Reacties

Wandel een half uurtje per dag en voel je beter! — 49 reacties

 1. Als ik vakantie heb dan ben ik net zoals je man. niet naar buiten te 'slaan'. Ik had drie weken vakantie en ik zou elke dag minimaal een half uur wandelen. En twee weken later, was ik dus amper buiten geweest, want ik had elke keer wel een andere smoes. Nu ben ik weer aan het werk en kom ik elke dag minimaal anderhalf uur buiten.
  Je tips zijn echt super, die ga ik tijdens mijn volgende vakantie zeker toepassen. Vooral tip 5 en 6. :)

 2. voor mijn gevoel beweeg ik te weinig al mag ik niet eens zoveel bewegen want bewegen is cals verbranden en dat is iet wat ik niet mag aangezien ik even een sloridige 45 kg moet aankomen, maar ik snak altijd naar frisse lucht dus doe altijd een rondje hier ;)

 3. Volgens mij werkt het prima om dingen die je anders op de fiets of met de auto doet, nu lopend te doen. Zo loop ik graag met de kinderen naar school. Dan kom ik makkelijk aan 20 min in de ochtend en 20 min in de middag. Lopend naar de brievenbus of winkel, dat helpt ook.
  Verzin gewoon een doel, in plaats van suf een rondje maken!

  • Ik bracht de kinderen destijds ook altijd wandelen naar school. Maar hier op het Achterhoekse platteland kun je bijvoorbeeld niet naar een brievenbus of winkel lopen. Tenzij je een uur onderweg kunt zijn, en genoeg tijd voor een uur terug wandelen : )

 4. Wandelen is zeker goed. Corona ben ik zo bang. Ik kom helemaal niet vaak naar buiten. Ik ben echt 9 maanden niet geweest om te winkelen. Daar ga ik zeker niet naar toe. Wel twee keer tuincentrum geweest. Wel op moment rustig is. Drukte ga ik zeker niet naar toe. Fijn weekend.

 5. Ja mooi Nicole,

  kan niet genoeg doorggeven worden.
  Een gezonde geest... in een gezond licham.
  Ik doe elke dag een ommetje: 20 minuten.
  Daarnaast fiets ik alles. Dus ik vole me gezond en fit!

  prettig weekend, Marlou

 6. Ik dacht dat ik niet genoeg bewoog tot ik de masterclass zag van Erik Scherder. Je hoeft niet 3 keer in de week te sportscholen en weet ik veel wat. Alles wat je doet telt mee dus ook tuinieren en de trap op en af maar wel half uur naar buiten. 15 minuten heen en 15 terug. Zo makkelijk is het. Het neemt bij mij een hoop stress weg want vaak hoor je dat ze dit of dat moet doen anders heeft het geen nut, denk aan 10 duizend stappen. Helemaal niet nodig. Ja mag natuurlijk wel. Mij heeft t erg gemotiveerd

 7. Ik wandel elke dag. Op werkdagen kom ik niet altijd aan een half uur aaneengesloten, maar in totaal zeker wel met die puppy. Zeker nu met de donkere dagen is het echt fijn om overdag nog wat daglicht te kunnen tanken.

 8. Heerlijk wandelen. Elke dag zeker, met onze hond, en dan 3 keer per week een looptraining. Ook mijn moedertje van 88 probeert elke dag buiten te zijn. Als ik niet naar buiten kan word ik chagrijnig.

 9. Geef je man een hond :-)
  Het feit dat wij een hond hebben is al genoeg voor de beweging. Elke ochtend loop ik minstens een half uur met onze Lola, 's middags doen we dan samen een grote wandeling van minstens een uur, maar meestal is dat langer, 's avonds gaat mijn man nog een half uur met haar lopen. Slecht weer is er niet zo vaak, dat valt eigenlijk heel erg mee, maar we hebben allebei goede kleding. Een paraplu hangt ook altijd klaar, maar meestal heb je genoeg aan een water-en winddichte parka met een capuchon. Wij hebben het zelden koud. Toen we eens drie maanden geen hond hadden, viel het op dat we meteen veel minder gingen wandelen, al hadden we ons dat wel voorgenomen. Ik heb niet altijd zin, hoor, maar het moet want anders gooit Lola ons voor de hondenbond :-)

 10. Eindelijk iemand gevonden met dezelfde ideeën als ik. Slecht weer bestaat inderdaad niet. Je kunt wel meer of minder liefhebber zijn van een bepaald weertype;). Ook ik ben elke dag buiten. Op dit moment is dat anderhalf uur per dag. Meestal lopend, een enkele keer op de fiets en echt, het is heerlijk. Ja, ook als het regent.

