Pippi Langkous: wat is er met jou gebeurd?

Als kind was ik al dol op de boeken van Astrid Lindgren. Ik spaarde mijn zakgeld op, en ze staan allemaal in mijn boekenkast.

Eén van Astrid Lindgrens bekendste boeken is natuurlijk Pippi Langkous met tekeningen van Carl Hollander.

pippi langkous carl hollander
Dit is voor mij Pippi.

Maar wie schetst mijn verbazing toen ik in de bibliotheek een hele nieuwe uitgave van Pippi Langkous zag staan met tekeningen van ene Lauren Child. En met het risico dat ik klink als zo’n oude zeur die vind dat vroeger altijd beter was: ik vind de nieuwe Pippi Langkous veel minder leuk!

Niet omdat de tekeningen slecht zijn, maar zo ziet Pippi er gewoon niet uit voor mij.

pippi
De nieuwe reïncarnatie van Pippi

Het is misschien ook net waarmee je bent opgegroeid. Want ik moet toegeven dat Lauren Child’s tekeningen rustiger zijn. Ze zijn eenvoudiger, en er gebeurt minder. En dat is in de drukke tijd waarin we leven misschien wel prettig voor kinderen.

Maar voor mij blijft Pippi toch de Pippi van Carl Hollander.

Praktische informatie

De nieuwse versie van Pippi Langkous is voor 17,95 te koop bij bol.com.

Maar wie liever de tekeningen van Carl Hollander heeft kan voor 19,95 de originele Pippi Langkous omnibus aanschaffen.

Welke Pippi heeft jouw voorkeur?

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik heb de oude versie. Ben er dol op. Voorin heeft mijn oma nog een opdracht geschreven toen ik hem kreeg voor mijn ‘eerste helige communie’. Heel dierbaar. Ik heb helemaal niks met de moderne Pipi. Van sommige dingen moet je afblijven. Straks krijgen we ook nog een moderne versie van Jip en Janneke…..

  1. Wat mooi dat je oma er een speciale opdracht in heeft geschreven. Dat geeft zo’n boek nog extra emotionele waarde.

   Goed punt over Jip en Janneke zeg! Ik hoop niet dat ze die ook gaan veranderen!

 2. Haha wat grappig! Ik ben ook zo´n pippi fan! En ja hoor ik vind ook die oude boeken het mooist, die tekeningen waren prachtig, je zag er zoveel grapjes op. De plaatjes gaven precies de sfeer van de verhalen weer.

 3. De oude plaatjes vind ik bijna altijd leuker. Van zoveel boekjes die weer opnieuw worden uitgegeven zijn de plaatjes minder leuk.
  Noem het hang naar nostalgie…

 4. :-) ook ik vind de oude pipi t leukste ….t zal de leeftijd wel zijn? Mijn jongste kinderen vinden idd dat onderste poppetje leuk/herkenbaar van de tvserie lola encharlie.

 5. De oude échte, want die is echt :-)!!!!!!!!!!!!! Die vernieuwde versie is wel heel erg nep!

 6. De boeken van Pippi Langkous was ik nooit zo’n fan van, maar de serie was het helemaal :-D
  De oude dan, die in de jaren ’70 werd uitgezonden. Vooral de eerste serie. En ik kan er nog steeds van genieten. Van het verhaal en alles wat Zweeds is :-)

  1. Ik vind kinderboeken sowieso vaak niet zo mooi geïllustreerd. Dat vond ik als kind al van de oude (te druk), maar de nieuwe vind ik echt niet mooi.
   Ik vind prentenboeken heel mooi, maar dan met beter kleurgebruik en sfeervoller. Denk aan Will Terry. Daar wil je toch in kruipen in die tekeningen…:-)

 7. Ik heb het oude boek nog. Weet nog goed dat ik al mijn rapportgeld had opgespaard en voor Fl 12,50 dat boek bij de V&D kocht destijds.
  Mens wat was ik gelukkig daarmee.
  Ik heb het dus nog steeds en vind de oude Pippi veel leuker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.