Reacties

Gevonden geld Annemarie van Gaal: 143 tips voor een financieel succesvol leven — 23 reacties

 1. Ik kan niet zeggen dat ik nu iets nieuws lees. Natuurlijk kan het altijd goedkoper. Maar volgens mij als je bewust koopt, leent, verzekert, doe je veel van deze dingen al. Overigens, sla de bioscoop eens een keer over en kijk wat je dan spaart...

 2. Ik heb heel veel geleerd van de blog van Valhalla heel wat jaren geleden. Ik werd steeds "gieriger" lees zuiniger en dat bevalt mij goed. De man protesteerde eerste tijd heel erg maar toen ik er niet meer over zeurde ging hij gewoon meedoen. We hebben er veel plezier van. Denken goed na voordat we geld uitgeven.
  Ik wil je even zeggen dat ik aan je denk wat het verlies van je lieve vader betreft.

 3. Denk dat de titel vooral geldt voor de schrijfster. Heel veel tips gewoon een kwestie van logisch nadenken, daar heb ik dit boek niet voor nodig. En ach dan klopt de titel wel, het levert mij wat op als ik dit boek niet koop

 4. wordt lid van ippies, krijg je punten bij verschillende webwinkels. en deze kun je weer omzetten in kado bonnen. waaronder ook bij bol.

 5. Hoi, ik alleenstaand met studerende kinderen en dat kost met de Corona heel wat geld. Ik zeg steeds de krant op, maar wisselen van energieleverancier kost toch veel moeite omdat je je boete moet terug vragen. Iets downloaden, printen, invullen, scannen. Ik zit bij Eneco en heb veel aan de Toon en huur er ook zonnepanelen, omdat mijn dak nogal slecht is.
  Verder heb ik alleen de krant, tegen lager tarief. Ik heb een rekening met leefgeld en vaste uitgaven apart. Ik geef alleen nog wel eens wat aan mijn kinderen....
  Overigens (heel iets anders) zal ik vandaag een kaarsje voor je branden. Ik leef met je mee. Sterkte X.

 6. Het zijn best goede tips. Maar er staan er ook een hoop bij waarvan ik denk 'Ja ja'. Tuurlijk is een afbetaald huis je beste pensioen. Maar er zijn heel veel mensen die gewoon geen huis kunnen kopen. En een buffer van drie maanden? Daar moet ik heel hard om lachen. Er zijn tijden geweest dat ik soms een wat minder belangrijke rekening liet liggen omdat we toch moesten eten. Dan kom je niet ver met het aanleggen van je buffer.
  Wat ik vroeger altijd deed (en die tip mis ik) is optellen wat er binnen komt, optellen wat er uitgaat en het verschil pinnen. Ik had een huishoud-portemonnee met vijf vakjes en daar verdeelde ik mijn geld over. Voor iedere week een vakje. En oeh, die laatste dagen had ik soms stress! Dan liep ik in de supermarkt te rekenen om te voorkomen dat ik bij de kassa iets terug moest leggen. Pffff. Met je buffer van drie maanden! Houd toch op.

 7. Ondanks de goeie boodschappen die Van Gaal vertelt, blijf ik moeite houden met haar toon. Als ik haar in tv programma's zie, dan blijft ze telkens die strenge en beschuldigende stem en blik in haar ogen houden. Ik hou er meer van om mensen echt wijzer te maken.
  Ik heb de afgelopen jaren heel veel blogs en boeken en tips van anderen gelezen over manieren om meer geld over te houden, volgens mij waar daar een half boek van Annemarie van Gaal bij. Ik kan overigens wel bevestigen dat geld overhouden meer gaat dan over de munten alleen, maar over hoe je in het leven staat.
  Stonden er in het boek ook tips over geld dat bij gemeentes blijft liggen, omdat huishoudens niet weten waar en hoe ze ergens een bijdrage voor kunnen aanvragen?
  Uit dit rijtje van 21 tips vind ik de beste om twee rekeningen te hebben; eentje voor vaste lasten en eentje voor boodschappen. Sinds wij dat hebben, vind ik het een stuk prettiger en overzichtelijker!

