Hondengeur verwijderen en huisdierverzorging met Oxyfresh pet geurverwijderaar

oxyfresh pet geurverwijderaar

Ken jij Oxyfresh pet geurverwijderaar?

Ik vind het belangrijk dat ons huis fris ruikt. Dat is één van de belangrijkste redenen dat ik overdag altijd de ramen open heb. En sinds we ons hondje Trixie hebben vind ik dat nog belangrijker.

Want hoewel ze klein van stuk is, heeft ze een stevige hondengeur. Als ik 's ochtends beneden kom ruikt de hele woonkamer naar hond. Omdat ze best een gevoelige huid heeft, wassen we haar wekelijks met een speciale shampoo van de dierenarts. Daarna voelt ze weer heerlijk schoon, maar de hondengeur blijft. Dit is ook handig als je in het proces van een puppy zindelijk maken zit.

Dus toen ik de kans kreeg om 3 producten van OxyFresh Pets te proberen vond ik dat erg interessant. Oxyfresh Pets producten bieden verzorging voor je huisdier.

OxyFresh Pets: wat is het precies?

Wat OxyFresh Pets onderscheidt van veel andere producten voor huisdieren is dat hun producten geen bijtende en ongezonde ingrediënten bevatten. OxyFresh Pets werkt op basis van actieve zuurstof, ook wel oxygene genoemd. Hieronder zie je de werking in beeld:

oxyfresh pet geurverwijderaar

In veel andere producten voor huisdieren zit alcohol dat de mond en huid verdroogt. Daarnaast voegen fabrikanten vaak sodium of natrium lauryl sulfaat toe voor het schuimende effect. Dat schuimende effect geeft klanten het idee dat het echt werkt. Maar dit spul is bijtend en schurend en kan microscopische (onzichtbare) wondjes veroorzaken. Tegelijkertijd hebben de meeste producten een te lage ph waarde (hoge zuurgraad) wat de kans vergroot op meer bacteriën.

Oxyfresh pet geurverwijderaar

Mijn favoriete product is de OxyFresh pet geurverwijderaar. De reden is heel simpel: het is zo makkelijk te gebruiken! Ik ben voorstander van alles wat makkelijk is.

OxyFresh spray is speciaal ontwikkeld om nare luchtjes van huisdieren tegen te gaan. Door de actieve zuurstof (Oxygene) worden luchtjes bij de bron aangepakt. Je kunt het bijvoorbeeld op een kussen spuiten waar je huisdier op heeft gelegen.

Je maskeert hondengeur dus niet, je verwijdert hem helemaal met Oxyfresh pet geurverwijderaar!

oxyfresh pet geurverwijderaar

Kattenurine verwijderen

OxyFresh Pet spray helpt daarnaast om te voorkomen dat je kat een ongewenste plek in huis maakt om te plassen. Uiteraard probeer je een huisdier zindelijk te maken. Maar als een kat een keer ergens heeft geplast, dan is het van wezenlijk belang dat je de geur daar echt helemaal weghaalt! Zelfs als je zélf denkt dat de geur weg is, kan een kat het vaak nog ruiken. En dat ziet een kat als een uitnodiging om daar vaker te gaan plassen.

De OxyFresh Pet spray belooft de urinegeur helemaal weg te halen. Ook handig bij ongelukjes!

OxyFresh Pet shampoo

Omdat er geen agressieve bestanddelen in zitten durfde ik de Oxyfresh Pet shampoo wel op Trixie uit te proberen. Ik was vooral benieuwd of de specifieke hondengeur door deze shampoo inderdaad zou verdwijnen. Want schoon werd haar vacht ook wel met de shampoo van de dierenarts.

hondenshampoo

Trixie vond de fles wel interessant:

oxyfresh pet

Oxyfresh Pet ruikt lekker, en het schuimt, maar niet teveel. Na het wassen heb ik eens even flink aan Trixie gesnuffeld. Omdat Oxyfresh Pet alle geurtjes weghaalt had ik verwacht dat ze geurloos was. Maar ze rook licht naar de shampoo.

De grote test was de volgende ochtend toen ik beneden kwam: zou de woonkamer weer als vanouds naar hond ruiken? Maar de Oxyfresh had zeker effect, want het rook frisser dan anders. Dit effect duurde tot de volgende ochtend.

Oxyfresh Pet Ear Cleaner

Ik laat Trixie's oren altijd goed schoonmaken als ze naar de trimsalon gaat. Ze vindt het namelijk heel irritant als wij aan haar oortjes zitten. Oxyfresh Pet Ear Cleaner belooft schadelijke bacteriën die oorontsteking kunnen veroorzaken onschadelijk te maken, en verwijdert bovendien overtollig oorsmeer.

oormijt middel

Samenvattend

In deze post schreef ik over 3 producten van Oxyfresh. Een verzorgingslijn voor huisdieren zonder bijtende ingrediënten. Bovendien beloven ze geurtjes effectief te verwijderen.

N.B.Stinkt je vloerkleed naar huisdier? Dan kun je hiervan ook afkomen met behulp van baking soda! Combineer dit eventueel met etherische olie.

OxyFresh pets waar te koop?

OxyFresh Pet shampoo, OxyPet oorreiniger en OxyPet Geurverwijderaar kosten alledrie 15,- per stuk. Je kunt het kopen op verschillende adressen:

Oxyfresh pet geurverwijderaar Kruidvat?

Oxyfrehs pets is helaas niet te koop bij Kruidvat. Maar Kruidvat verkoopt wel baking soda, en dat kun je ook gebruiken voor geurtjes. En dat is natuurlijk ook nog veel goedkoper.

