Reacties

Hoe ik het belang van geur ontdekte... — 30 reacties

 1. Het is ook geen optie om het aan je manlijke huisgenoten te geven. Dan blijf je het ruiken. Schenk de ongebruikte aan de voedselbank en kieper die ander weg. En morgen naar de drogist/Action voor je eigen geur. Dat heb je heus wel verdiend!
  Wat dacht je trouwens van buren die zwaar geparfumeerd in de lift hebben gestaan. Nog uren daarna ruik je die stank!

 2. Vreselijk al die overdadige geuren. Reden voor mij om o.a. nooit wasverzachter te kopen.
  Maar hetzelfde geldt voor schoonmaakartikelen dat stinkt ook de pot uit ... Blij met ocean blue van Lidl en hun waspoeder bont en wit dat is goed te doen.

 3. Ik gebruik Aleppo zeep, zowel voor mijn lichaam als voor mijn haar. Het is even wennen maar mijn huid voelt een stukje aangenamer aan. Wasverzachter gebruik ik ook niet, alleen azijn. Die geuren van wasverzachters snijden mij letterlijk de adem af.

 4. Goeie vraag .Ik noem mezelf een geuren junkie .Alles moet lekker ruiken dus een heel grote verzameling douche gels body lotions en parfums .Ik ben wel voorzichtig als ik ergens heen moet/ga en gebruik dan weinig geuren want ik wil mensen niet ''verstikken '' in een wolk van parfum .

 5. Wij gebruiken alleen nog zeep. Dat geurt lekker maar blijft niet lang hangen dus fijn neutraal. Ook milieuvriendelijker. Moet je eens proberen want het scheelt een hoop plastieken flesjes. Ook geen shampoobussen hier maar een shampoo bar. Die kost iets meer maar je doet er minstens 3 keer zo lang mee. Sinds ik me bewust ben dat Nivea zijn produkten test op dieren probeer ik dat ook niet meer te kopen en te letten op welke produkten dit niet doen. Wasmiddel maak ik zelf met extra wat druppels lavendelextract. Ecologisch en het goedkoopste wat er is. Je maakt het in 1,2,3. We gebruiken het al jaren en het wast even goed dan al die dure middelen en is bovendien vriendelijker voor de wasmachine en vooral voor ons milieu. Geurt net voldoende maar niet zo dat de hele was naar lavendel ruikt. En omwille van allesoverheersende geur al zeker geen wasverzachter. Aangezien we 2 honden hebben, ruikt de stofzuiger vaak naar hond. :-( Dus na het stofzuigen spuit ik een beetje "geur". In een spuitbusje wat water met een paar druppels geur. Dat kan lavendel maar ook vanille of citroen of weet ik wat al meer zijn en dat neemt alle vieze luchtjes weg. Ook goedkoop trouwens. Ik denk dat de Action in niets wat ik hierboven meld op kan. Sowieso prijziger dan de produkten die wij kopen of zelf maken. Ik wil niet betweterig overkomen maar misschien is het toch een tip? Wij zijn in ieder geval heel tevreden.

 6. héél erg gevoelig voor geuren en alsjeblieft niet te sterk :-)
  sommige mensen zijn één parfumbom.... dan heb je wat te verbergen denk ik :-)

  altijd eerst ruiken voor je koopt, als het kan :-)

 7. Die fles zou bij mij dus echt de prullenbak in gaan. Ik ben heel gevoelig voor geuren. Nu heb je overal van die 'fijne' handontsmetters staan. De meesten zijn reukloos, maar sommigen hebben een geur. Vreselijk vind ik dat. En wat te denken van mensen die blijkbaar een poosje voor mij in het trappenhuis hebben gelopen en dat ik dan hun parfumwalm nog ruik (terwijl de betreffende persoon nergens meer te zien is). Brrrrr...

 8. te veel geuren kan ik niet zo tegen. Ik zou best willen. Maar het gaat niet. Gaat de huid irriteren bij mij. Zelf echte parfum ken ik ook niet tegen. Ik gebruik dan 4711. Zelfs ook neppe dingen zoals geen zilver armbanden of andere dingen. Dan krijg uitslag van. Jeuken als ik. Vind wel jammer.

 9. Hé bah! Heel irritant! Ik sta altijd uitgebreid aan de flessen te snuffen voordat ik ze koop. Misschien niet netjes maar het voorkomt een miskoop. Ik houd ook niet van heel uitgesproken geuren.

 10. Ik koop deze altijd voor mijn man. Mijn man hou van in bad te gaan en dan wel met badschuim. Ik zelf vind het ook belangrijk de geuren, en meestal reuk ik der aan voor ik het aankoop. Maar ik kan je heel goed verstaan dat je zelf niet zo lekker voelt met deze geur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>