Dead to me seizoen 2: moderne comedy of errors

Dead to me seizoen 2

Dead to me seizoen 2 is zo'n serie die origineel en verrassend is. Met sterke vrouwen, maar niet van die irritante kick-ass heroines. De vrouwen in Dead to me zijn sterk zonder de irritatiefactor.

En geloof me, dat is nog niet zo makkelijk, want ik haak bij menig serie af vanwege de irritante vrouwelijke karakters.

Dead to me: het verhaal in een notendop

In seizoen 1 van Dead to me leren we Jen en Judy kennen. Judy heeft per ongeluk de man van Jen dood gereden, en is vervuld van schuld en berouw. Daarom zoekt ze contact met Jen, in een poging om het goed te maken. Dit leidt tot een bijzondere en realistische vriendschap tussen de vrouwen.

Dead is een fijne cocktail van dagelijkse realiteit gemengd met de absurditeit van het leven.

Soms gebeuren er in een mensenleven dingen, waarvan je zegt: 'Dat verzin je niet!' In het geval van Dead to me is het wel degelijk verzonnen, want ja, het is série dat weet ik ook wel. Maar dat is hoe het overkomt. Dead to me is een serie over het dagelijks leven van twee gewone vrouwen, en hoe ze zich vrouwhaftig door het leven proberen te slaan.

Dead to me seizoen 2

Dead to me seizoen 2 pakt de draad op waar seizoen 1 stopte. Ik was van te voren een beetje huiverig dat seizoen 2 minder leuk zou zijn. Als een serie succesvol is, hebben makers nog wel eens de neiging om te lang door te gaan. Maar seizoen 2 is net zo goed als seizoen 1.

Waar seizoen 2 van After Life toch wel iets minder goed is dan het eerste seizoen, is dat bij Dead to me gelukkig niet het geval.

Wat is er zo leuk aan Dead to me seizoen 2?

  1. De spot met politiek correct gedoe. Als Judy in de laatste aflevering tegen Jen zegt: 'You have to forgive yourself,' een tekst regelrecht uit een zelfhulpboek, antwoord Jen walgend: 'Gross!'
  2. De sterke vrouwen. Ik ben niet zo'n fan van 'sterke vrouwen' in series en films, maar in Dead to me seizoen 2 doen ze het op een goede manier.
  3. De relatie tussen Judy en Jen.
  4. De personages! Normaliter houd ik niet van veel personages in een serie. Ik kan nooit namen onthouden, en ik wil het liefst alleen de hoofdpersonen zien. Maar in Dead to me seizoen 2 vind ik iedereen leuk. Van de politieman die een relatie had met Judy, tot Steve's broer tot de dominee die rouwbegeleiding doet. Iedereen is leuk en interessant om te zien.
  5. De portretten van het moederschap. Jen worstelt regelmatig met de opvoeding van haar kinderen, en treffend vond ik ook die arme moeder van het vriendinnetje van Jens zoon, die nogal psychopathische trekjes heeft.
  6. Het verhaal in Dead to me seizoen 2. Het is wat je noemt een 'Comedy of errors,' oftewel 'a situation that is so full of mistakes and problems that it seems funny.' Normaliter houd ik daar helemaal niet van, maar in Dead to me is het geweldig.
  7. De mooie muziek.

Tot slot: Ga kijken!

Dead to me is een serie die ik van harte aanraad. Ik vind hem beter dan seizoen 2 van After Life.

Trailer Dead to me seizoen 2

Praktische informatie over You're dead to me seizoen 2

Je kunt Dead to me seizoen 2 kijken op Netflix. Er zijn op dit moment 2 seizoenen, van elk 10 afleveringen. Een aflevering duurt 30 minuten.

P.S. Lees ook mijn review van Dead to me seizoen 1.

Similar Posts

5 Comments

  1. Wij kwamen helemaal niet aan toe met de serie. Afgelopen weekend hebben wij weinig naar tv gekeken. Even geen zin in tv kijken. Netflix komt wel weer. Lijkt wel goede serie.

  2. Lijkt me echt iets voor mij. Ik heb netflix nog niet zo lang en ik hoop dat seizoen 1 nog te bekijken is.

  3. :-) ik vond beide seizoenen ook geweldig ....herkenbaar idd ook vaak... die onnozeligheid wat betreft de kinderen/opvoeding etc etc...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.