Reacties

Hoeveel contant geld mag je in huis hebben? € 596! — 19 reacties

 1. Alle huishoudelijke uitgaven gaan contant. Ik pin 1x per week.
  Voor de andere zaken heb ik op papier een budget en zal ik sneller pinnen. Maar als ik bv veel kleine dingen moet dan zal ik eerst uitrekenen wat mijn budget is en dat pinnen.

  Ik heb altijd contanten in huis voor het geval dat, niet heel veel.
  In het ov kan ik het me wel voorstellen want er zijn genoeg mogelijkheden om vooraf een kaartje te kopen.

  Met pinnen 'voel' je veel minder dat je geld uitgeeft.

 2. In mijn portemonnee zit denk ik nog geen euro aan kleine muntjes... Als er een collectebus aan de deur komt moet ik naar boven om wat muntjes uit een spaarpotje te halen. En ja, we hebben ook was cash geld in huis, niet zo zeer voor rampen, maar gewoon als je ergens cash wilt betalen zoals in een restaurant of op een rommelmarkt... Of als ik wat in een envelopje wil doen voor een jarige... Maar inderdaad, ik pin verder zo ongeveer overal en dan voel je het niet, of het nu 10 euro is of 50......
  Fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Ik pin bijna alles. En dat is puur gemak. Ik ben me er van bewust dat mrt cash betalen, je minder uitgeeft en probeer hier dan ook op te letten bij het pinnen. Ik geef voornamelijk geld uit aan boodschappen en andere zaken koop ik veelal online. Dan let ik weer op zaken als verzendkosten (in bulk kopen zodat je en een voorraad hebt en per item minder betaalt). Ik zoek uit waar ik dingen het goedkoopst kan krijgen.

 4. Jazeker, ik pin elke maand het totaalbedrag dat ik aan boodschappen wil uitgeven! 200 euro per maand voor 2 personen, waarvan we redelijk wat uitgeven bij de natuurwinkel. Dat motiveert me om heel goed na te denken wat ik verder nog koop ;-)

 5. ik pin t liefst alles, juist dan heb ik overzicht omdat ik pin/rekeninguitgaven bijhoud in excel. juist cashuitgaven hou ik niet bij ;) die probeer ik dus zo min mogelijk te doen.. ;)

  we hebben wel altijd cash in huis, maar dat is van de kinderen. kunnen we pakken in geval van nood en daarna zsm terugdoen. zelf na een verjaardag ofzo nog wel cash in huis, verjaardagsgeld bewaren we dan vaak in de kast en pakken dat als we cash nodig hebben. vaak geen specifiek doel met t verjaardagsgeld. t gaat erbij op de grote berg en de dingen die we heel graag willen hebben na goed nadenken, kopen we toch wel ;) (ja het is luxe, we gaan al zeg ik het zelf, goed met ons geld om, kan nog beter.. maar we werken beide en wat gemak is soms ook fijn, maar weinig uit eten en weinig ondoordachte uitgaven enz. bevalt erg goed! zoals t nu gaat)

 6. Ik heb niet echt een portemonnee. Tenminste, ik heb er wel één, maar nooit zin om die mee te nemen. Contant geld heb ik ook niet veel, soms wat van Marktplaats ofzo, dat stop ik in een pot en daar graai ik in als ik wegga en contant geld nodig denk te hebben. Ik vind het handig dat het concreet is, waardoor je makkelijker minder uitgeeft, maar het kan ook 'zomaar' verdwijnen en in geval van nood heb ik liever ook een pas...

 7. Ik heb een paar losse muntje in de knip. Dat zijn de plasmuntjes of voor het boodschappenkarretje.
  Verder alles met de pin. Contant geld verdwijnt bij mij zonder dat ik weet waar aan. Van pinnen ben ik mij juist veel meer bewust en natuurlijk hou ik ook een kasboekje bij.
  Ingrid

 8. Ik pin aan het begin van de maand geld en dat verdeel ik over 4-4½ week. Zo geef ik niet meer uit dan dat ik heb.
  Ik pin alleen grotere uitgave zoals laatst mijn wasmachine. Ook mijn 3 maandelijkse inkoop voor huisdieren pin ik, maar ook daar heb ik een vast bedrag voor.

