2 weken strengere regels + linkparty reminder

2 weken strengere maatregelen

Gisteravond keken maar liefst 6,5 miljoen mensen naar de persconferentie van premier Rutte en minster de Jonge, waarin nieuwe en strengere maatregelen werden aangekondigd. Enigszins verrassend vond ik het wel: het aantal besmettingen loopt immers al een aantal dagen terug? En natuurlijk duurt het even voordat je dat terugziet in de ziekenhuizen.

Too little, too late

Maar de moraal van het verhaal van Rutte en de Jonge is is kortgezegd: ‘Too litte, too late’.

En dus gaan de komende twee weken pretparken, dierentuinen en bibliotheken dicht. Die laatste betreur ik, en snap ik niet zo goed. Want zoals iemand zei: ‘In supermarkten is doorgaans drukker dan in de bibliotheek.’

Maar we zullen het ermee moeten doen.

Verkiezingsstrijd in de VS en memes

En dan is er natuurlijk nog de spannende verkiezingsstrijd tussen Trump en Biden, en de maffe bokkensprongen van Trump. Zoals zijn aankondiging dat hij gewonnen heeft, en dat er dus gestopt moet worden met stemmen tellen…

Twitter heeft zelfs een waarschuwing gezet bij bijvoorbeeld deze tweet van Trump:

Ook heel bijzonder vond ik Trumps waarschuwing dat als Biden de president van de VS wordt hij gaat luisteren naar…. wetenschappers!

Oh, de horror!

Ik moest erg lachen om de eenvoudige reactie van Biden:

Er zijn natuurlijk alweer talrijke humoristische tweets rondom de verkiezingen. Zoals deze:

Humor als coping mechanisme levert mooie dingen op : )

En dan nu naar de linkparty reminder!

Linkparty reminder

Doe nu mee, en deel jouw blogpost. Of neus gewoon lekker rond, en ontdek leuke nieuwe blogs.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Wat vind jij van de strengere maatregelen voor de komende 14 dagen?

Similar Posts

20 Comments

 1. Ik snap de sluiting van bibliotheken ook niet, gelukkig heb ik gisteren nog een hele berg boeken (leesboeken en dinosaurus-boeken) gehaald. En we zouden aankomende week naar Naturalis gaan, maar helaas… Gelukkig blijven de tickets geldig.

 2. Die sluiting is om onze bewegingen in de openbare ruimte te beperken. Dat snap ik wel. De leukste bibliotheek hier, is bijv, het beste bereikbaar per bus. Nu hang ik thuis. Met mijn Ipad. Leuke blogjes aan het lezen. Hiermee besmet ik niemand en loop ik ook niks op:)

  Hou vol! Des te eerder zijn we ervan af.

  Groetjes Jacqueline

  1. Je hebt helemaal gelijk! Jammer dat de Bieb dicht is. Wanneer wij ons met z’n allen even goed inzetten, dan zijn wij er hopelijk sneller vanaf.
   Ik woon in Frankrijk en mag 1 x per dag maximaal 1 uur naar buiten. Maximaal 1 km omtrek van mijn huis. Niet leuk maar ik vermaak mij thuis wel. Heb je nog tips om leuke blogs te lezen?
   Veel sterkte allemaal!

 3. Het heeft inderdaad te maken met de extra bewegingen die ontstaan en natuurlijk is het zuur voor al die bedrijven die hun stinkende best doen. Maar het is nou eenmaal niet anders. En met bij de pakken neerzitten wordt het echt niet leuker van.

  1. Ik was vanmiddag in de bibliotheek. Druk! Eerst stond er een wachtrij en ben ik doorgefietst. Een half uur later kon ik doorlopen en had ik het een na laatste mandje. Toen ik wegging stond er weer een wachtrij buiten.
   Ik zocht een speciaal boek die niet op zijn plek stond. Ik sprak een medewerker aan. Zij zei dat ik zelf maar in de stapels teruggebrachte boeken moest kijken die langs de ramen stonden. Het was de laatste drie dagen een gekkenhuis geweest,zei zij, en ze waren er niet aan toe gekomen om boeken op te bergen. Ik vermoed dat dit weleens de drukste dag ooit van de biliotheek kan zijn. Of dit nou de manier is om een virus te bestrijden betwijfel ik. Als je iets wilt sluiten moet je het onmiddelijk doen, anders krijg je dit.

   De vorige keer stond ik onverwacht op zaterdag voor de dichte bibliotheek. Ik had gedacht dat het niet zo’n vaart zou lopen. Dat moment zal ik me altijd blijven herinneren. De bibliotheek gesloten, absurd! Als leesfanaat zou dat me niet nog eens overkomen. Dus heb ik gisteren en vandaag in twee filialen boeken gehaald. De komende maand heb ik weer genoeg te lezen. Waarschijnlijk wel langer want ik heb twee dikke boeken van Robert Galbraith (J.K. Rowling) geleend. Heerlijke ouderwetse detectives!

   1. Toch mooi eigenlijk dat de bibliotheek blijkbaar zo gewaardeerd wordt, en dat mensen er massaal nog even snel naartoe gaan om boeken te halen. Er wordt dus toch nog best veel gelezen!

 4. Ik zit sowieso al het hele jaar binnen door kinkhoest, lockdown, zwangerschap en onze newborn, haha. Dus ik merk niet veel verschil. Al zou het wel eens fijn zijn om weer normaal te leven en de hele familie bij elkaar te hebben. Die leuke feestjes mis ik wel hoor. En het reizen.

 5. Van die bieb vind ik dan wel weer balen, want die kinderen hier verslinden boeken en nu moet ik ze bezig gaan houden… ;-)

  love As Always
  Di Mario

 6. Ik begrijp niet dat de bibliotheek moet sluiten, maar niet-essentiële winkels open mogen blijven. Zelf werk ik in een bouwmarkt, en het is sinds maart onophoudelijk druk. Echt niet alleen met mensen die een lekkage moeten oplossen (dat is een voorbeeld van waarom wij een essentiële winkel worden genoemd) maar ook absurd veel funshoppers, die decoratieve prullaria komen kopen. Een nieuw kussentje op de bank is blijkbaar belangrijker dan een goed boek?!

 7. Ja, het is even niet anders. Voor mezelf vind ik het niet heel erg, maar mijn vriendin heeft niet zo lang meer te leven en had nog een aantal wensen die nu niet in vervulling kunnen gaan. Dat vind ik wel echt heel naar. :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.