Good Girls en Breaking Bad: van good guy tot bad guy

Good Girls vs Breaking Bad

Zowel de serie Breaking Bad als de serie Good Girls gaat over doodgewone mensen die het criminele pad op gaan. Niet omdat ze op een ochtend wakker werden en dachten:

‘Weet je wat?! Ik ben het zat om een brave burger te zijn! Ik ga het criminele circuit in!’

Nee, het is een geleidelijk proces dat in gang wordt gezet door omstandigheden. Langzaam maar zeker komen ze steeds verder op het ‘verkeerde pad’.

Dat maakt deze series ook zo fascinerend!

Want wanneer verander je van een goed persoon die soms iets doet wat eigenlijk niet mag, in een slechterik?!

Good Girls vs Breaking Bad

Breaking Bad en Good Girls in een notendop

In de serie Breaking Bad krijgt de zachtaardige scheikundeleraar Walter White het nieuws dat hij terminale kanker heeft. Hij is een scheikundig genie, maar heeft een bijbaantje bij de car wash nodig om rond te komen van zijn salaris als leraar. Om zijn gezin financieel goed achter te laten gaat hij ‘meth’ maken.

Breaking Bad: wanneer wordt Walter een slechterik?

Ik ben deze serie nu voor de tweede keer aan het kijken, en ik betrap mezelf erop dat ik het moment zit te zoeken waarop hoofdpersoon Walter White als het ware ‘de grens’ tussen een braaf burger en een crimineel over gaat.

Wat is het moment waarop Walter White niet langer een gewone burger is die toevallig door nare omstandigheden wat dingen doet die niet door de beugel kunnen, maar een heuse crimineel?

Dat moment is moeilijk aan te wijzen.

Trailer Breaking Bad seizoen 1

Good Girls

In de serie Good Girls krijgen drie vrouwen te maken met grote financiële problemen. Beths man blundert erop los, waardoor ze hun huis kunnen verliezen.

Ruby’s dochter is ernstig ziek, en heeft een dure behandeling nodig waarvoor Ruby het geld niet heeft. Annie’s man wil de voogdij over hun kind, en Annie kan geen advocaat betalen.

Daarom besluiten ze een supermarkt te overvallen zodat ze snel veel geld hebben.

Net als in Breaking Bad gaat het vervolgens van kwaad tot erger, en rollen ze steeds verder het criminele circuit in.

Trailer Good Girls seizoen 1

Breaking Bad versus Good Girls

Ik vind Breaking Bad wat ‘donkerder’ dan Good Girls, hoewel ik het vierde seizoen van Good Girls ook steeds ernstiger vind worden.

Breaking Bad en Good Girls: wat deze series gemeen hebben

  • De hoofdrolspelers zijn gewone brave burgers
  • Ze hebben (gezellig) gezin
  • Noch Walter White noch Beth, Annie en Ruby zijn van plan om criminelen te worden. Ze willen slechts 1 probleem oplossen dan weer verder gaan met hun normale leven.
  • Bij beide series zie je het principe van ‘it’s a slippery slope’! Eenmaal het verkeerde pad ingeslagen, is er geen weg terug.
  • Zowel bij Walter White als Beth zie ik een verharding van hun karakter. Dat laatste zie ik minder bij Annie en Ruby.

Conclusie over Breaking Bad en Good Girls

Zowel Breaking Bad als Good Girls zijn goede kwaliteits series, met een interessant verhaal. Niet voor niets kijk ik Breaking Bad voor een tweede keer.

Wat betreft mijn vraag: wanneer wordt een goed persoon die iets slechts doet een heuse slechterik, kan ik nu zeggen dat in seizoen 5 de ooit zo goedmoedige Walter White een echte slechterik is geworden. Ik denk dat de ultieme transformate plaatsvond aan het eind van seizoen 4.

Breaking Bad krijgt een 8,2 op IMDb, en Good Girls een 7,8. Daar sluit ik me graag bij aan.

Good Girls kun je eventueel met iets jongeren kinderen kijken. Bij Breaking Bad zou ik dat niet doen.

Helaas is Good Girls inmiddels gecanceld. Er komt geen vijfde seizoen meer : ( Fans reageerden ontzet, en er wordt druk gespeculeerd over het waarom.

Praktische informatie

Zowel Good Girls als Breaking Bad zijn te zien op Netflix! Breaking Bad bestaat uit 5 seizoenen. Good Girls heeft 4 seizoenen, maar het laatste seizoen komt niet op Netflix. Mijn man en ik hebben dat gekeken via dopebox.net.

Geen Netflix? Geen probleem!

Je kunt alle 5 seizoenen van Breaking Bad kopen via bol.com! En ze hebben de dvd’s ook bij mijn in de bibliotheek, dus waarschijnlijk ook wel bij jouw filiaal.

Screenshot 2021 07 31 at 12.47.12

Helaas kon ik Good Girls niet vinden op bol.com

Leestips

Wat is jouw favoriet: Good Girls of Breaking Bad?

Similar Posts

4 Comments

  1. Het verhaal van Breaking Bad klinkt altijd zo goed, maar het is me nog niet gelukt om verder te komen dan de eerste twee afleveringen, haha. Good Girls daarentegen heb ik in een adem uitgekeken. Heerlijke serie en zo jammer dat het gecanceled is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.