  Als ik alles zou pinnen geef ik meer uit dan dat ik heb en dan kom ik echt in het rood en daar heb ik geen zin in.

  Ik heb dus altijd contant geld in huis, dus bij een storing heb ik altijd geld achter de hand om dingen te kunnen betalen.

 9. Ik vind alles pinnen ook veel makkelijker voor het kasboek en budgetoverzicht. Ik laad alle betalingen in AFAS in en hoppa!, klaar. AFAS geeft er automatisch al budgetposten aan, die moet ik alleen wel even nakijken. Zo werden alle afschrijvingen waar "BP" van British Pounds bij stond automatisch bij "brandstof" onder gebracht. Dat moest ik dus zelf even omzetten naar "vakantie".

 10. Ik pin zoveel mogelijk. Een paar jaar geleden nog niet, ik moest echt overschakelen, maar nu vind ik het prettiger. Ik heb een aparte rekening voor het 'huishoudgeld' en hoop hier altijd van over te houden. Handig vind ik dat ik het overgebleven 'huishoudgeld' aan het einde van de maand gelijk op de spaarrekening kan storten. (Eerlijk gezegd blijft er nooit wat over, maar het idee wil ook wat ;-) )

  Soms kan ik niet pinnen, bij de kapper bijvoorbeeld en dan moet ik speciaal daarvoor naar de geldautomaat. Heel vervelend. Maar de kapster is lekker goedkoop, knippen voor 12 euro, waar vind je dat nog. Contant heb ik alleen als ik net voor de kapster gepind hebt of als ik een zegelboekje ingeleverd heb bij p.lusmarkt of J.umbo.

  Geld voor calamiteiten, had ik wel in huis, maar ging op aan andere dingen, dus dat werkt niet bij mij.

 11. Ik doe op vrijdag de wekelijkse boodschappen en dan pin ik altijd € 30,= extra. Op zaterdag ga ik dan naar de bakker in het dorp en koop daar het brood. Gemiddeld zo'n € 20,= per week. De rest van het contante geld gaat op aan kleinigheidjes en dat wat niet op is, gaat in de spaarpot (ik spaar voor een nieuw mobieltje). De rest pin ik allemaal, sinds kort kan dat ook bij de groentenboer en dat is handig!

 12. Ja, ik heb meestal wel cash bij me. Bepaalde artikelen, zoals kleding en schoenen pin ik. Bij boodschappen halen ligt het aan de hoeveelheid. Onder de 20 euro betaal ik meestal cash. Bovendien heb ik inderdaad ook wel muntgeld rondslingeren op bepaalde plekken. Ik kom vaak in ziekenhuizen met zoonlief en heb dan cash nodig voor te kunnen parkeren. En ja, ik heb ook een noodvoorraad in mijn portemonnee. Is maar 20 euro, maar net genoeg voor de basisdingen. ;-)

 13. Ik gebruik vooral nog cash als ik uitga,voor de rest pin ik alles juist voor het overzicht. Aan het eind van de maand kan ik dan precies zien hoeveel geld ik in welke categorie uitgegeven heb. Ik heb ook een budget van 286 euro wat ik mag pinnen. Daarin zitten boodschappen, benzine, zakgeld en diversen. Alleen het zakgeld wordt cash opgenomen. Alleen hoe jij bij de NS cash aan de chauffeur gaat betalen, ben ik toch wel heel benieuwd naar.... ;)

 14. Ik pin aan het begin van de maand me maandbedrag en dat splits ik weer door 4 week
  Alles wat over is gooi ik in een spaarpotje
  Je ziet dat je wel beter gaat nadenken over wat je uitgeeft al heb ik wel altijd me pinpas bij me voor het geval dat en is er altijd geld gereserveerd voor kleding aankopen en alle andere grote aankopen.
  Maar over het algemeen red ik het makkelijk met mijn cash en daardoor kan ik ook altijd sparen voor vakanties of de decembermaand

  • Ik vind dat een goed idee. Zelf durf ik het niet zo goed, omdat ik mezelf niet vertrouw uit te komen merk ik. Ik pin alles, maar dat maakt geld zeker een stuk ongrijpbaarder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>