Reacties

Hond in bed + hond op slaapkamer: do of don't? — 34 reacties

 1. Carola Schouten heeft helemaal geen verstand van zaken. Laat haar haar mond houden. Bentley slaapt in de slaapkamer en hij kruipt 's-nachts altijd in bed. Geen probleem mee. Hij heeft ook een korte vacht dus die poepbacterie zal loslopen. En z'n poten worden elke avond gewassen.

 2. Onze hond was een jaar of drie toen hij bij ons kwam. Een paar keer aangegeven dat de slaapkamers en trouwens ook de meubels in de woonkamer verboden terrein zijn en dat gaat prima. Hij gaat weleens op een stoel liggen als we er niet zijn maar nou ja. Heeft zijn eigen plekken en ook veel ruimte om het huis. De katten liggen af en toe op bed maar heb dat liever niet. Vooral 's nacht niet, ik vind dat onrustig. Onze dieren zijn leuk en gezellig, ze lijden niet onder mijn verboden !

 3. Die dominantie theorieën zijn al zo achterhaald. Theorieën waren het . En niks meer. Gebaseerd op een “ onderzoek “ ooit bij wolven in kooien. Gevangenschap dus. Iedereen met een roedel bevestigd dat op het moment dat het nodig is de hond met de beste kwaliteiten voor de situatie op dát moment de leiding heeft. En dat dus wisselt . Zo diep triest als een mens het van trucjes als eerst eten of door een deur mogen moet hebben. En dan ook nog na-ge -aap -t van iemand die met shows elkaar gezet is.

 4. Ach, wat al die goeroes ook zeggen, volgens mij moet elke hondenbezitter daar voor zichzelf een afweging in maken. Ik, als niet-hondenbezitter, vind het een vies idee, maar tegelijkertijd snap ik heel goed dat je het als hondenbezitter wél doet.

 5. Ons vorige hondje sliep toen ze 13 jaar was en ongeneeslijk ziek enkele weken 's nachts bij ons op bed. Zodat we haar konden geruststellen als ze last had van benauwde hoestbuien (we hebben daarna al snel moeten besluiten om haar verder lijden te besparen en ze heeft toen een spuitje gekregen).
  Ons huidige boomerhondje is bijna 2 en heeft nog nooit op onze slaapkamer geslapen. Wij slapen op de benedenverdieping dus we zijn wel in elkaars buurt. Saartje is best een druk hondje dus we willen graag 's nachts rust! Zij slaapt in de woonkamer en mag zelf weten waar ze slaapt: in haar mand, op het vloerkleed of op de bank😉. Wij hebben 2 tweezitsbankjes en het bankje voor het raam is haar favoriet. Daar zit en ligt ze overdag ook heel veel want daar kan ze fijn naar buiten kijken. Voor mensen zit dat bankje niet zo fijn dus wij vinden het helemaal prima dat ze dat bankje nu eigenlijk voor zichzelf alleen heeft 😂. Toen ze nog niet zindelijk was sliep ze 's nachts in haar bench maar ze maakte al snel duidelijk dat ze dat veel te saaaaaaaaai vond. Elk hondje is weer anders! En elk baasje ook...

 6. Mijn kat slaapt altijd op een kleedje op mijn voeten de van het bed. Als ike deur dicht zou doen krabt ze de verf eraf en jankt me wakker. Ik ben alleen dus vind het niet erg.

 7. Onze twee katten mogen bij ons op de slaapkamer, daar hebben ze ook een eigen plek, op bed komt er af en toe ene als het koud is. De andere slaapkamers zijn verboden gebied als er geslapen wordt.

 8. Carola Schouten heeft er geen verstand van,moet toch niet gekker worden dat ook de regering zou gaan beslissen wat een hond of kat wel of niet bij je mag slapen,mijn twee hondjes slapen altijd bij me boven,het geeft me een gevoel van geborgenheid en voor de hondjes ook.....heb een bankje met dekentje naast mijn bed,maar soms kruipen ze stiekem op bed.

 9. Wil je de mening weten van iemand die er echt verstand van heeft? Ik slaap mijn hele leven met katten en honden in bed en ben er nog nooit ziek van geweest. Ken ook niemand die er ooit ziek van geworden is. Wel ken ik veel mensen die ziek geworden zijn van met een ander mens te slapen. of dat nou griep, corona geslachtziektes waren of aids.
  Ik heb op Tv pas gelden nog een TV kok gezien die in zijn oor zat te poeren, een ander op zijn hoofd zat te krabben en toen weer lekker verder gingen koken. Kijk dat zal je mij echt nooit zien doen.
  Enfin slapen met een dier is niet alleen gezellig en knus maar het ontspant mij.
  En Martin Gaus kondigden jaren geleden aan dat je hond NOOIT in bed of op de bank mocht want ja dan werden zij de baas in huis. Dus ik laat iedereen lekker lullen.
  O nog 1 voorbeeldje. Had vriendin die nogal veel losse contacten had en zij zei tegen mij ; wat vies je hond in bed.
  Nee die kerels die zij binnen haalde dat was lekker fris. haha.

  • Ik hoor altijd graag de mening van mensen die er echt verstand van hebben Hélène : ) Dankjewel voor je aanvulling. Ik griezel van die tv-kok die in zijn oor peuterde zeg.

 10. Honden zijn roedeldieren, het is dan ook logisch dat ze bij de roedelleider(s) slapen. Onze honden kozen zelf hun slaapplek en meestal was dat op de slaapkamer. Op bed deden ze wel eens als het winter was maar IN bed was wel de harde grens.

 11. Een hond (of kat, of wat voor beest dan ook) hoort wmb absoluut niet in de slaapkamers en al helemaal niet op/in bed. Ik vind het zelfs al vies als onze hond op de bank ligt. Dat doet ze meestal bij mijn man, maar ik zit daar dus niet.
  Als je ziet waar die beesten lopen en doorheen rollen. Brrrrrrrrrrr.

 12. Als ik mijn teckels niet mee naar bed neem gaan ze onder aan de trap zolang door met huilen tot ik ze ophaal. Aangezien ze geen trappen kunnen lopen heb ik dan ook als ik naar bed ga onder elke arm een teckel. In bed kruipen ze tegen me op en gaan dan slapen.
  Ik ben weliswaar niet op zoek, maar stel dat ik een partner tegen het lijf loop die dat niet op prijs stelt, dan kies ik zonder enige twijfel voor mijn honden.
  Ziek ben ik overigens nog nooit geweest.

  • Ik zie het gewoon voor me Joannes: onder elke arm een teckel en dan naar boven. Ik kan het me overigens goed voorstellen dat je ze meeneemt, omdat je anders niet kunt slapen door het gehuil.

 13. Interessant onderwerp. Onze hond mag alleen met kerst bij ons aan het voeteneind (1 nachtje) en de dekens worden daarna ververst. Ze komt ook wel eens vragend bij het bed staan als de deur toevallig open staat, maar weet ook dat ze dan nee te horen krijgt, haha!

 14. Mijn kat (sorry ik heb geen hond in huis) kreeg een eigen kamertje toen hij hier kwam. Het hele huis was in het begin te groot voor hem, het kamertje zijn veilige plek.
  Hij slaapt nog steeds op dat kamertje...sterker, als hij moe is trippelt hij de trap op en gaat zelf in dat kamertje slapen.
  Hond of kat, ze mogen best bij mij op de kamer, maar dan wel in hun eigen mand.

 15. Tegen beter weten in heb ik een enorme en schitterende lapjeskat overgenomen van mijn jongste dochter die op haar beurt die poes had overgenomen van een vriend die terug naar Australie ging. Om kort te gaan, ze leidt nu een luizenleventje bij mij, zit te snorren op mijn schoot en , als ze de kans ziet ,kruipt ze mijn slaapkamer binnen. Ze is helaas dominant: spreek haar scherp aan, duw haar (als het me lukt) van het bed af en ze kijkt me recht in de ogen en steekt een pootje dreigend omhoog alsof ze wil zeggen: mijn klauwen zijn langer en scherper dan die van jou! Ze heeft alleen maar ontzag voor mijn haardroger. Momenteel heb ik de zoveelste pleister op mijn hand, evenals mijn lieve buurman die haar ondanks alles verzorgt als ik enkele dagen van huis ben. En toch is Schmoopy een lief en anhankelijk beest waar ik veel gezelschap aan heb.

 16. Wij hadden vroeger een klein hondje, die sliep inderdaad wel eens op bed (niet onder de dekens). Maar die arme schat werd door mij ook zeer regelmatig gewassen (dat schijnt niet goed te zijn voor een hond, trouwens). Als ik tegen hem zei: "Toby! Je ruikt naar hónd!" dan nam ie-al de benen omdat-ie wist dat-ie dan in bad moest. Ik woonde overigens alleen met mijn (toen nog kleine) dochter en ik vond het heel geruststellend om ons hondje op de slaapkamer te hebben. Ook al was-ie maar heel klein, hij waarschuwde wel bij onraad. Soms dacht ik dat ik 's nachts iets hoorde. Maar dan bleef Toby gewoon lekker liggen en dan wist ik dat er niks aan de hand was en ging ik gewoon lekker slapen.

 17. Ja hoor, onze hondjes zijn vanaf de eerste dag mee geweest naar de slaapkamer als wij gingen slapen. En, ik weet natuurlijk niet of het daar door komt, maar ze hebben allebei totaal geen moeite gehad met hun eerste dagen uit het nest in een vreemd huis. In eerste instantie sliepen ze in een mandje naast het bed, maar toen ze groot genoeg waren en wij niet meer bang waren om ze te pletten in onze slaap mochten ze in bed. En ik zou niet meer zonder kunnen slapen denk ik.

 18. Mijn adoptiehond Bo slaapt sinds een paar weken bij mij op de slaapkamer. Niet in bed, dat gaat ook niet gebeuren. Maar gewoon op een lekkere dikke mat. Zij heeft kennelijk nu die behoefte en vertrouwen om ‘s nachts bij mij in de buurt te (willen) slapen. En ze blijft ook de hele nacht op dat matje slapen. Buiten de slaapkamer wisselde ze steeds van plek. Als ik naar bed ga, voelt ze dat precies aan en komt mee. En gaat zonder problemen direct op haar matje liggen. Ik praat nog even tegen haar. Deur blijft open, dus ze kan erin en eruit, maar dat doet ze niet. Ik vind deze ‘discussie’ dan ook niet zo interessant. Wat wel goed is of niet goed. Doe wat jij prettig vindt, wat jouw hond kennelijk prettig vindt, wat jullie beiden prettig vinden. Dan is het toch prima?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder