Reacties

Etherische olie kopen: dit moet je weten voor je koopt — 16 reacties

 1. Ik gebruik etherische oliën voor veel verzorgingsproducten die ik zelf maak bijv. tandpasta, anti muggenspul, handolie/crème, door pure amandelolie e.d. maar ook gooi ik soms druppels door wasmiddel. Olie van Chi zijn fijn maar ik koop ook vaak olie bij H&B.

 2. Tegenwoordig word je helemaal plat gegooid met advertenties over oliën. Ik moet zeggen dat alleen al dat ervoor zorgt dat ik er niet aan begin. Als iets zó'n hype is, hoeft het voor mij al niet meer. Heb het idee dat het allemaal behoorlijk commercieel is. Maar goed, als je wilt genieten van een lekker geurtje, is het natuurlijk fijn spul en ik ben blij dat er veel mensen zijn voor wie het op welke manier dan ook werkt.

  • Eigenlijk is het helemaal geen hype hoor, het bestaat al eeeeeuwen. Veel aromatherapie werd ook gebruikt als voorloper van - nu- pilletjes en poedertjes bij de apotheek. Enkel de laatste jaren met 'terug naar de natuur, vegan, DIY-recepten,' etc. sprongen meerdere merken mee op de kar om zo aan extra verkoop te komen. Maar begin er niet zomaar mee als je er niks van kent, het is namelijk heel krachtig spul dat voor tonnen dingen kan worden ingezet! Een flesje dat maar €2 kost zit een hoop troep in en/of is enkel kunstmatig aangemaakt. Koop dus niet zomaar iets in de Action 😉 Ik werk steeds met dezelfde merken en doe het niet perse voor het geurtje, maar maak blends die voor vanalle verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Het hoort ook eerder wat in het alternatieve hoekje he, maar ik ben blij dat het af en toe toch ook meer in de zorg wordt gebruikt, want het heeft fantastische eigenschappen als het correct wordt gebruikt 🙂

  • Wat jij schrijft Saartje is inderdaad ook wat de auteur van het boek schreef. Op de juiste manier gebruikt, kunnen etherische olieën veel goeds doen en ze bestaan al eeuwenlang.

   Die van de Action beantwoorden inderdaad niet aan haar criteria voor goede kwaliteits olie.

 3. Goede olie is duur maar dan heb je ook zuivere olie. Bijvoorbeeld van Dotera dan weet je dat het goed is. Goedkope olie zou ik niet kopen daar zit allemaal troep in.

 4. Hoi hoi wat een top blog. Ik heb wel een vraag over die van de kruidvat. De ingrediënten staan wel op het etiket maar die moet je even naar achteren trekken. Wat zijn deze ingrediënten en zijn ze natuurlijk?
  Thankyou alvast!

  • Dat is een goede vraag Mercs. Op de website van Kruidvat staat bij bijvoorbeeld hun lavendelolie het volgende:

   'Kruidvat Originals Lavender Pure Etherische Olie bevat 100% zuivere olie. Gebruik de etherische olie niet onverdund.'

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>