Reacties

Blaffen afleren met een plantenspuit? — 14 reacties

 1. Toen onze hond pup was,heb ik vaak op het muurtje bij de buren gezeten. Om bij de blaf of het gehuil van het alleen zijn meteen naar binnen te gaan en bestraffend toe te spreken. Helemaal afgeleerd was het niet. Bij uren alleen zijn klonk er soms een heel zielige huil. Eentje maar.(volgens de buren)

 2. We moeten ook accepteren dat de ene hond wat meer blaft dan een ander. Verder heeft de hond geen problemen met het gedrag, anders had hij het wel veranderd. Dus de baas moet veranderen. Maar helaas is niet iedereen de baas over zijn hond.

  Love As Always
  Dimario

 3. Ik ben in dezen team Martin, maar ik geloof ook niet dat mijn hondjes zouden schrikken van de plantenspuit. Verder vind ik dat een hond ook gewoon hond mag zijn, dus blaffen mag hoor. Tenzij het extreem is natuurlijk ,dan snap ik wel dat je er iets aan wil doen. Maar tijdens het spelen of als er iemand bij de deur staat vind ik helemaal prima.

 4. Wat een bijzonder artikel, waarom zou je een plantenspuit gebruiken om blaffen te stoppen?
  Blaffen is normaal hondengedrag. Kun je daar niet tegen, dan neem je geen hond in huis. Punt.
  Je kunt bovendien je hond veel makkelijker trucjes/ gewenst gedrag aanleren dan een kat, zoals bijvoorbeeld het stoppen van geblaf, maar daar moet je zin in hebben, consequent in zijn en de tijd voor hebben, want de ene hond leert sneller dan de ander. Belonen lijkt daarin meestal doeltreffender, zeker bij een hond in de pubertijd.
  Ik zou dus die plantenspuit lekker gebruiken voor waar hij voor bedoeld is, namelijk het sproeien van planten en af en toe als hulp bij de schoonmaak.

 5. Ex heeft wel onze kat afgericht met de plantenspuit. En die was keurig opgevoed. Bij honden had ik er nog nooit van gehoord. Als het werkt, is het prima, toch? Water is toch niet heel erg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder