Reacties

Wanneer heb je eigenlijk een honden hok nodig voor je hond? + 7 aandachtspunten — 38 reacties

 1. Wij hebben geen hondenhok. Onze honden zijn veel buiten, maar als we niet thuis zijn liggen ze binnen(prinsheerlijk op de bank waar je eigenlijk niet op mogen). Als het even kan staat bij ons gewoon de deur open en kunnen ze in en uit lopen. Als het te koud is om de deur open te laten staan, dan zijn ze altijd maar even in de tuin. Meestal doen ze dan hun behoefte en staan ze al snel weer voor de deur te wachten om binnen gelaten te worden.

 2. Zelf heb ik geen hond, maar ik snap dat je als je je hond in de tuin wilt laten datje dan een hondenhok koopt. Het valt me wel op dat er een groot prijs verschil zit in de hondenhokken.

 3. Onze honden kunnen binnen en buiten zijn, zeker met dit weer staat overdag gewoon de deur open en kunnen ze ieder moment de tuin in of terug naar binnen en daar maken ze goed gebruik van.
  Het hok staat binnen, en is eigenlijk vooral zodat de hondjes een plekje voor zichzelf hebben. Macho ligt graag boven en Nina ligt meestal beneden, in het hok, maar ze liggen ook vaak samen beneden.

 4. Goede vraag inderdaad! :P Ik denk dat het misschien ook meer voorkomt in warme landen? :) Waarbij iedereen vaker in de tuin is? Het lijkt me ook een beetje ongezellig om binnen te zitten terwijl je hond buiten in een hokje ligt :P

 5. Onze huidige hond zoekt zelf haar "hol"buiten. Onder een bessenstruik. Ze zou rustig blijven liggen met regen. Maar dat doe ik niet, veel te smerig.

 6. Ik associeer een hondenhok met honden die aan hun lot worden over gelaten. Dus vind het vooral een doodzielig gezicht. Honden houden er zelden van om alleen te zijn. Wij hebben ervoor gekozen ons huis aan de honden aan te passen. Vloeren die goed schoon te houden zijn, een hondenfohn voor als ze nat zijn en een lampe berger brander voor als hun geur mij te machtig wordt. En natuurlijk voor elk een fijne mand.

  Een hondenhok was vast praktischer geweest, maar ik betwijfel we dan zulke lieve, gezellige, blije honden hadden gehad.

  Groetjes Jacqueline

  • Ik vind het slim om daar met de vloer ook rekening mee te houden! Het klinkt alsof de honden bij jullie een warm thuis hebben Jacqueline.

 7. Ik heb een hond maar echt geen hondenhok, snap er echt de noodzaak niet van. Ik zou wel iets willen hebben zodat mijn hond, wanneer ikzelf werk, naar buiten kan. Maar door een kattenluik, past onze hond helaas niet.

 8. Ik vind het wel leuk er uit zien, maar ben er zelf niet echt een voorstander van. En dan bedoel ik vooral in de winter. Sommige mensen denken dat zo'n huisje dan voldoende is omdat de hond zelf een vacht heeft. Helaas is dit niet het geval, en loopt de hond meestal te verkleumen.

 9. Huishouden hebben geen hok nodig, immers zij delen hun verblijfplaats en die wordt meestal goed onderhouden. Toch willen ze wel graag een hok. Mijn honden liggen graag ergens onder. En als het slaaptijd is is de bench favoriet t.o.v. de mand.
  Dus een leuk hok kopen voor in de tuin is fun voor allen.
  Werkhonden moeten wettelijk een goede beschutting hebben waarin zij een plek uit de wind hebben die zij met hun eigen lichaam kunnen verwarmen.De hokmaten zijn gerelateerd aan de grootte van de hond. Een Yorkie in het hok van een Labrador mag dus niet, want dat beestje zal kou lijden. Dus ook geen puntdak waarin loze ruimte verwarmd moet worden. Een kennelhond hoort dus een hok in zijn kennel te hebben. Je plaatje klopt dus niet.????

 10. Vroeger had de hond van mijn opa en oma inderdaad zijn eigen hondenhok en een grote ren er omheen. Die was altijd buiten en was een echte waakhond. Zelf heb ik geen hond maar een kat. Die vermaakt zich prima op bed of op de bank.

  • Ik kan me zeker voorstellen dat het voor een hond rustgevend is, zo'n eigen plekje! Onze Trixie heeft daarvoor een mandje in de woonkamer.

 11. Ik heb geen hondehok. Voor onze vorige hond hadden we een buitenbench waar ze ingang als we de hele dag weg waren. Maar ze ging er steeds minder in dus hebben we die buitenbenchweggedaan.
  Onze nieuwe hond is gewoon binnen. Daar heeft zij haar eigen plek in haar mand of bench.

 12. Hallo
  Ik heb 2 honden die meestal buiten in hun hondenhok liggen. Deze hondenhokken heb ik zelf ontworpen en vervolgens een vakman laten maken.
  Belangrijk voor een hondenhok waar de hond in de zomer en winter kan liggen is:
  dat het waterdicht en tochtvrij is.
  Het hondenhok is dubbelwandig geisoleerd. met een "veranda"
  afhankelijk van het weer ligt de hond in zijn hok of op de veranda, als het heel warm is gaat hij onder het hok liggen. De rand rond de "veranda" is fijn voor de hond daar kan hij lekker me zijn rug tegenaanliggen of zijn kop op leggen.
  Het hondenhok staat met poten van de grond. Op deze manier is het hok altijd droog maar het is ook fijn voor de hond als hij op de veranda ligt dat hij alles goed in de gaten kan houden doordat hij hoog ligt.
  Hoe je een hier foto moet plaatsen is me niet duidelijk maar op mijn facebookpagina
  https://www.facebook.com/photo?fbid=545750438935230&set=pob.100005008355303
  zie je een foto.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder