Ozark seizoen 3: net zo goed als de eerste 2!

Ozark season 3
Wendy en Marty bij hun therapeut, die ze allebei omkopen om hen gelijk te geven...

Ik heb net de laatste aflevering van Ozark seizoen 3 gezien.

Hieronder mijn review.

Over Ozark

Stel je voor: je krijgt een geweldige kans voor een betere baan. Eentje die meer uitdaging biedt, en beter betaalt. Klinkt goed toch? Maar na je eerste klus voor je nieuwe baas, blijkt hij onderdeel van een criminele organisatie, waar jij nu ook deel van uitmaakt. Of je nou wilt of niet, want je hebt teveel gezien.

Terugkrabbelen kan niet meer, of je gaat eraan.

Dat is het uitgangspunt van de serie Ozark, waarvan seizoen 3 op 27 maart op Netflix uitkwam. Marty Byrde zinkt steeds dieper in de wereld van de maffia, en zijn gezin zinkt mee.

Op de site Indiewire omschrijven ze het volgt:

'At its core, Ozark is about two people who screwed up so badly there’s no coming back. The only solace they can find is temporary.'

Ozark seizoen 3

Ozark seizoen 3 is net zo mooi als seizoen 1 en 2. Sterker nog, het wordt in verschillende media nog beter beoordeeld dan de eerste twee seizoenen. In Ozark seizoen 3 proberen Wendy en Marty nog steeds het Mexicaanse drugskartel tevreden te houden.

Maar Wendy's broer komt bij hen logeren, en zorgt voor complicaties. Ondertussen zijn er spanningen in Wendy en Marty's huwelijk, wat ze proberen op te lossen met behulp van therapie, wat ook weer tot allerlei verwikkelingen leidt.

Alles dat Wendy en Marty doen is gericht op overleven.

Dat juist die manieren om te overleven zorgen voor meer meer en nieuwe complicaties is wrang!

Rode draad voor mij in Ozark is het gezin van The Byrds, de karakters en de onderlinge relaties. Zelden heb ik zo'n stoïcijns type gezien als Marty Byrde! Daar kan ik nog wat van leren ; )

Trailer Ozark seizoen 3

Spoiler alert! Mijn 2 meest schokkende momenten

Hieronder volgen 2 spoilers, dus lees niet verder als je de serie nog wilt kijken.

  1. Wendy ziet zich genoodzaakt om zich van haar broer te ontdoen. Als kijker zie je haar worstelen, en oprecht proberen om hem te redden. Maar als hij haar keer op keer op keer in de problemen brengt, gooit ze uiteindelijk de handdoek in de ring. Waar het op neerkomt is dat ze de dood van haar broer op haar geweten heeft. Ik vond dit een heel schokkende beslissing van Wendy.
  2. Het einde van Ozark seizoen 3 schokte mij ook! Ik was bang wat er met Marty en Wendy zou gebeuren, maar zag niet aankomen dat Helen Pierce een kogel door het hoofd wordt gejaagd. Wendy en Marty staan er geschokt bij, onder het bloed en hersenen... Brrr.

Tot slot

Als je Ozark nog niet hebt gekeken, kan ik deze serie van harte aanraden. Het is een kwalitatief hoogstaande serie, met interessante karakters. Ik houd normaliter  niet van actie series of gedoe met drugs, maar Ozark is anders.

Praktische informatie over Ozark seizoen 3

Je kunt alle drie de seizoenen van Ozark kijken op Netflix Nederland. Op IMDb krijgt de serie een verdiende 8,4.

Zie ook mijn review van Ozark seizoen 4!

Similar Posts

7 Comments

  1. Deze serie film hebben nog steeds niet gezien. Het is best goede film om te zien. Er zijn zoveel serie bij ons te zien. Deze is wel spannend.

  2. Nog helemaal niet gezien, dus na de aankondiging van wat spoilers, niet verder gelezen. Lijkt mij fijn om stoicijns te kunnen zijn in de huidige tijden. Misschien als studiemateriaal bekijken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.