Leestips

N.B. Heb jij last van hondengeur in jouw huis? Op de site hondengeurverwijderen.nl vind je een handig overzicht van oorzaken voor sterke geur én tips om er vanaf te komen. Een heel informatief artikel vond ik!

Wat gebruik jij voor de verzorging van je huisdier?

Vergelijkbare berichten

53 reacties

 1. Wij gaan wel eens een weekendje weg en dan moeten wij onze katten alleen achter laten. Meestal gaat dit gewoon goed en doen ze alles in de kattenbak. Heel soms komen we thuis en heeft een van onze katten uit boosheid op de bank geplast. Dan zou dat middel wel heel goed zijn. Ik vraag me alleen af of het de bank niet verkleurd. Gelukkig gaan we niet vaak een weekend weg...

 2. Wij hebben geen katten of honden dus bij ons ruik je het niet.. Vrienden van ons hebben wel een hond maar die ruik je eigenlijk helemaal niet. Hebben vaak geurkaarsjes in huis. Helpt dus ook goed.

 3. Oh ik was de hond serieus nooit......hij zwemt wel graag en thuis ruikt het/hij dan naar natte hond, maar verder ruikt de woonkamer niet naar hond.
  Zou ander voer mogelijk een idee zijn?
  Als hij vies is, wat op zich zeer regelmatig voorkomt laten we m zwemmen in schone sloot of in zee :-)
  Zijn adem ruikt soms wel vies, maar dat is omdat hij dol is op kattenpoep, om te eten ja ( braaaaaaaaak)

 4. Hier wel een hond, maar geen hondengeur. Tenminste niet van zijn huid/vacht. En dat komt omdat hij een echte labradoodle is. Labradoodles zijn (voor zover ik weet) de enige honden waar mensen geen allergische reacties op krijgen, als ze dat normaal wel hebben bij honden. Onze Roet is de perfecte oplossing gebleken toen we heel graag een hond wilden, terwijl ik allergisch ben voor honden.

 5. Wij wassen onze hond nooit. Ik denk dat het ook niet zo goed is voor zijn huid. Als het geregend heeft ruik je wel iets van hondengeur. Maar niet echt heel erg storend. Wij hebben een kruising Newfoundlander/Boulab dus best wel een grote.

 6. Heel makkelijk denk ik wel met onze liefste katten en poezen. Niet dat het stinkt bij ons in huis! Ook wij hebben elke dag onze tuindeur en ramen open staan. Maar het is toch wel handig om in huis te hebben, je weet het nooit, met een ongelukje of zo? Soms, als de katten kattengras hebben gegeten, moeten ze vaak wat spugen (haarballetje) Nu maken we dat wel goed schoon, maar met dit product micshien nog beter?

 7. Ik heb een 15 jaar oude middenslag poedel. En die uhmm...ruikt.....Dus ik vind dit wel een eye opener. Eens even uitproberen of het toch niet stiekem ruikt naar nep-dennen of nep lavendel of een andere nep geur..want dat vind ik net zo erg als de geur van mijn oude hond

 8. Ik was onze jack russel ongeveer 2/3x per jaar, vanwege het feit dat het lichaamsvet een natuurlijke bescherming biedt.
  Ik was haar met een natuurlijke zeep.
  Onze hond is klein en loopt weinig buiten en wanneer zij nat of vuile pootjes heeft droog ik die voor binnenkomst.
  In huis hebben wij geen last van hondengeur, het enige wat snel gaat ruiken is de stofzuiger, daar doe ik een geurstickje in, helpt niet helemaal afdoende, ruik ik 'hond' dan vervang ik de stofzuigerzak.

 9. Met een witte herder van 35 kilo hebben wij ook wel eens last van luchtjes. Zeker als ie weer eens in de sloot gesprongen is...Veel luchten, de hond twee tot drie keer per jaar door de hondenwasstraat (dog wash) en stofzuigen met wat waspoeder doet gelukkig wonderen. Het ruikt hier vaak lekker schoon en fris <3

 10. Wij gebruikten thuis zelf nooit iets eerlijk gezegd, onze hond slaapt ook netjes buiten en de geurhinder binnen is echt minimaal. Wel handig dat er zo'n spray bestaat die goed werkt!

 11. Aan een gewone hondengeur heb ik op zich nog geen hekel, maar de geur van een nat geregende hond vind ik echt verschrikkelijk. Tsjah, hij moet er toch uit, ook als het regent. Gelukkig is het best leuk om hem helemaal af te drogen, maar hem onder de douche krijgen is een ware uitdaging. Hihi! ;-)

 12. Thanx voor de tip! Wij hebben hier een hele lieve poes, Isis van 13 jaar en sinds het overlijden van onze oudere kater is ze heel aanhankelijk. Waar ik ben is zij en ben ik er niet voor langere tijd dan plast ze op onze deurmat. Nergens anders, altijd daar. We gebruiken dan altijd een spray maar nu leggen we er een nieuwe mat in en is ze aan de anti-depressiva in de hoop dat dat haar helpt. Is echt een gedragsprobleem, lastig maar ja weg doen we haar ook niet. Onthoud deze voor als ze toch weer plast!

 13. Wij hebben een hond, maar geen last van geurtjes. Weet je wat er ook bestaat. Katten die bijvoorbeeld krols zijn, daar van een bepaalde geur sprayen in je huis en daar worden ze rustig van. Zoiets had mijn baas, echt grappig. Het helpt echt. Maar dat was niet tegen geur btw.

  Informatief artikel!

 14. Je hond wekelijks wassen is slecht voor de huid en de vacht. Negen van de tien problemen met een "stinkende" hond heeft te maken met verkeerd of goedkoop voer. In plaats van de hond wekelijks te wassen is het gezonder voor de hond om eens beter naar zijn of haar voeding te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.