  • Daar vraag je me wat Anita. Het zou best kunnen dat dit erin stond, maar ik kan het niet met zekerheid brengen. Ik heb het boek inmiddels weer naar de bieb gebracht...

 8. Aparte rekeningen nam ik in de tijd dat bankrekeningen gratis waren. Een aparte rekening met pinpas voor de boodschappen maakt dat ik bij verlies of diefstal alleen het boodschappengeld kwijt kan zijn en de vaste lasten gewoon kan blijven betalen. Nu denk ik dat ik beter terug kan naar 1 betaalrekening, want die rekeningen kosten elke maand steeds meer geld. De service die banken bieden is ook niks meer waard.

  Verder vind ik de tips van Annemarie niet toepasbaar voor wie echt weinig geld heeft. Wie bijvoorbeeld in de bijstand zit kan geen financiële buffer hebben. Niet voor 3 maanden en zelfs niet voor 1 maand. Je loopt kans toeslagen kwijt te raken bij een te hoog banksaldo. Kwijtschelding voor gemeente belasting krijg je dan ook niet. Als je dat kunststukje al zou kunnen volbrengen, dan kun je rekenen op problemen met instanties. Je bankrekening wordt gecontroleerd en zo´n reserve maakt je verdacht. Je krijgt een onderzoek en zelfs als ze niets vinden wordt de uitkering gestopt om te kijken wat je gaat doen om je financieel te kunnen redden. Ondertussen leveren de achterstallige betalingen je vele boetes en deurwaarderskosten op.

  Geld vragen bij gemeenten heeft meestal geen zin. De regels zijn zo geschreven dat niemand ervoor in aanmerking komt. Wie niets heeft kan na een aantal maanden bijstand aanvragen en op extra hoef je echt niet te rekenen.

  Annemarie geeft onbruikbare tips, die ze zelf nooit hoeft toe te passen. In die TV programma´s vind ik haar vreselijk. Altijd dat neerbuigende toontje. Die foute adviezen waarmee ze mensen verder de put in helpt. Neem dat boekje niet te serieus, want veel tips gaan je vooral geld kosten. Die zijn alleen voordelig voor Annemarie zelf. Weer een boekje. Weer een TV optreden. Dat telt allemaal wel bij haar aan, niet bij jou. Bespaar je de kosten en koop dat boekje niet.

 9. Herkenbaar, maar het gaat mij niet echt helpen. Ik had op school een hekel aan handelskennis en boekhouden. Heb dergelijke ellende snel laten vallen. Mijn ouders zaten flink zonder geld toen ik geboren werd. Kreeg veel afdragertjes van buurkinderen. Ben dus gewend om met weinig rond te komen. Vraag me voor een aankoop altijd af of ik het echt ga gebruiken of niet. Was ook behoorlijk goed in sociaal acceptabel beleggen. Dwz veel beleggingingen die pensioenverzekeraars doen zij verre van sociaal of plegen roofbouw op het milieu. Ging dus in tegen de adviezen van de belleggingsdeskundigen en had een hoger rendement. Maar het ligt toch vooral in het (niet) uitgeven dat ik rond m'n 44ste stopte met werken omdat ik teveel had. Daarna bleek het leven nog goedkoper te zijn toen ik wat meer voor huismerken koos. Dat overstappen van energie levert gemiddeld 140 euro per jaar op en dat is per huishouden. Gaat ook erg eenvoudig bij diverse vergelijkingsites. De krant lees ik al jaren gratis in de bieb. Ik lees alleen een paar pagina's regionaal en vaak staat daar maar 1 interressant artikel per 14 dagen in. Te kort voor een abonnement. Dit boek ligt over een paar maanden voor 2 euro bij de kringloop. ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>