Gezond hondenvoer

hondenvoer

Gezond hondenvoer is belangrijk voor je hond.

Wij kopen voor onze Trixie altijd hondenvoer van Hill’s.

Dat is ons geadviseerd door de dierenarts. Trixie heeft namelijk een gevoelige huid, en kreeg van veel ander hondenvoer huidproblemen.

Maar onze ervaring met Hill’s Prescription Diet is heel positief. Haar huidproblemen zijn veel minder, en Trixie vindt het ook nog eens heel erg lekker.

Brekkies kattenvoer

Toen mijn jongste zusje een jaar of zeven was, vergreep ze zich met een buurmeisje aan het kattenvoer: Brekkies, heetten ze. En blijkbaar waren ze nogal smakelijk!

Toen mijn moeder hen betrapte, sprak ze de snoeperds streng toe, en om herhaling te voorkomen zei ze:

‘Als jullie nog meer Brekkies eten, krijgen jullie misschien wel een kattenstaart!’

Ik zal nooit het geschrokken gebaar van mijn zusje vergeten, dat angstig op haar stuitje tastte, of ze al wat voelde.

Hondenvoer van Hill’s Science Plan

Maar als ik lees over de huisdiervoeding van Hill’s, onder de naam Hill’s Science Plan, dan denk ik:

‘Als mijn zus dáár van had gesnoept, had ze in ieder geval een heleboel gezonde voedingsstoffen binnengekregen!’

Deze huisdiervoeding onderscheidt zich namelijk van andere voedingen door de zogenaamde ‘fixed formula’, en is daardoor perfect gebalanceerd.

hondenvoer
Trixie speelt met de lege zak

Fixed formula

De ‘fixed formula’ wil zeggen dat ze altijd dezelfde ingrediënten, in precies dezelfde verhoudingen, gebruiken. Variaties in samenstelling leiden namelijk tot een verschillend eindproduct, waardoor de kans op maag-en darmklachten van je huisdier toenemen. Als je Hill’s Science Plan en Prescription diet koopt weet je dus precies wat je krijgt.

Wat zit er in dit hondenvoer?

Onder andere:

 • Een anti-oxidant formule, met vitamine C en E, bètacaroteen en selenium. Dit beschermt tegen celbeschadiging waardoor het immuunsysteem van je huisdier sterk blijft.
 • Omega-3 en omega-6 vetzuren voor een gezonde huid en vacht.

Ook voordelig voor je portemonnee

Omdat Hill’s Science Plan een hoge verteerbaarheid heeft, wordt het beter door het lichaam van je huisdier opgenomen. Daardoor heeft je huisdier er minder grote porties van nodig, en dat is weer voordelig voor je portemonnee.

Praktische informatie over dit hondenvoer

Dierenvoeding van Hill’s Science Plan kun je kopen bij de gespecialiseerde handel (bijvoorbeeld dierenarts, dierenspeelzaken, tuincentra, etc.) maar ook gewoon bij bol.com!

Wil je meer informatie over Hill’s Science Plan, of wil je weten waar je Hill’s kunt kopen, bel dan de gratis Hill’s Voedingslijn op 0800-0222466, of kijk eens op Hillspet.com.

Leestips

Waar koop jij jouw huisdiervoeding?
En stel dat zo’n kant-en-klare uitgebalanceerde voeding voor mensen beschikbaar was: zou je dat dan kopen?

Similar Posts

13 Comments

 1. :-) mijn broertje in ik snoepten ook van de kattebrokjes toen we jon/klein waren, in mijn beleving smaakten ze een beetje zoutig…
  maar voor mijn eigen huisdieren koop ik meestal gewoon het huismerk droge brokjes ( hond kat variant) en als je kijkt op de samenstelling blijkt die meest een grote overlap te hebben :-)
  (oh ze krijgen btw ook wel eens mensenvoer, een oud kapje brood als onbijt of een overgebleven gekooktaardappeltje en gekookte groente door hun brokjes geprakt, word allemaal gewoon met smaak opgepeuzeld.

 2. Bij mijn schoonfamilie geven ze hun hond altijd de restjes van hun maaltijden. En dat doen ze dan gewoon op hun Villeroy en Boch servies, en de hond likt het af!

