Reacties

Pippi Langkous: wat is er met jou gebeurd? + beroemde Pippi quote is niet van Pippi! — 24 reacties

 1. Ik heb de oude versie. Ben er dol op. Voorin heeft mijn oma nog een opdracht geschreven toen ik hem kreeg voor mijn 'eerste helige communie'. Heel dierbaar. Ik heb helemaal niks met de moderne Pipi. Van sommige dingen moet je afblijven. Straks krijgen we ook nog een moderne versie van Jip en Janneke.....

  • Wat mooi dat je oma er een speciale opdracht in heeft geschreven. Dat geeft zo'n boek nog extra emotionele waarde.

   Goed punt over Jip en Janneke zeg! Ik hoop niet dat ze die ook gaan veranderen!

 2. Haha wat grappig! Ik ben ook zo´n pippi fan! En ja hoor ik vind ook die oude boeken het mooist, die tekeningen waren prachtig, je zag er zoveel grapjes op. De plaatjes gaven precies de sfeer van de verhalen weer.

 3. :-) ook ik vind de oude pipi t leukste ....t zal de leeftijd wel zijn? Mijn jongste kinderen vinden idd dat onderste poppetje leuk/herkenbaar van de tvserie lola encharlie.

 4. De boeken van Pippi Langkous was ik nooit zo'n fan van, maar de serie was het helemaal :-D
  De oude dan, die in de jaren '70 werd uitgezonden. Vooral de eerste serie. En ik kan er nog steeds van genieten. Van het verhaal en alles wat Zweeds is :-)

  • Ik vind kinderboeken sowieso vaak niet zo mooi geïllustreerd. Dat vond ik als kind al van de oude (te druk), maar de nieuwe vind ik echt niet mooi.
   Ik vind prentenboeken heel mooi, maar dan met beter kleurgebruik en sfeervoller. Denk aan Will Terry. Daar wil je toch in kruipen in die tekeningen...:-)

 5. Ik heb het oude boek nog. Weet nog goed dat ik al mijn rapportgeld had opgespaard en voor Fl 12,50 dat boek bij de V&D kocht destijds.
  Mens wat was ik gelukkig daarmee.
  Ik heb het dus nog steeds en vind de oude Pippi veel leuker.

 6. Lees het boek nog maar een keer want Astrid Lindgren heeft in geen van haar boeken iemand de uitspraak die altijd aan Pipi wordt toegeschreven gedaan.

  • Dank voor de tip Danielle. Ik heb dit nagekeken en je hebt helemaal gelijk. De nieuwe informatie heb ik in de post verwerkt. Super dat je zo meedenkt!

 7. voor mij als bijna 55 jarige uiteraard de oude pipi , wij mochten samen met het kleine huis op de prairy deze afleveringen zien en we vonden het maar wat spannend. kregen een klein schaaltje popcorn wat mama had gemaakt en bij de zielige delen deden mijn zus en ik 2 vingers voor onze ogen zodat we de ondertiteling niet zagen ;0

 8. Leuk artikel! Helemaal weer even terug in de tijd. Mijn moeder vond Pippi Langkous maar niets, maar in de bieb haalde ik het boek regelmatig, ik genoot ervan. En als ik dan nu die oude tekeningen zie... ;) De films heb ik ook allemaal gezien. Genieten! En van die uitspraak die niet van Pippi is. Tja, dat is een beetje een probleem van deze tijd denk ik. Zodra het ergens op internet verschijnt, wordt het wel door anderen overgenomen, zonder dat de bron gecheckt wordt. Dat zal met AI alleen maar erger worden.

 9. Ik had als kind een pluchen aapje waar ik veel mee speelde. Want Pipi had ook een aapje. Ooit zag ik een interview met Inger Nilsson waarin ze vertelde dat dat aapje dat zij als Pipi had, helemaal niet leuk was. Dat was zo'n teleurstelling ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder