Sloop de crisis

sloop de crisis

Ken je Sloop de crisis?

John Williams was jaren geleden het gezicht van dit initiatief.

Ik keek met veel plezier naar de afleveringen van een Dubbeltje op z'n kant die hij presenteerde.

Balen dat het weer is afgelopen!

Hoewel ik altijd nog het boek Een dubbeltje op zijn kant kan lezen als troost.

Door een Dubbeltje op z'n kant heb ik nu zelfs een kasboek! Eén van de dingen die ik in een Dubbeltje op z'n kant voorbij zag komen was sloopdecrisis.nl. Iedere week zei John Williams dat je met sloopdecrisis.nl tot wel 1000 euro op je vaste lasten kunt besparen.

Geld besparen zie ik altijd wel zitten, dus surfte ik er naar toe voor meer informatie.

Sloop de crisis de kracht van het collectief

Sloop de crisis is gebaseerd op de kracht van het collectief.  Samen sta je sterk. Door samen te doen, kun je meer besparen. Hoe meer mensen zich inschrijven hoe groter de database van sloop de crisis wordt. Dat betekent dat ze meer druk kunnen uitoefenen op de 'vaste lasten' organisaties om zo lasten te verlagen.

Kijk, dat snap ik wel! Ik hoor ook geregeld van mensen die op dit manier goedkoop aan zonnepanelen komen.

Hieronder zie je een screenshot van sloopdecrisis.nl:

sloop de crisis

Je bent nergens toe verplicht

Ik leg mezelf niet graag ergens op vast, dus ik was blij te lezen dat als je je aanmeldt dit helemaal vrijblijvend is. Het enige wat er gebeurd is dat je aanbiedingen krijgt op het gebied van zorgverzekering, en energie etc. En als je zo'n aanbod niet goed genoeg vindt, dan doe je het gewoon niet.

Sloop de crisis doet het uitzoekwerk

Eén van de dingen die mij vaak weerhoudt om over te stappen is dat ik er tegenop zie om precies uit te zoeken waar ik het goedkoopst en het beste uit ben. De beste en goedkoopste verzekering bepalen vind ik een grote klus. Alleen al voor een zorgverzekering moet je bijvoorbeeld:

 • Pakketten vergelijken (vooral die pakketten zijn heel lastig om te vergelijken vind ik!)
 • Services vergelijken
 • Kosten vergelijken
 • Ziekte inschatten

En vaak krijg ik dan ook nog het gevoel dat ik appels met peren zit te vergelijken. Want verschillende verzekeraars hebben weer verschillende termen, en daar word ik dan helemaal niet goed van!

Maar als je je inschrijft op www.sloopdecrisis.nl wordt er voor je gekeken naar álle vaste lasten. Bijv. naar de zorgverzekering. En dat is gratis!

Zie ook Zorgverzekering jongeren.

En lees mijn interview met mijn vriendin Susanne over haar dynamisch energietarief ervaring.

Wie heeft er ervaring met Sloop de crisis

Vergelijkbare berichten

15 reacties

 1. Ik heb ook ingeschreven en wacht nu op een aanbod. Kreeg wel afgelopen week een mailtje dat ze meer gegevens van me willen zoals een bestaand mobiel nummer want ik had een fakenummer opgegeven. Kijk, dat wil ik dan weer niet.
  Verder heb ik op een andere bespaarsite ook al een vergelijking gemaakt, maar daar komt een onwaarschijnlijke besparing van 860 euro uit. Pluis ik dat uit, dan blijken er heel veel mitsen en maren aan te zitten. Zo kun je wellicht best een goedkopere verzekering alsluiten als je dat dan maar in een totaalpakket doet. En laten die andere verzekeringen voor ons nu overbodig of juist duurder zijn...
  3 in 1 abbonnementen zullen er in theorie best voordeliger zijn, maar in onze woonplaats is U.PC de monopolist. Ander internet is supertraag. Een zorgverzekering kan misschien ietsje goedkoper als je uitgaat van het standaard eigen risico. Maar wij hebben een vrijwillig hoog eigen risico en dan kom je toch bij onze huidige aanbieder uit.
  Het uitzoeken valt wel mee (kost niet meer tijd dan een paar uurtjes die je anders toch doelloos op internet rondbrengt) maar of je er zoveel van moet verwachten...

 2. Ik had er nog nooit van gehoord! Omdat ik de naam erg negatief vind klinken, trekt het me ook niet echt om me erin te verdiepen.
  Het doet me een beetje denken aan de aanbiedingen van Dirk, die de crisis wel even lijken op te lossen. De manier waarop vind ik daarbij gewoon niet zo prettig. Gek he, dat zulke dingen al meteen je eerste indruk bepalen ;-)

  1. Hihi, Ik knap ook altijd af op maatschappijen die bijv. geen Nederlands kennen - Zekur i.p.v. Zeker? Dat kan toch helemaal niets zijn?

 3. Wij hebben ons eveneens ingeschreven. Wanneer we het aanbod binnen hebben gaan we kijken of het echt ze goedkoop is. Dat kan overigens via diverse vergelijkingssites. Zie Vergelijkingssite.com Gaslicht.com en natuurlijk Consumentenbond.nl. Als het echt zo goedkoop is, dan regelen ze wat mij betreft alles tot ik echt oud ben.

 4. Ik heb mijn aanbod inmiddels binnen. Mij wordt voorgerekend dat ik wel 1201 euro voordeliger uit kan zijn. Dat valt dus erg tegen, want ik zit al bij de goedkoopste zorgverzekeraar en hoewel ik die bij aanmelding heb opgegeven, wordt in de vergelijking nu toch uitgegaan van een gemiddelde zorgpremie. Tja, dan valt O.hra of C.Z natuurlijk wel voordeliger uit.. Met 3 in 1 en mobiele tel ben ik ook niet beter af, want ik bel prepaid en manlief gebruikt een mobiel plus abbonnement van de werkgever. 3 in 1 bij Tele2, dat wordt dus niets, veel te traag internet, we zijn juist bij Tele2 weggegaan om die reden.
  UP C heeft hier het monopolie op de kabel en glasvezel hebben we nog niet. Voor schadeverzekeringen verwijst SDC naar verzekeruzelf.nl. Maar op die verzekeraar ben ik nu net pisnijdig omdat die elke maand bij de maandelijkse incasso van de premie nog eens 1 euro extra transactiekosten berekent. Dus 12 euro extra per jaar. Heel sneaky want dat was bij het afsluiten niet duidelijk gemaakt. Een klachtmail naar dit bedrijf verzekeruzelf.nl leverde een 'had u maar beter moeten opletten en wij moeten nu eenmaal aan de bank betalen' antwoord op. Nou, ik ben jurist en ik let altijd goed op, maar dit heb ik kennelijk gemist. Hoewel, FBTO komt ook regelmatig met dit soort grappen aanzetten.

  Samengevat: ik ben niet enthousiast over het aanbod van SDC, er zit w.s. niet veel voor mij bij. Het energieaanbod is van de Ned Energie Maatschappij, en komt op dezelfde prijs uit als die ik via een andere vergelijkingssite ga betalen voor Greenchoice

 5. Het aanbod is zeker niet zo goed als mocht worden verwacht. Met >300.000 inschrijvers was dit by far de grootste collectieve actie in NL. Dan mogen er ook echt scherpe aanbiedingen uit komen. Maar idd, in Energie is Greenchoice 1 jaar vast in veel gevallen goedkoper. De Zorgverzekering is echt erg. Er is nl helemaal geen premiekorting tov de aanbieding die OHRA op de site doet. Het lijkt er daarom dat het meer gaat om de kickback voor SDC dan om scherp in te kopen. Ik kan niet anders dan dat concluderen of dat de zorgveiling volledig is mislukt (tenzij de veilig ging om de hoogste kickback voor SDC). Er zijn bovendien andere manieren om de OHRA verzekering toch nog (iets) goedkoper te krijgen (vaak zijn de collectieve verzekeringen via werkgever nog iets scherper of je gaat via een 'aanmeld site' (zoals Spaarbon e.d. ) en dan krijg je meestal nog een stukje van hun kickback terug. Ik heb ook even naar de tele2 aanbieding gekeken (die lijkt scherp, maar lage snelheid. Hoewel tov Ziggo Basic - ook 20MB toch wel heel scherp tarief en je kan redelijk goedkoop upgraden naar 50MB, maar ik heb verder weinig ervaring met Tele2). De mobiele aanbieding is ook redelijk scherp met EUR 13 pm voor 250bel/onbeperktsms/500MBdata/KPNnetwerk. Vergelijk dat bv met Ziggo mobiel. EUR 15 pm voor 300belsms/1000MBdata/VodafoneNetwerk. Ligt eraan hoeveel data je gebruikt over je daar EUR 24 per jaar meer voor over hebt. De verzekeringen van verzekeruzelf.nl kwamen bij mij voor SDC ook al heel gunstig naar voren, zeker als pakket, maar ik had al de conclusie getrokken dat je beter per verzekering de beste/goedkoopste aanbieder kan vinden. Wellicht muv je woonverzekering (opstal en inboedel), die zou ik wel koppelen. Daar zijn bv ING, inshared en Aegon op het moment een stuk voordeliger. Al met al valt er best wat te besparen maar valt het gezien de gewekte verwachtingen en de grootte van het collectief echt tegen. Bovendien roepen ze de verdenking over zich af dat het om de kichbacks is gegaan en dat de site niet onafhankelijk is zoals gesteld.

 6. Leuke betrouwbare John is inmiddels ingewisseld door zachte g- mevrouw met dezelfde styliste als Antoinette Herzenberg :( ,Ook nu hebben we nog maar "korte tijd "om ons op te geven. Irritante reclame.

  1. Ja, wat ziet Marie van Gaal er afschuwelijk uit hè in die reclame?! Met die hoge, zogenaamd sexy laarzen, en een soort korte badjas. Ik vind het helemaaaaal niet mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.