Fitbit Charge review toen en nu: 6 jaar later!

Fitbit Charge review

Zes jaar geleden kocht ik de activity tracker Fitbit. Na vier weken schreef ik onderstaande Fitbit Charge review op Huisvlijt

Reviews zijn net als wijn: ze worden vaak beter naarmate ze ouder worden. Daarom onderaan de post uit 2015 een update over de Fitbit anno 2021.

Fitbit Charge review

Inmiddels heb ik de Fitbit HR Charge zo’n vier weken. Op 28 augustus 2015 deed ik deze fitness tracker voor het eerst om mijn pols. En het ding zit daar vrijwel permanent.  Ik doe hem alleen af als ik ga douchen. Want ik wil niks missen als het gaat om het aantal stappen dat ik op een dag zet!

Naar aanleiding van een post over reviews en machtsmisbruik merkte Amber op dat ze vooral de ervaringen met een product op de langere termijn interessant vindt. Hoe gaat het verder met een product na de review? Daarom besloot ik een update te plaatsen over mijn ervaringen met de Fitbit HR Charge!

Fitbit Charge review observaties

 1. 10.000 stappen zetten op een dag is nog best een klus! Het is dat ik elke ochtend ga hardlopen, anders zou ik echt veel moeite moeten doen om aan de 10.000 te komen. Na het hardlopen zit ik meestal rond de 6500 stappen. Op dagen dat ik boodschappen moet doen haal ik de 10.000 stappen redelijk makkelijk. Op de dagen dat ik geen boodschappen hoef te doen ga ik nu tussen de middag wandelen! Want ik wil natuurlijk wel mijn 10.000 stappen halen. Met een wandeling van zo’n 20 minuten er bij haal ik in de loop van de dag de 10.000 stappen.
 2. Als ik ga fietsen telt de Fitbit HR Charge dit als stappen. Terwijl mijn handen toch op het stuur liggen. Maar je hoort mij niet klagen. Zo haal ik op donderdag in ieder geval mijn 10.000 stappen!
 3. Mijn man en ik zijn met lessen stijldansen begonnen. Toen we elkaar leerden kennen dansten we  ook al samen. We besloten om het weer op te pakken. Maar de Fitbit Charge HR telt mijn danspassen helaas niet. Ik neem aan omdat mijn hand op de schouder van mijn man rust. Wel raar dat hij bij fietsen dus wel stappen telt…
 4. Op zondagen haal ik de 10.000 stappen niet. Maar dat is de enige dag dat ik het niet haal.
 5. Ik droeg de Fitbit HR Charge om mijn linkerpols. Maar na 4 weken intensief dragen kreeg ik een soort eczeem achtige plek! Van narigheid draag ik de Fitbit daarom nu maar om mijn rechterpols. Want ik vind het geen optie om hem niet meer te dragen. Zo gauw het plekje weg is, draag ik hem weer links. Want dat vind ik veel fijner.
 6. Ik gebruik de Fitbit HR Charge vooral als stappenteller merk ik. Ik wil echt graag elke dag de 10.000 stappen halen. De informatie over mijn hartslag en slaappatroon vind ik ook leuk, maar bekijk ik maar 1 keer per week of zo.

Fitbit Charge review: conclusie na 4 weken

Ik ben nog steeds heel erg blij met de Fitbit HR Charge. Hoewel ik mezelf wel een beetje dwangmatig vind met die 10.000 stappen... Ik zou de Fitbit natuurlijk niet om kunnen doen, maar daarvoor vind ik het weer te leuk om het aantal stappen te weten. Bovendien is het heel gezond om die stappen te halen!

Lees ook Taunting op Fitbit.

Lees ook mijn ervaringen over de Fitbit Charge 4.

Fitbit Charge review 6 jaar later – 2021

Ja, jongens en meisjes ik heb nog steeds een fitbit! Als dat geen compliment voor deze activity tracker is, dan weet ik het ook niet meer. Wel heb ik inmiddels diverse modellen versleten… Van de Fitbit HR Charge stapte ik over op de Fitbit HR Charge 2, gevolgde door de derde versie, en nu heb ik een Fitbit 4 om mijn pols.

Waarom kocht ik steeds een nieuwe Fitbit?

