Reacties

Bibliotheek perikelen in tijden van Corona — 27 reacties

 1. Het is in ieder geval fijn dat je kunt gaan, ik heb al zolang ik in Frankrijk woon nog steeds een abonnement bij de bieb, elke twee maanden ga ik een weekje naar mijn jongste dochter in Nederland en leen dan een stapel boeken, helaas zijn de grenzen nog steeds dicht. Het ergste is natuurlijk dat ik mijn dochter al heel lang niet gezien heb maar de bieb mis is ook heel erg, al mijn boeken heb ik uit, ik lees nu e-books en luister naar luisterboeken maar er gaat toch niets boven een gewoon papieren boek, dus wees maar blij dat je ondanks beperkingen toch kan gaan.
  Adriana

 2. Bij ons in de bibliotheek mogen mensen naar binnen mits ze hun handen desinfecteren, de looproutes volgen en 1,5 meter afstand van anderen houden. Er mogen maximaal 30 leners binnen zijn (terwijl ons vloeroppervlak 130 zou rechtvaardigen). Ze kunnen dan de tijd nemen om boeken te zoeken, daar is geen maximum voor. Maar de duur van het bezoek mag niet lijken op een verblijf, de toiletten zijn gesloten en het ziet er ongezellig uit. Voor ons als medewerkers lijkt het alsof we opzichters en schoonmakers zijn. Niks mis mee hoor, maar het heeft niets tot weinig te maken met het eigenlijke werk.

 3. Wat Ageeth beschrijft, zo is het bij mijn filiaal van de bibliotheek ook. Ben nog niet naar het hoofdkantoor geweest dus ken de situatie daar niet, maar vond het juist zo fijn om te kunnen neuzen, rustig kijken en even naar het toilet. Dat kan allemaal niet (meer). Ook tijdschriften en kranten lezen kan tijdelijk niet, noch de computers raadplegen. Lijkt mij een kleine ramp voor mensen die er kwamen om online te kunnen of even te printen. Hoe doe je dat nu?
  En ook inderdaad die verplichte looproutes, eerst je handen ontsmetten.

  Zou fijn zijn als we in de bieb weer terug naar normaal mogen. Maar snap het wel, alleen leuk vinden doe ik het niet en voor de medewerkers lijkt me het al helemaal geen feest.

 4. De kinderen reserveerden hun boeken online, ik kreeg een mailtje dat het binnen was en ik kon het zo ophalen. Ik vond het helemaal geweldig.

  Love As always
  Di mario

 5. Een grote waar ik gastlener ben, was eerder open dan de kleine vestigingen dichterbij. Nadeel aan de grote verplichtte mandjes, reserveren heb ik niet van gehoord maar ik kan daar de enorme trap niet rustig op want die is dus te smal. En daar die stad vol met enorm dom volk zit, neem ik dat risico niet. Dus ging ik naar 1 van de kleine en was de enige op het personeel na. Ze zijn hier nog maar 2 halve dagen open (kakkuttyfus!!!) het was juist zo lekker dat ik hier om 20:50 uur naar binnen kon rennen. Helaas. Ik heb een onbeschoft grote stapel meegenomen het plezier is er echt vanaf.

 6. Met een 'kaartje kopen' gaat er inderdaad al een heleboel charme verloren. Gelukkig hoef ik dat niet. Ik kan erheen wanneer ik wil (wel beperkter open dan normaal), handen ontsmetten en verplicht een mandje mee naar binnen. Mandjes op? Dan even wachten, maar dat heb ik gelukkig nog niet meegemaakt.

 7. Naar de bieb ben ik nog nooit geweest en boeken heb ik ruim voldoende in voorraad en er zijn er nog veel die ik nog niet eens had of hebt gelezen. en daarbij heb ik ook een grote dvd voorraad dus ik kwam de dagen wel door. En nog hoor.Vervelen ons hier niet. En dan heb je altijd internet nog als ik daar wilt lezen zoals ik nu bij jouw deed.

 8. Ik ben heel blij dat mijn bieb weer open is. Beperkt, maar dat maakt niet uit. De bieb bezoeken was ook mijn eerste uitstapje. Ik reserveer alles wat ik wil lezen. Krijg keurig bericht dat ik het kan komen halen, vier dagen na het bericht, want de boeken gaan eerst in quarantaine. Het is voor mij erin en er zo snel mogelijk weer uit. Dat is jammer want wij hebben echt een fijne, gezellige bieb. Met koffie of thee, met kranten, tijdschriften, speelruimte. Maar ik ben al superblij dat ik weer gewoon kan lenen

 9. De bieb in mijn wijk is nog dicht, een wijk verderop kan ik wel naar de bieb. In de hoofdvestiging moesten we idd kaartjes kopen, maar volgens mij hebben ze dat inmiddels afgeschaft (ik kan er iig niets meer over vinden op de website). Hier lopen de reserveringen nog niet, als het goed is komt dat volgende maand op gang.

  En idd: desinfecteren en alleen pakken wat je echt wil lenen. Ik struin nu dus door de bieb met m'n smartphone in de hand, en zoek alle boeken op die me interessant lijken. En ik heb een wensenlijst van hier tot aan Tokio. Het geplastificeerde stuk papier om mensen te tellen heb ik de laatste keer in m'n rugzak gestopt, anders werd het wel erg jongleren (boeken, smartphone, stuk papier...).

 10. Hier is de bieb 3 middagen open in de week.
  Je moet een mandje meenemen en je handen ontsmetten.
  Er is een looproute.
  Het beste is boeken te reserveren via de website van de bieb.

  Ik ben wel blij dat ze er zo mee omgaan, petje af voor die er werken.

 11. Ik zal je eerlijk zeggen, ik zat te wachten op jouw ervaring met her reserveren. Ik vind het net als jij vreselijk om een tijdstip te moeten reserveren. Ik ging altijd spontaan naar de bieb, en altijd in combinatie met een boodschap of bezoek in de stad. Nu dat niet meer kan, ben ik er ook nog niet geweest. Ik ging ook altijd s'morgens en ook wel op zaterdag en dat kan nu ook niet meer. Omdat de bieb vrij groot is denk ik dat een mandjes systeem beter was geweest i.p,v. verplicht reserveren.
  Museumjaarkaart abonnement wordt automatisch verlengd, ik heb een mail verstuurd met de vraag of onze bibliotheek dat ook gaat doen ?

  • Ik snap je helemaal Thea. Juist dat vrijblijvende wat zo fijn was aan de bibliotheek is verdwenen. Maar hopelijk gaan ze snel weer gewoon open, en kunnen we weer ouderwets binnenlopen.

   Reserveren kan nu gelukkig wel weer, dus ik heb nu voor a.s. zaterdag in Zelhem weer een kaartje gekocht zodat ik die boeken kan ophalen.

 12. Ik ben geen lid meer van de bieb. Wel jarenlang geweest, van kind af aan. Maar ik vond het al ver voor het coronavirus een beetje vies. Al die boeken die weet ik veel waar geweest zijn. Soms zaten er nog kruimels tussen. Of er zaten vlekken in. Niks voor mij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder