:
  7 kg
  9 kg
  11 kg
  150 x 200 cm. Uit ervaring kunnen we spreken dat onze deken heerlijk slaapt!
  Leuk om te lezen dat mensen erover denken een Zwaartekracht deken aan te schaffen.

  groetjes,

  team HANA dekens

 18. Ik gebruik een extra wollen deken op ons vier seizoenen dekbed. Het vier seizoenen debed zit in twee hoezen, zodat ik het bij opvliegers gedeeltelijk van mij af kan gooien, zonder dat mijn man er last van heeft. Hij gebruikt ook een extra wollen deken. Ja, het gewicht helpt met inslapen, maar een speciale deken vind ik dan weer niet nodig.

 19. Je kan ze ook bij het bekende merk GravityBlankets bestellen.. Deze zijn volgens mij nu ook verkrijgbaar in Nederland! Bij mij helpt een verzwaringsdeken heel goed tegen stress en slapeloosheid. Aanrader voor iedereen!

 20. Deo je deken dan gewoon in je dekbedovertrek? Of over je dekbed heen. Ik slaap nu onder een vierseizoenen dekbed en daar overheen een zware sprei. Of heb genoeg aan de zware deken alleen?

  • Een zware deken houdt warmte niet vast zoals een dekbed. Afhankelijk van of je een koukleum bent, kun je de verzwaarde deken over je dekbed leggen of zonder dekbed gebruiken. In de zomer kan het soms met alleen een verzwaarde deken. Maar dit hangt af van je eigen voorkeur.

 21. Hoe lang moet je een zwaarte deken gebruiken voor dat hij
  Gáat werken voor stress verminderen cortisol
  Meer melatonine en serotonine.
  Zodat ik beter in mijn vel kom te zitten

  • Hoi Hennie,
   Ik zie dat je nog geen antwoord hebt ontvangen.
   Je zal een resultaat zien, als je het juiste gewicht gevonden hebt.
   Voor de ene persoon lukt dat sneller dan voor de ander.
   Bij verzwaringsdeken-shop.nl kan je eerst dekens uittesten voordat je tot aanschaf of zelf maken overgaat.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>