Je kunt je afvragen:

‘Als je zo tevreden bent met je Fitbit, waarom kocht je dan steeds een nieuwe?!’

En dat is een goede vraag, waar ik ook een goed antwoord op heb, waar je op zich niet persé blij van wordt. De reden dat ik telkens een nieuwer model kocht was dat de Fitbit stuk was.

Als je problemen krijgt met je Fitbit dan kun je aankloppen bij de Fitbit klantenservice. Die is best goed, maar soms kunnen zij het ook niet oplossen. In zo’n geval krijg je van hen de optie om dezelfde Fitbit nog een keer van hen te krijgen, of voor een klein bedrag extra te upgraden naar het nieuwe model.

En ik koos dan altijd maar voor het nieuwere model omdat ik dacht dat het wel beter zou zijn.

Vandaar dat ik nu een Fitbit 4 heb.

Waarom ik na 6 jaar nog steeds een Fitbit heb

 1. Ik heb een hekel aan gebruiksaanwijzingen lezen. En van Fitbit weet ik nu hoe het werkt. Dat maakt dat ik telkens weer voor hen kies. Dit heeft dus niet zozeer met de kwaliteit te maken, als wel met mijn gemakzucht…
 2. Fitbit biedt de mogelijkheid om Fitbit Friends te maken. Je kunt dan zien hoeveel anderen op een dag lopen. Dit is voor mij ook een reden om bij Fitbit te blijven, want als ik een ander merk activity tracker kies dan verlies ik die Fitbit Friends. Dat hebben ze bij Fitbit dus slim bedacht!
 3. Ik vind het ook gewoon een fijne activity tracker. Hij is vrij eenvoudig in het gebruik, en doet wat ik wil: mijn voetstappen meten en mijn hartslag weergeven als ik dat wil.

Wil jij een Fitbit?

Voor 82,78 koop je er eentje bij bol.com

Leestip: Fitbit problemen

Wat zijn jouw ervaringen met fitness trackers? En herken je het effect dat je meer gaat bewegen?

Similar Posts

13 Comments

 1. Die plek komt omdat je huid niet meer kan ademen maar er wel zweet en stof en andere vuiligheid onder het bandje verzamelt. Af en toe een nachtje laten luchten en elke dag even de Fitbit reinigen en je pols ook is de oplossing.

  Als je je Fitbit van arm verwisselt vergeet dan niet je dominate en niet dominate instelling te wijzigen. Stappen op de fiets komen omdat je waarschijnlijk toch iets aan je stuur trekt bij elke beweging en dit als stap word gezien.

  Ik ben ook al enige tijd fan van de Fitbit.

 2. Ooit heb ik een stappenteller gehad maar ik raakte er helemaal gefrustreerd van omdat voor mij 10.000 stappen niet haalbaar zijn. Op het moment dat de batterij leeg was heb ik die bewust niet meer vervangen. Wel was het een eenvoudiger exemplaar dan jij hebt.

  Wat leuk dat jullie dansen! Dat vond ik zelf ook altijd zo heerlijk om te doen. Ik heb jaren les gehad toen ik nog jong was.

  1. Het lijkt me inderdaad vervelend om steeds geconfronteerd te worden met een doel dat niet haalbaar is. Ik kan me goed voorstellen dat je de batterijen niet hebt vervangen. Een doel is eigenlijk alleen maar leuk als het ook echt bereikbaar is. Voor mij zijn 10.000 stappen een uitdaging, maar het kan ook echt als ik er mijn best voor doe.

   Mijn man en ik hebben elkaar zo’n 20 jaar geleden leren kennen op dansles. We hebben toen allebei goud gehaald. Het is leuk om het dansen nu weer nieuw leven in te blazen.

 3. Ik heb nog niet echt ervaring met een fitness tracker. Wel een stappenteller app op mijn telefoon gehad maar die leg ik vaak neer en dan heb ik er nog niets aan. De fitbit staat al een tijdje op mijn verlanglijstje…

 4. Fijne review, ik zit ook aan een activitytracker te denken dus dit artikel komt heel goed van pas. Volgens mij kom ik nooooit op zoveel stappen per dag, maar met zo’n tracker is het wel een erg leuke uitdaging!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.