 11. Wandel elke dag wel en meestal wordt dat half uurtje wel langer. En daar we geen lift hebben train ik ook de spieren met trap op en af. Rennen kan ik al jaren niet meer en fietsen gaat matig dus dan maar met de benenwagen en op deze manier kom ik ook mooie natuur tegen. En na de wandeling is het even rusten en weer doen wat mijn plannen waren en ook met een regenbui ga ik straatje om hoor. Vroeger met onze hond deden we hetzelfde en we zijn het blijven doen. Soms samen en soms ook alleen.

 12. Ik gebruik de Ommetjes app van de hersenstichting voor wandelingen. Mijn laatste echte wandeling zorgde echter voor een flinke fysieke setback dus dat maakt het lastiger, wel bij de fysio 2x per week wandelen, dan sta je onder begeleiding dat voelt toch veiliger als het misgaat.

 13. Ik neem het mezelf altijd voor om elke dag een stuk te gaan wandelen, maar vaak komt het er niet van. Daarnaast beoefen ik wel gewoon een sport.

 14. Ik wandel best vaak, ga 1x per week zwemmen en ik ga 1x per week naar pilates (volgende week mag het weer!). Met wandelen heb ik vaak dat ik - al mijmerend - te ver door loop. En dan moet ik nog helemaal terug.

 15. Een half uurtje wandelen per dag kan een mens inderdaad goed doen!
  Op mijn werkdagen fiets ik 20 minuten en wandel ik in mijn lunchpauze een half uur. In het weekend ga ik nu een keer naar de sportschool (dat wil ik uitbreiden naar 2 keer) en ik doe 1 avond in de week aan yoga. Daarnaast probeer ik om de dag nog drie kwartier te fietsen of te wandelen. Dus wel beweging genoeg hier. Hoewel ik wel moet oppassen dat ik mezelf niet overbelast.

 16. Ik kom wel aan een half uur per dag.Op mijn werk pak ik de trap en ipv boven naar toilet beneden dus dan loop ik ook weer de nodige meters
  En ik probeer 2 x per week een sportuurtje op te nemen zodat ik met licht kan sporten

 17. Ik ben wel een droog weer wandelaar, bij regen krijg je mij echt niet naar buiten. Elke dag een half uur lukt mij ook niet altijd, maar ik probeer wel 3 per week een uur te wandelen, maar ik vind het zeker nu de avonden een stuk korter zijn wel lastiger om dan na een werkdag nog te gaan wandelen, dan is het duimen op droog weer overdag.

  • Het wordt inderdaad ook veel vroeger donker. Ik kan me best voorstellen dat het dan lastiger is om jezelf te motiveren na een lange werkdag. Zit er niet toevallig ruimte 's ochtends vroeg, voor je werkdag?

 18. Wij wandelen elke dag een uurtje met de kleine of de hond. Tenzij ik me niet zo lekker voel, dan skip ik even. Gelukkig heb ik tegenwoordig een Apple Watch die mje laat zien dat ik in huis ook al redelijk wat stappen zet.

 19. Een half uur per dag kom ik zeker wel aan en anders ga ik lekker op de loopband thuis. Moet wel zeggen dat het soms ook heerlijk is om buiten te wandelen in de natuur, maar als het slecht weer is ga ik liever op de loopband.

 20. Ik vind het heerlijk om te wandelen, maar een half uur per dag lukt niet altijd. Vooral met dit stormachtige weer met wind en regen zoals vandaag krijg je mij de deur niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder