Hoe ik het belang van geur ontdekte…

Screen Shot 2020 05 14 at 14.34.04

Na het hardlopen douche ik graag met doucheschuim van Nivea. Ik koop dit meestal bij de Action, omdat het daar erg vriendelijk geprijsd is.

Maar zo groot was mijn vertrouwen in het merk Nivea dat ik niet de moeite nam om eerst even te ruiken.

Klakkeloos gooide ik twee Nivea flessen Care & diamond in mijn winkelwagentje.

En nou blijkt het een miskoop.

Nivea Care & diamond

Ik wil niet vervelend zijn, maar de Nivea Care & diamond is een hele mannelijke geur. Nadat ik mezelf ermee gewassen had, voelde ik me de hele dag niet mezelf. Ik rook het ook echt voortdurend.

Sinds die ene keer heb ik het niet meer gebruikt.

Het belang van geur

Het hele debacle maakt me ervan bewust hoe belangrijk geur is. En hoe vervelend het is als je omringd wordt door een geur die niet de jouwe is. Ik was al Prinses-op-de-erwterig als het ging om comfort bij kleding, nu blijk ik het ook te zijn als het gaat om geur…

Ik heb er ook zo’n hekel aan als een zwaar geparfumeerd persoon mij omarmd, en dat ik dan de rest van de dag naar die persoon ruik.

Leestips

Hoe ervaar jij geurtjes?

Similar Posts

30 Comments

 1. Het is ook geen optie om het aan je manlijke huisgenoten te geven. Dan blijf je het ruiken. Schenk de ongebruikte aan de voedselbank en kieper die ander weg. En morgen naar de drogist/Action voor je eigen geur. Dat heb je heus wel verdiend!
  Wat dacht je trouwens van buren die zwaar geparfumeerd in de lift hebben gestaan. Nog uren daarna ruik je die stank!

 2. Vreselijk al die overdadige geuren. Reden voor mij om o.a. nooit wasverzachter te kopen.
  Maar hetzelfde geldt voor schoonmaakartikelen dat stinkt ook de pot uit … Blij met ocean blue van Lidl en hun waspoeder bont en wit dat is goed te doen.

 3. Soms reuk ik de geur van iemand thuis nog, en dan ben ik er niet eens bij in de buurt geweest en heb in het voorbij lopen zo’n vleug over me heen gekregen…

 4. Ik gebruik Aleppo zeep, zowel voor mijn lichaam als voor mijn haar. Het is even wennen maar mijn huid voelt een stukje aangenamer aan. Wasverzachter gebruik ik ook niet, alleen azijn. Die geuren van wasverzachters snijden mij letterlijk de adem af.

 5. Goeie vraag .Ik noem mezelf een geuren junkie .Alles moet lekker ruiken dus een heel grote verzameling douche gels body lotions en parfums .Ik ben wel voorzichtig als ik ergens heen moet/ga en gebruik dan weinig geuren want ik wil mensen niet ”verstikken ” in een wolk van parfum .

 6. Ik ruik altijd voordat ik het koop en als ik het niet zelf gekocht hebt, maar dinnetje of als cadeau, dan ruik ik voordat ik gebruik.

  Love as Always
  Di Mario

 7. Wij gebruiken alleen nog zeep. Dat geurt lekker maar blijft niet lang hangen dus fijn neutraal. Ook milieuvriendelijker. Moet je eens proberen want het scheelt een hoop plastieken flesjes. Ook geen shampoobussen hier maar een shampoo bar. Die kost iets meer maar je doet er minstens 3 keer zo lang mee. Sinds ik me bewust ben dat Nivea zijn produkten test op dieren probeer ik dat ook niet meer te kopen en te letten op welke produkten dit niet doen. Wasmiddel maak ik zelf met extra wat druppels lavendelextract. Ecologisch en het goedkoopste wat er is. Je maakt het in 1,2,3. We gebruiken het al jaren en het wast even goed dan al die dure middelen en is bovendien vriendelijker voor de wasmachine en vooral voor ons milieu. Geurt net voldoende maar niet zo dat de hele was naar lavendel ruikt. En omwille van allesoverheersende geur al zeker geen wasverzachter. Aangezien we 2 honden hebben, ruikt de stofzuiger vaak naar hond. :-( Dus na het stofzuigen spuit ik een beetje “geur”. In een spuitbusje wat water met een paar druppels geur. Dat kan lavendel maar ook vanille of citroen of weet ik wat al meer zijn en dat neemt alle vieze luchtjes weg. Ook goedkoop trouwens. Ik denk dat de Action in niets wat ik hierboven meld op kan. Sowieso prijziger dan de produkten die wij kopen of zelf maken. Ik wil niet betweterig overkomen maar misschien is het toch een tip? Wij zijn in ieder geval heel tevreden.

 8. héél erg gevoelig voor geuren en alsjeblieft niet te sterk :-)
  sommige mensen zijn één parfumbom…. dan heb je wat te verbergen denk ik :-)

  altijd eerst ruiken voor je koopt, als het kan :-)

 9. Die fles zou bij mij dus echt de prullenbak in gaan. Ik ben heel gevoelig voor geuren. Nu heb je overal van die ‘fijne’ handontsmetters staan. De meesten zijn reukloos, maar sommigen hebben een geur. Vreselijk vind ik dat. En wat te denken van mensen die blijkbaar een poosje voor mij in het trappenhuis hebben gelopen en dat ik dan hun parfumwalm nog ruik (terwijl de betreffende persoon nergens meer te zien is). Brrrrr…

 10. te veel geuren kan ik niet zo tegen. Ik zou best willen. Maar het gaat niet. Gaat de huid irriteren bij mij. Zelf echte parfum ken ik ook niet tegen. Ik gebruik dan 4711. Zelfs ook neppe dingen zoals geen zilver armbanden of andere dingen. Dan krijg uitslag van. Jeuken als ik. Vind wel jammer.

 11. Hé bah! Heel irritant! Ik sta altijd uitgebreid aan de flessen te snuffen voordat ik ze koop. Misschien niet netjes maar het voorkomt een miskoop. Ik houd ook niet van heel uitgesproken geuren.

 12. Ik koop deze altijd voor mijn man. Mijn man hou van in bad te gaan en dan wel met badschuim. Ik zelf vind het ook belangrijk de geuren, en meestal reuk ik der aan voor ik het aankoop. Maar ik kan je heel goed verstaan dat je zelf niet zo lekker voelt met deze geur.

 13. Ik ben zelf heel gevoelig voor geuren en zou me hier ook niet fijn bij voelen als het niet mijn geur was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.