 3. Tip: zet de volgende keer in de kop van je post erbij dat ‘t een advertorial is.
  Dan is ‘t voor iedereen duidelijk en scheelt jou mogelijk vervelend commentaar. :)

  Overigens is ‘t inderdaad goed kattenvoer, ik geef ‘t al jaren aan m’n katten en ze hebben er niet veel van nodig en vinden ‘t heerlijk! Maar ‘t is wel duurder dan supermarktvoer. Om de kosten nog een beetje te drukken koop ik bij zooplus.nl meestal 20 kilo in een keer, dat scheelt nog behoorlijk.

  Groetjes,

  Marielle

 4. Ooit in een tijd dat ik minimale inkomsten had prees men mij in een dierenzaak de beste voeding voor de poes aan, er zat kipfilet in. Zelf at ik bijna dagelijks een maaltijd met het goedkoopste gehakt van de stad dus die kipfilet voor de poes heb ik laten staan. Voor mensen bestaat denk ik wel een manier om snel alles wat je nodig hebt binnen te krijgen. Maar dat zijn drankjes en sondevoeding uit het medische veld. Die zijn echt niet lekker maar bevatten alles wat je nodig hebt.

 5. Wij hebben geen kat (meer), maar wel een hond en die krijgt gewoon een b-merk van de Boerenbond (of Wellkoop in het noorden). Hij doet het er prima op volgens de dierenarts.
  Vroeger ook meer dan genoeg hondenbrokken gesnoept en bij de kleine man hier verdwijnt ook regelmatig een brokje in zijn mond…. Zo heel erg zal het niet zijn

 6. Marielle, bedankt voor de tip! Ik vind het altijd akelig als mensen zuur reageren over advertorials.

  Vooral omdat ik er zo zorgvuldig mee omga, en zorg dat er relatief veeeeel meer ‘gewone’ logjes zijn, dan advertorials.

  En wat grappig dat er zoveel kinderen zijn die van de dierenvoeding snoepen! Wie had dat gedacht.

  Mijn achterbuurvrouw heeft ook Hill’s dierenvoeding, en is er ook heel tevreden mee. Ik vond het erg leuk om te horen, dat zij het kende en gebruikte!

 7. Ik koop verschillende soorten voer voor de katten. Vandaag stonden bij de AH doosjes van Gourmet met 8 zakjes voer afgeprijsd voor 0.99 cent. Die heb ik meegenomen, ze eten hier bijna alles.
  Voor de hond halen wij ook brokken in de supermarkt, ze doet het er goed op.

  Ik heb vroeger geen kattenvoer gegeten, maar broer heeft wel eens vlees uit blik geprobeerd ;)
  Wel haalde ik de zonnebloempitten uit het konijnenvoer, dat had ik mijn oudere nicht weleens zien doen ;)

  Groetjes Isabelle

 8. Hill’s is prima, maar toch ben ik overgestapt op Yarrah omdat het eco is. Er zijn meer biologische en eco merken (kijk maar op Zooplus of andere webshops) die niet echt duurder zijn maar zonder kleur- en geurstoffen en niet met granen/tarwe bereid, want ook onze huisdieren hebben daar geen geschikte spijsvertering voor.

 9. Nicole, dat was geen zure opmerking van mij, maar een oprechte opmerking.
  En als zo’n advertorial gebruikt wordt voor dat extra plakje ham of kaas, hé, prima hoor! En nee, ik zag dat niet. Het viel mij gewoon op dat ik de laatste tijd veel van dat soort dingen zie op je weblog.
  Ik vind dat je voorzichtig moet zijn met kattige reacties op een reactie. Het kan toch ook niét negatief bedoelt zijn, je kent me niet eens.
  Maar goed, ik lees in het vervolg gewoon wel je stukjes en zal niet meer te snel reageren.
  Groetjes, Tineke

 10. Wij geven vlees ( rauw ) barfplaats.
  Naar onze ervaring het beste wat er is, als we brokken zouden voeren zou het zonder toevoegingen zijn zoals deze brokken wel bevatten.

  Debora

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.