Bevolkingsonderzoek borstkanker: ik had een oproep

Bevolkingsonderzoek borstkanker

Hoewel ik nog geen 50 ben, kreeg ik toch al een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Vanmorgen was het zover! Voor het eerst in mijn leven een röntgenfoto van mijn borsten. Over dit borstonderzoek had ik natuurlijk al wel gehoord, en dan vooral over het pijnlijke klemmen en pletten van de borsten voor de foto. Dus ik had me mentaal goed voorbereid ; )

Zie ook mijn post over het bevolkingsonderzoek voor een uitstrijkje!

Borstonderzoek: geen pretje, maar prima te doen

Al met al was het inderdaad geen pretje, maar wel goed te doen. Er was één vervelend moment waarop ik het gevoel had dat ze mijn ribben kraakten, maar verder ging het prima. Bovendien was de mevrouw die me hielp erg vriendelijk en geduldig bij haar uitleg, en dat vind ik ook altijd erg prettig.

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker vind je hier.

Borstonderzoek bij een man

Toen ik daar stond met mijn borst in dat apparaat geklemd moest ik weer denken aan het Koreaanse drama Jealousy Incarnate waarin een man borstkanker heeft. De acteur onderging voor dit drama ook echt een borstonderzoek. Dat zie je in onderstaand filmpje, en het apparaat herken ik nu : )

Meer Koreaans drama? Dat vind je op mijn blog over… Koreaanse drama’s!

Heb jij al ervaring met één van de gratis bevolkingsonderzoeken?

39 Comments

  1. Corine N
  2. Wil
  3. simonne
    • Lidewei
  4. Jouvence.nl

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh