Effectief huishouden

Stofzuiger lekker laten ruiken: tips en tricks

stofzuiger lekker laten ruikenStofzuigen.

Het is een klusje dat iedereen denk ik wel eens moet doen. En als je dan toch bezig bent, dan kun je best je stofzuiger lekker laten ruiken. Zo maak je niet alleen je huis schoon, maar krijgt het ook nog een lekker geurtje.

Maar soms gaat een stofzuiger stinken. Bijvoorbeeld naar hondenharen. Ergens is dat ook niet zo verwonderlijk: je zuigt immers viezigheid op met je stofzuiger. Het is logisch dat dit tot vieze geurtjes kan leiden.

Hieronder lees je hoe je je stofzuiger lekker kunt laten ruiken!

Stofzuiger lekker laten ruiken

  1. Het eerste wat je moet doen is de stofzuigerzak regelmatig wisselen, en de stofzuiger schoonmaken. Vervang bijvoorbeeld het filter. Leeg de stofzuigerzak en doe een schone stofzuigerzak in de stofzuiger. Heb je een stofzuiger zonder stofzuigerzak? Maak dan met een vochtige doek de binnenkant goed schoon. Verwijder stof, dierenharen etc.
  2. Controleer de stofzuigerslang en mond op verstoppingen en haal eventuele troep eruit.
  3. Neem een make-up wattenschijfje en spuit daar wat van je favoriete parfum op. Doe dit vervolgens in de stofzuigerzak.
  4. Doe wat kaneel in de stofzuigerzak. Dat kun je doen via de opening in de stofzuigerzak. Maar je kunt ook gewoon wat kaneel opzuigen. Dat is makkelijker.
  5. Sommige mensen zuigen wat waspoeder op met de stofzuiger! Dat zorgt ook voor een lekkere geur.
  6. Neem een stukje wc-papier en doe hierop een paar druppeltjes essentiële olie. Doe dit vervolgens in de stofzuigerzak. (Tip van de site Oma weet raad)
  7. Zuiveringszout, ook bekend als baking soda*. neutraliseert geurtjes. Zuig er wat van op in je stofzuiger.
  8. Spuit een beetje parfum op het filter van de stofzuiger.
  9. Doe een geurdoekje voor de wasdroger in de stofzuigerzak.

Er zijn speciale luchtverfrissers voor je stofzuiger

Er zijn ook speciale producten op de markt om je stofzuiger lekker te laten ruiken. Hieronder een overzicht van 4 van zulke producten bij bol.com. Je kunt dit type producten ook kopen bij onder andere de Action en Blokker trouwens.

Filmpje over je stofzuiger lekker laten ruiken

In onderstaand filmpje van Libelle tv wordt ook nog even uitgelegd hoe je makkelijk je stofzuiger en je huis lekker kunt laten ruiken.

Je stofzuiger lekker laten ruiken: samengevat

Een stofzuiger die stinkt is niet fijn. Gelukkig is de oplossing simpel om je stofzuiger lekker te laten ruiken. Stap 1 is dat je je stofzuiger goed schoonmaakt. Bijvoorbeeld door de stofzuigerzak te legen en het filter schoon te maken of te vervangen. Vervolgens voeg je een lekker geurtje toe. Dat kan bijvoorbeeld door simpelweg wat waspoeder op te zuigen. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld kaneel, of een druppeltje olie op het filter sprenkelen.

Wil je graag geld uitgeven? Dat kan ook. Er zijn speciale producten om je stofzuiger lekker te laten ruiken.

Maar het kan dus ook goedkoper!

* Waar kun je baking soda kopen?

Wat vind jij van jouw stofzuiger? Ruikt hij lekker? Doe jij er een geurtje in?

Similar Posts

5 Comments

  1. Ik heb wel eens in de supermarkt van die speciale geurzakjes voor in je stofzuiger gekocht. Gaf een frisse geur, maar eigenlijk te sterk, sloeg een beetje op mijn ogen en keel. Bij de A.ction heb ik ook wel eens zoiets gekocht, maar dat gaf eigenlijk weer te weinig geur. Een paar weken geleden heb ik waspoeder gekocht om te gebruiken voor in de stofzuiger (wassen doe ik altijd met vloeibaar wasmiddel). En dat bevalt me nu heel goed. Maakt stofzuigen prettiger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.