|

Ozark seizoen 4

ozark seizoen 4

Samen met mijn keek ik de serie Ozark seizoen 4.

Dit is het laatste seizoen van de serie.

Was het eind van de serie bevredigend?

Ik vind van wel!

Ozark seizoen 4: waar gaat Ozark ook alweer over?

De serie Ozark gaat over de familie Bird. Marty Bird is een begaafd accountant. Door een aantal eigenlijk kleine gebeurtenissen komt hij in aanraking met de Mexicaanse maffia. Normaal haak dan al af, want ik houd niet van misdaadseries met veel actie en moord en doodslag.

Maar dat is niet het geval in de serie Ozark!

Ozark gaat toch vooral over hoe een gewoon gezin met goede normen en waarden als het ware heeeeel langzaam afglijdt. Het begint heel klein, maar langzaam maar zeker worden hun keuzes en handelingen extremer en twijfelachtiger. Het rare is dat je als kijker wordt meegenomen in dit proces. Ergens kun je hun keuzes begrijpen. Bovendien hebben ze een nobel doel: hun gezin redden en weer een normaal leven kunnen leiden.

Tijdens het kijken van Ozark seizoen 4 kwamen telkens deze twee Engelse gezegden bij mij op:

'Oh what tangled webs we weave, when first we practice to deceive...'

en

'It's a slippery slope.'

Ozark seizoen 4: hoog Expeditie Robinson gehalte

In Ozark seizoen 4 zijn Marty en zijn vrouw Wendy nog steeds bezig om zichzelf vrij te worstelen van de Mexicaanse maffia. In dit laatste seizoen vond ik dat de serie soms een erg hoog Expeditie Robinson gehalte had.

Voor wie het programma Expeditie Robinson niet kent: kandidaten moeten overleven op een onbewoond eiland en allerlei ingewikkelde opdrachten uitvoeren. Het doel is bijvoorbeeld:

Wie het eerst een vuurtje kan aansteken.

Maar om dat vuur aan te steken moet je eerst naar een ander eiland varen voor een lucifer. Daarvoor heb je een bootje nodig. Maar dat bootje moet je eerst bouwen van een stel bomen. Daarvoor heb je een bijl nodig. Maar om die bijl te pakken te krijgen moet je eerst door een moeras zoeken naar een sleutel. Met die sleutel kun je de bijl loswrikken. Etc. etc.

Zo gaat het ook in Ozark seizoen 4. Om A te bereiken moeten ze eerst C regelen, maar dat kan alleen maar als X over de brug komt. En dat gebeurt alleen maar als M door hoepel K springt.

Trailer Ozark seizoen 4

Mijn conclusie over Ozark seizoen 4

Ondanks het hoge Expeditie Robinson gehalte van het laatste seizoen van Ozark vond ik het toch weer een prachtige serie! Ik heb er van genoten. En het einde is wat mij betreft prima!

Op IMDb krijgt de serie een 8,5 en daar sluit ik mij graag bij aan.

Ozark seizoen 4 kijken

Je kunt Ozark seizoen 4 kijken op Netflix. De serie liep van 2017 tot 2022. In het laatste seizoen zitten 14 afleveringen.

Leestips

Hieronder kijktips van series waarin 'normale' mensen op de één of andere manier het verkeerde pad nemen.

Similar Posts

5 Comments

  1. Wij hebben de eerste drie seizoenen wel gekeken, maar de vierde nog niet. Vond het ook een erg leuke serie, maar we hebben nu geen Netflix meer. Misschien binnenkort maar even een tijdelijk abonnementje nemen om dit laatste seizoen te gaan kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.