Reacties

Kokendwaterkraan: luxe of must-have? — 31 reacties

  1. Hoeveel minuten op een dag zou het sneller zijn? Geen water meer moeten opwarmen in een el.waterkoker? Is dat de moeite waard?

  2. Verbruikt 5 kwh per week, 250 per jaar, is het duurder dan de 70 euro die hier genoemd wordt. Ligt aan de stroomprijs, en zoals we weten was die afgelopen tijd erg hoog.
    Met een wekelijks verbruik van rond de twintig kwh zou 5 kwh erbij voor alleen kokend water voor mij te duur uitvallen voor dat beetje tijdswinst dat je ermee behaalt...en dan nog, even iets zonder haast en met aandacht doen past meer in mij.

  3. Dat lijkt me.nou zo handig! Als ze niet zo prijzig waren had ik er echt één aangeschaft! Een waterkoker verbruikt ook heel veel energie en staat me soms best wel in de weg op het aanrecht. Zo'n kraan vind ik echt een uitkomst!

  4. Ik vind het heel handig. Snel kopjes thee, snel heet water tijdens het koken. Maar ik zou er ook niet dood van gaan als ik 'm niet had. Dan had ik waarschijnlijk een leuke fluitketel voor de thee en opgepoetst geduld :)

    Ik heb weleens begrepen/gelezen dat het qua duurzaamheid/verbruik in vergelijking met een waterkoker niet veel uitmaakt, tenzij je in de waterkoker écht alleen kookt wat je nodig hebt.
    Geen idee of het waar is.

    Wij halen er overigens ook warm water uit, niet alleen kokend.

  5. Ik vind het levensgevaarlijk, vooral als je kinderen in huis hebt. De zus van mijn schoondochter heeft zo'n 3 in 1 en haar zoontje heeft er zich eens lelijk aan verbrand toen hij even zijn handen wilde wassen.
    Ik hoef hem echt niet. Als ik thee drink wil ik trouwens water dat even flink doorgeborreld heeft. Dat kan niet als het uit zo'n kraan komt. En water voor pasta is op mijn inductie kookplaat al aan het koken voor ik mijn rug gedraaid heb.
    Voor de prijs van zo'n kraan doe ik liever andere (leuke) dingen.

  6. Milieucetraal rekende met een verouderde kWh prijs van 25 cent. Met het prijsplafond komen zij op 40 tot 125 euro. Boven het prijsplafond (en de kans is daarop groot met dit soort gadgets) is het nog wat duurder. Als je slim bent dan schakel je hem uit tussen 20 uur 's avonds en 7 uur 's-ochtends. In die tijd heeft een gemiddeld mens geen warm water nodig. Waarschijnlijk zit zo'n optie in dergelijke apparaten.

    Ik vermoed dat je er vooral iets aan hebt als je gasvrij bent en voldoende zonnepanelen op het dak hebt. In dat geval zou ik ook zo'n ding willen voor de douche. In GB bestaan die al jaren, maar hier mag het niet vanwege de veiligheid. Hoe je gasvrij aan warm douchewater wilt komen weet ik niet. Waarschijnlijk met zo'n dure boiler.

    Zelf heb ik het niet nodig. Thee vind ik niet lekker. Heb het liever zonder thee en kouder en dat tap ik zo uit de gewone kraan. Warm afwaswater komt uit m'n kleine combiketel en daar betaal ik 4 euro per jaar aan gas voor.

  7. Wij hebben er twee jaar geleden een gekocht, niet van het dure merk, maar een ander merk. Ik vind het geweldig! Ik drink veel thee, alleen daarom is het al handig. Met de kosten heb ik me niet bezig gehouden.

  8. Ik riep ook altijd dat het voor mij niet hoefde, maar sinds ik m heb vind ik het heel handig en gebruik ik hem veel vaker dan ik gedacht had. Wij hebben het merk Quooker, en omdat mijn man in keukens doet konden we hem goedkoper aanschaffen. Overigens is er nu ook een variant die ook bruisend water geeft, dus gewoon water, kokend water, en bruisend (koud) water.
    Deze staat op de zaak in de kantine, en er wordt veel gebruik van gemaakt, hup even je beker eronder en je hebt een glas bruisend water... scheelt een hoop plastic flessen kopen en op voorraad houden.

  9. Helaas hebben wij er geen, maar ik zou er wel een willen hoor! Ideaal om direct goed heet water uit je kraan te kunnen krijgen voor een kopje japanse thee!

  10. Het is wel echt een luxe, het verbruikt nogal wat. Wat je niet hebt kun je niet missen, maar ik zou er toch wel graag eentje willen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder