Homestroom: online inkoopcollectief

homestroom

Kent iemand hier The Bill Doctor, voorheen Homestroom?

Homestroom

Dit is een online inkoopcollectief voor particulieren op het gebied van stroom en gas. Op hun website lees ik dat als je je inschrijft,  je daarna nooit meer hoeft om te kijken naar je energiecontract. Homestroom zorgt namelijk ieder jaar voor de beste deal, zonder dat je daar verder iets voor hoeft te doen.

De beste deal zonder moeite

Dat klinkt mij wel aanlokkelijk in de oren, omdat ik op dit gebied vaak de bomen door het bos niet meer zie. Als Homestroom dat allemaal voor mij uit zoekt, dan klinkt dat lekker makkelijk. De tarieven die ze aanbieden hebben een looptijd tot 1 mei van ieder kalenderjaar.

Wat ik weer niet helemaal begrijp is waarom ik 4,75 euro (inclusief 19% BTW) per maand moet betalen. Ik neem aan dat dit een vergoeding is voor het zoeken naar de beste deal?

Mijn man heeft een collega die gebruik maakt van deze dienst, en die is er enthousiast over.

N.B. Inmiddels heeft het bedrijf een andere naam gekregen: The Bill Doctor.

Leestip

Besparen op je energierekening

Maar heeft iemand hier ervaring met Homestroom.nl? En hoe verhoudt het zich tot bijvoorbeeld United Consumers?

Similar Posts

4 Comments

 1. Hier geen homestroom. Nog nooit van gehoord. Ben benieuwd naar de reakties. Klinkt wel aantrekkelijk maar ik ben niet zo snel om.

 2. Johanna, ik ben ook altijd voorzichtig met dit soort dingen. Vaak als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan zit er ergens een addertje onder het gras.

  Wat dat betreft hecht ik veel waarde aan ervaringen van anderen.

 3. Beste Johanna en Vlijtig Liesje, het klopt waarschijnlijk dat jullie nog nooit van Homestroom hebben gehoord. Dat komt namelijk omdat het collectief pas op 1 mei j.l. is opgericht.

  Wij (Ruben van Geldorp en Guido Boelaars) hebben sinds 2009 een bedrijf (The Bill Doctor) dat commerciele organisaties adviseert over de inkoop van hun energie: bv. Sacha Schoenen, winkelcentra’s, VvE’s, enz). Wij deden ook altijd particuliere aansluitingen, maar raakte gefrustreerd over de beperkte onderhandelingspositie van een individuele particulier.

  Daarom zijn wij 6 maanden geleden begonnen met opzetten van een inkoopcollectief. Wij hebben gebruik gemaakt van onze kennis en duidelijk kijken naar eventuele verbeterpunten van bestaande collectieven (zoals Vereniging Eigenhuis).

  Het voornaamste verschil tov bestaande collectieven is het ‘doorlopende’ aspect. Wij willen graag voordeel creeren voor alle deelnemers, maar dan wel voor de lange termijn. Dat kan alleen door ieder jaar een goede deal te maken en niet slechts 1x.

  Om dit te kunnen realiseren, ontvangen wij geen geld van de leverancier. Wij vragen een bemiddelingsfee bij de deelnemer: 4,75 euro (incl. BTW). Dit bedrag word verwerkt in het voorschotbedrag vanuit de leverancier.

  De reden dat wij dit doen, is omdat je alleen op die manier onafhankelijk bent. Als leverancier betaal je een collectief normaal gesproken tussen de 72 en 95 euro per aangedragen klant. Maar ‘voor wat, hoort wat’ en in ruil daarvoor moet het collectief beloven de klant niet her te benaderen nadat het nieuwe contract is afgelopen/afloopt.

  Gevolg hiervan is dat het voordeel dat men in het 1e jaar behaald, helaas verloren gaat in het 2e en 3e jaar. Dat gaan wij dus tegen, omdat wij afgespreken dat onze klanten ieder jaar opnieuw een nieuwe deal krijgen. Natuurlijk is het wel zo dat jullie na het 1e jaar op ieder moment kunnen opzeggen.

  Hopelijk heb ik ons concept hiermee duidelijk gemaakt. Mochten jullie interesse hebben dan verwijs ik jullie vriendelijk naar de website, of kunnen jullie mij direct mailen: [email protected].

  Hartelijke groet,

  Ruben van Geldorp (mede-oprichter Homestroom)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.