Reacties

Homestroom: online inkoopcollectief — 4 reacties

 1. Johanna, ik ben ook altijd voorzichtig met dit soort dingen. Vaak als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan zit er ergens een addertje onder het gras.

  Wat dat betreft hecht ik veel waarde aan ervaringen van anderen.

 2. Beste Johanna en Vlijtig Liesje, het klopt waarschijnlijk dat jullie nog nooit van Homestroom hebben gehoord. Dat komt namelijk omdat het collectief pas op 1 mei j.l. is opgericht.

  Wij (Ruben van Geldorp en Guido Boelaars) hebben sinds 2009 een bedrijf (The Bill Doctor) dat commerciele organisaties adviseert over de inkoop van hun energie: bv. Sacha Schoenen, winkelcentra's, VvE's, enz). Wij deden ook altijd particuliere aansluitingen, maar raakte gefrustreerd over de beperkte onderhandelingspositie van een individuele particulier.

  Daarom zijn wij 6 maanden geleden begonnen met opzetten van een inkoopcollectief. Wij hebben gebruik gemaakt van onze kennis en duidelijk kijken naar eventuele verbeterpunten van bestaande collectieven (zoals Vereniging Eigenhuis).

  Het voornaamste verschil tov bestaande collectieven is het 'doorlopende' aspect. Wij willen graag voordeel creeren voor alle deelnemers, maar dan wel voor de lange termijn. Dat kan alleen door ieder jaar een goede deal te maken en niet slechts 1x.

  Om dit te kunnen realiseren, ontvangen wij geen geld van de leverancier. Wij vragen een bemiddelingsfee bij de deelnemer: 4,75 euro (incl. BTW). Dit bedrag word verwerkt in het voorschotbedrag vanuit de leverancier.

  De reden dat wij dit doen, is omdat je alleen op die manier onafhankelijk bent. Als leverancier betaal je een collectief normaal gesproken tussen de 72 en 95 euro per aangedragen klant. Maar 'voor wat, hoort wat' en in ruil daarvoor moet het collectief beloven de klant niet her te benaderen nadat het nieuwe contract is afgelopen/afloopt.

  Gevolg hiervan is dat het voordeel dat men in het 1e jaar behaald, helaas verloren gaat in het 2e en 3e jaar. Dat gaan wij dus tegen, omdat wij afgespreken dat onze klanten ieder jaar opnieuw een nieuwe deal krijgen. Natuurlijk is het wel zo dat jullie na het 1e jaar op ieder moment kunnen opzeggen.

  Hopelijk heb ik ons concept hiermee duidelijk gemaakt. Mochten jullie interesse hebben dan verwijs ik jullie vriendelijk naar de website, of kunnen jullie mij direct mailen: [email protected].

  Hartelijke groet,

  Ruben van Geldorp (mede-oprichter Homestroom)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>