Zijn theepotten overbodig geworden?

thee zetten

Naar aanleiding van de blogpost over mijn nieuwe theemuts, viel mij bij de reacties op dat veel mensen helemaal geen theepot meer gebruiken om thee te zetten. Laat staan een theemuts!

Thee per glas zetten

Veel mensen zetten hun thee direct in een glas. Zeker gezien de komst van de 1-persoons theezakjes kan dat prima. Mijn jongste dochter, die Engels studeert in Utrecht, maar nu steeds thuis les heeft, zet ook thee per mok.

Ze komt regelmatig naar beneden om water te koken, en een kop thee te maken.

En ik stel me zo voor dat mensen met een Quooker, zo’n kraan waar kokend heet water uit kan komen, ook makkelijk thee per glas zetten.

Waarom ik het bij een theepot houd

Toch houd ik het zelf bij mijn theepot met theemuts.

Vanwege de gezelligheid en troost die ze uitstralen!

Wie nog een waterkoker gebruikt, zal vast mijn post over je waterkoker ontkalken interessant vinden!

Nu ben ik benieuwd: hoe zet jij thee?

Similar Posts

45 Comments

  1. Ik gebruik de theepot. In de “kleine” zit genoeg voor drie kommen, uit de”grote” kunnen vijf of zes koppen geschonken worden.

  2. Ik gebruik een theepot én een theemuts. Ik vind het makkelijk om gewoon een pot thee te zetten. Meestal met losse thee en een RVS thee filter. Hoef ik me niet af te vragen hoe ik het labeltje, het touwtje en het zakje met thee gescheiden bij het afval moet doen. De theebladeren gaan na gebruik huppetee in de grot.

 1. Op mijn werk zet ik een pot thee, als ik alleen thuis ben een megabeker, en als we met meer zijn een pot.

 2. Ik drink veel thee en mijn grootste theepot is favoriet als ik een hele ochtend thuis ben. Ik heb een theebeurs om de thee warm te houden. Lekker ouderwets blijkbaar. Haha ! Groetjes, Anne-Marie

 3. Ik doe het altijd per glas, maar nu ik dit blogje lees denk ik ineens: waarom eigenlijk geen pot?! Er gaan zomaar 6 koppen thee doorheen tijdens een ochtendje werken. Is niet alleen makkelijker, maar ook nog milieuvriendelijker. Iedere keer die waterkoker aan voor maar 1 kopje, kost hartstikke veel stroom.

  1. Ik gebruik de theepot. In de “kleine” zit genoeg voor drie kommen, uit de”grote” kunnen vijf of zes koppen geschonken worden.

 4. Per theeglas. Heb nog wel de theepot en theemuts (Janneke Brinkman).
  Er zijn tegenwoordig zo veel verrukkelijke theesoorten dat er best verscheidene theewensen uitrollen bij de vraag of iemand thee wil en zodoende kun je iedereen zijn of haar favoriete thee serveren.

 5. Niet. Ik waarschuw visite dat en koffie is of kraanwater, maar geen theezakjes. Die doosjes heb ik een paar keer na wat jaren volledig ongebruikt weggegooid. Zelf drink ik liever water dan thee. Ik maak wel cup a soep middels een steelpannetje water en een theemok. Die heb ik dan weer wel en gebruik ik hoofdzakelijk voor de koffie.

 6. We hebben hier een mooie grote gietijzeren theepot met een lichtje. Gezellig en gaat altijd op. Zowel mijn vrouw alsook ik zijn theeliefhebbers.

 7. Ik gebruik een theepot én een theemuts. Ik vind het makkelijk om gewoon een pot thee te zetten. Meestal met losse thee en een RVS thee filter. Hoef ik me niet af te vragen hoe ik het labeltje, het touwtje en het zakje met thee gescheiden bij het afval moet doen. De theebladeren gaan na gebruik huppetee in de grot.

 8. Een warmhoudtheepot. Dubbelwandig,ik heb dus een hele tijd warme thee.
  Zomers en savonds drink ik ook koude thee, uit de koelkast. Er staat nu gemberthee en muntthee. Ik zet het gewoon in de theepot, en giet het dan in een mooie fles die ik na het afkoelen in de koelkast zet.Ik drink dat omdat ik geen frisdrank, sap en zelden wat wijn/bier drink.

 9. Theepot hier! Gezellig en dan onder de theemuts. Er gaan verschillende potten per dag doorheen.

 10. Ik gebruik zo.n glazen pot van Alessi met een grote zeef erin en sinds ik gestopt ben met zware van nelle te roken drink ik nu lapsang souchong heb ik toch nog de smaak van zware shag

 11. Koffie, koffie en koffie. En als het héél mooi gaat, een glas gemberthee van een eenpersoons zakje. Mijn lat-relatie dronk thee (deed ik met luxe losse thee in een thee-ei) maar hij is opeens geswitcht, dus nu zit ik met alle thee en thee-spullen!!

 12. Ik zet meestal thee in een dubbelwandige theepot, altijd rooibos.
  Als ik verkouden ben doe ik wat verse gember in een mok heet water!

 13. Wij hebben 3 theepotten: klein, middel en giga. (de 3 liter van Bunzlau).
  Ze worden intensief gebruikt met een thee-inzetstuk of thee-ei waarin losse zwarte thee van de Turk.
  Af en toe iets erin: stukjes zoethout, een steranijs of kaneelstokje, schijfjes verse gember. De kleine pot past onder de Douwe Egberts theemutsbeer, de middelste en de grote gaan op een gietijzeren lichtje.
  Ik vind theepotten geweldige objecten: er zijn zoveel mooie en gezellige exemplaren!
  Als je thee uit een pot drinkt, heb je er meer moeite voor moeten doen en wordt het een echt ritueel.
  Samen ‘s middags theedrinken vind ik erg waardevol en onze dochters ook; ze balen ervan als het een keer niet doorgaat!

 14. Ik zet thee in een kan voor het bezoek. Zelf drink ik nooit thee. Thee kreeg je vroeger thuis als je ziekjes was. Zo’n herinnering blijft blijkbaar lang hangen.

 15. Ik heb hard gespaard voor een quooker! Wat een topdiplomaat is dat. Thee dus netjes per glas……..

 16. Nou niet (-: Van thee krijg ik luizen.
  Maar m’n man (Earl Grey) en dochter (Brandnetel) drinken het wel. Allebei een andere smaak uit een ander zakje. Kokend (foei!) water uit de waterkoker erbij en klaar.

 17. Ik heb geen theepot. Ik doe wel meteen waterkoker om erin glad te doen met theezakje erin te doen. Wij lusten geen koffie. Nooit gedaan. Ik vind het smerig smaken. Thee is lekkerder.

 18. als ik thee zet is het een ijzeren marokaanse theepot (zelden)
  als mijn schoonbroer komt is het een zakje thee
  maar ik ben een koffiedrinker
  -€en @->- voor jou.

 19. Ik heb wel theepotten maar die zijn voor de sier. Ik heb een one cup waterkoker, waar je makkelijk een bakkie thee zet. Erg blij mee :-)

 20. Wij gebruiken diverse losse theeën die we in lange zakjes in de thermoskan hangen om 2-4 minuten te laten trekken. Als de pot halverwege de ochtend leger wordt dan weer het al gebruikte zakje erin en heet water bijschenken. Weer 4 minuten laten trekken en er uit halen. Zo haalt deze pot met gemak het einde van de middag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.