Reacties

Stofzuigerzakken Action — 23 reacties

 1. Stofzuigerzakken zijn duur. Dan niet bij Action, maar gewoonlijk bij blokker betaal je zo'n 12 euro voor 5 zakken en een nieuw filter. Jaren en jaren geleden, ver in de vorige eeuw, hoorde ik op de radio iemand van de 'vrekkenclub' die haar stofzakken leegte en hergebruikte. Sindsdien doe ik dat ook.
  Eerst was ik wel bang, gaat dat wel en gaat het niet lekken zodat je straks een nieuwe stofzuiger kan kopen omdat de motor het door het stof begeven hebt, maar het ging perfect. En dat doe ik nu al z'n 20 jaar. Vanaf begin jaren 90. Soms neem ik wel een nieuwe zak, maar ik denk dat ik een jaar met 1 zak kan doen.

 2. Ik heb 15 jaar met mijn stofzuiger gedaan. Toen hebben we een goedkope gekocht. Wat een vreselijk ding!! Daar waren bijna geen zakken voor te krijgen. Ik heb toen van die universele gekocht. Waar je dat kartonnetje op moest plakken van je oude zak. Dat werkt dus echt niet! Binnen de kortste keren zat er vuil op de plakstrip en liet hij los. Heel de motor vol met stof. Einde verhaal van de stofzuiger. Zo zie je maar dat goedkoop duurkoop kan zijn.
  Nu heb ik een zakloze stofzuiger. Ik vind het ideaal!! Nooit meer mijn stofzuigerzakken op. En op het dorp bij ons zijn ze niet te krijgen.
  Als ik gezogen heb leeg ik het reservoir even in de kliko en af en toe spoel ik hem af onder de kraan.
  Ik wil geen andere meer!

  • Nou dat valt mee hoor. Het is een ronde trommel die je uit je machine haalt. Bij de kliko til ik aan de bovenkant de filter eruit. De kuip giet ik leeg en de filter klop ik stevig uit tegen de binnenkant van de kliko. Het stuift een beetje, maar dat is alles.

  • Vindt ik echt niks en straks in weer en wind buiten je bakje stof te legen :( Buiten je eigen stofhappen :(
   Hoe vaak zal dat moeten na 8 maanden stofzuigen die wij doen met een stofzak :)

  • 8 maanden? wat voor megazak hebben jullie dan?
   Het regent nooit de hele dag hoor, dus zo'n drama is dat niet.
   Ik sta echt geen 5 minuten buiten hoor.

  • Gebruik hier de stofzakken van Numatic Hepa-flow kun je 9 liter in kwijt en zijn vele kilo,s zwaar als de stofzak vol is net een vacuüm koffiebaal :) (mocht het nodig zijn kan er ook een 15 liter variant in :)

   Maar ook bij -5 sta ik niet te springen om dagelijks mijn stofbakkie te legen :(

 3. Wij hebben zo'n rare dure Dais0n. Maar wat een plezier dat ding - alle onderdelen zijn los te koppelen, en korter dan wel langer te maken (handig voor spinrag tegen het plafond, of voor juist voor het zuigen van de trap). En we hoeven geen stofzuigerzakken te kopen (wekelijks legen - vooral katten- en mensenhaar).
  Het was een hele aanschaf maar door geen stofzuigerzakken gaat de prijs per keer zuigen weer naar beneden. Tevreden klant hier.

  • Geloven helemaal wat James zegt. Wat kost een nieuwe Dyson hoe lang gat hij gemiddeld mee met vergelijk met goede stofzuiger zou hij toch wel 50 jaar mee moeten gaan wil je de stofzuiger weer terug verdienen.

   Zweer bij originele stofzaken ook al kosten ze een euro per stuk maar wel 8 maandjes zuigplezier :)

   Huisvlijt wat een ranzig ding die stofzuiger van jullie :(

  • Was flauw of is het wel jullie stofzuiger of een pic van het net ?

   Is voor jullie huishouden niet een grotere stofzuiger beter, ik vindt het heerlijk 8 maandjes stofzuigen op een stofzak :)

  • Wij hebben geen Dyson. Maar een vergelijkbare van Bosch. Die zijn iets goedkoper. En veel stiller! Wij schrokken van het geluidsniveau van de Dyson.
   Een goede stofzuiger met zakken is niet veel goedkoper dan onze zonder zak. En ik hoef nu geen moeite te doen om aan goede zakken te komen. Ik moest er altijd voor naar een andere plaats. En dan vergat ik ze vaak nog te kopen.

  • Klopt een goede stofzuiger met zak hoeft niet goedkoper te zijn maar feit blijft wel je haalt een filtratielaag (stofzak) weg die je nergens meer terugziet.

   En stofzuiger met stofzak is vaak veel krachtiger en tegenwoordig zuigen die zich ook goed vol zonder noemenswaardig zuigkrachtverlies.

   Stofzakken koop je voordelig op het net en worden keurig thuis bezorgt :)

  • Geloof mij maar die wil je niet hebben zo,n stofblazer voor enorm bak geld en lekker stil dat ze zijn.

  • Hie bedoel je ??? Dyson zijn allen ongeveer H10 niet hepa gecertificeerd dus dan koop je wel een stofzuiger die bv de nieuwste norm haalt H14 en gecertificeerd is bv Miele en Nilfisk en dan haal je ook nog eens een veel stillere stofzuiger in huis en krachtiger.

  • Niet elke gecertificeerde stofzuiger werkt in de praktijk ook goed Nada. Dus als je een extreem zware huisstofmijtallergie hebt zoals ik vallen veel stofzuigers al af. Het geluid boeit me niet haha. Miele is okee, maar die zijn ook niet goedkoop. Plus ik zou het fijn vinden om een stofzuiger te hebben die ik zelf kan legen en die zo min mogelijk uitstoot geeft. Ik moet nu het huis uit als hubby de stofzuigerzak uit de stofzuiger haalt en verwisselt. Anders heb ik de rest van de dag een allergieaanval.

  • Nee, elke gecertificeerde stofzuiger is veel schoner en ook een stofzak draagt daaraan toe en dat zijn allang geen papieren zakken die scheuren.

   Nogmaals de zakloze stofzuigers zijn altijd minder als het op stofuitstoot gaat zoek maar eens een goede H14 stofzuiger die zijn zeer zeldzaam.

   Geluid is hoer zeker van belang een stofzuiger die 6 a 7 keer stiller is scheelt enorm veel herrie en zuigkracht van een stofzuiger met zak is vele malen beter dan een zakloze.

   Zakken vervang je minimaal hier wordt soms 6 keer per dag de stofzuiger gehanteerd 4 kids lopen hier met gemak een aantal pondjes zand per dag naar binnen en hier doen wij al 8 maanden met een stofzak dat is vele malen frisser dan om de aantal dagen je bakkie gaan legen en stof te gaan happen.

   Miele was ook enkel voorbeeld, beste stofzuigers in mijn ogen zijn die van Numatic aantal types van Nilfisk en ook Sebo heeft zeer goede stofzuigers .

   Maar je bent niet de enige die voor de marketing praatje valt van die fabrikant die graag gebakken lucht verkoopt voor gouden eieren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder