Product Review

Fitbit HR Charge na 4 weken een update

fitibit charge hrInmiddels heb ik de Fitbit HR Charge zo’n vier weken. Op 28 augustus 2015 deed ik deze fitness tracker voor het eerst om mijn pols. En het ding zit daar vrijwel permanent.  Ik doe hem alleen af als ik ga douchen. Want ik wil niks missen als het gaat om het aantal stappen dat ik op een dag zet!

Naar aanleiding van een post over reviews en machtsmisbruik merkte Amber op dat ze vooral de ervaringen met een product op de langere termijn interessant vindt. Hoe gaat het verder met een product na de review? Daarom besloot ik een update te plaatsen over mijn ervaringen met de Fitbit HR Charge!

Fitbit HR Charge een update!

 1. 10.000 stappen zetten op een dag is nog best een klus! Het is dat ik elke ochtend ga hardlopen, anders zou ik echt veel moeite moeten doen om aan de 10.000 te komen. Na het hardlopen zit ik meestal rond de 6500 stappen. Op dagen dat ik boodschappen moet doen haal ik de 10.000 stappen redelijk makkelijk. Op de dagen dat ik geen boodschappen hoef te doen ga ik nu tussen de middag wandelen! Want ik wil natuurlijk wel mijn 10.000 stappen halen. Met een wandeling van zo’n 20 minuten er bij haal ik in de loop van de dag de 10.000 stappen.
 2. Als ik ga fietsen telt de Fitbit HR Charge dit als stappen. Terwijl mijn handen toch op het stuur liggen. Maar je hoort mij niet klagen. Zo haal ik op donderdag in ieder geval mijn 10.000 stappen!
 3. Mijn man en ik zijn met lessen stijldansen begonnen. Toen we elkaar leerden kennen dansten we  ook al samen. We besloten om het weer op te pakken. Maar de Fitbit Charge HR telt mijn danspassen helaas niet. Ik neem aan omdat mijn hand op de schouder van mijn man rust. Wel raar dat hij bij fietsen dus wel stappen telt…
 4. Op zondagen haal ik de 10.000 stappen niet. Maar dat is de enige dag dat ik het niet haal.
 5. Ik droeg de Fitbelt HR Charge om mijn linkerpols. Maar na 4 weken intensief dragen kreeg ik een soort exzeem achtige plek! Van narigheid draag ik de Fitbit daarom nu maar om mijn rechterpols. Want ik vind het geen optie om hem niet meer te dragen. Zo gauw het plekje weg is, draag ik hem weer links. Want dat vind ik veel fijner.
 6. Ik gebruik de Fitbit HR Charge vooral als stappenteller merk ik. Ik wil echt graag elke dag de 10.000 stappen halen. De informatie over mijn hartslag en slaappatroon vind ik ook leuk, maar bekijk ik maar 1 keer per week of zo.

Conclusie over de Fitbit HR Charge na

Ik ben nog steeds heel erg blij met de Fitbit HR Charge. Hoewel ik mezelf wel een beetje dwangmatig vind met die 10.000 stappen… Ik zou de Fitbit natuurlijk niet om kunnen doen, maar daarvoor vind ik het weer te leuk om het aantal stappen te weten. Bovendien is het heel gezond om die stappen te halen!

Lees ook Taunting op Fitbit.

Wat zijn jouw ervaringen met fitness trackers? En herken je het effect dat je meer gaat bewegen?

Similar Posts

13 Comments

 1. Die plek komt omdat je huid niet meer kan ademen maar er wel zweet en stof en andere vuiligheid onder het bandje verzamelt. Af en toe een nachtje laten luchten en elke dag even de Fitbit reinigen en je pols ook is de oplossing.

  Als je je Fitbit van arm verwisselt vergeet dan niet je dominate en niet dominate instelling te wijzigen. Stappen op de fiets komen omdat je waarschijnlijk toch iets aan je stuur trekt bij elke beweging en dit als stap word gezien.

  Ik ben ook al enige tijd fan van de Fitbit.

 2. Ooit heb ik een stappenteller gehad maar ik raakte er helemaal gefrustreerd van omdat voor mij 10.000 stappen niet haalbaar zijn. Op het moment dat de batterij leeg was heb ik die bewust niet meer vervangen. Wel was het een eenvoudiger exemplaar dan jij hebt.

  Wat leuk dat jullie dansen! Dat vond ik zelf ook altijd zo heerlijk om te doen. Ik heb jaren les gehad toen ik nog jong was.

  1. Het lijkt me inderdaad vervelend om steeds geconfronteerd te worden met een doel dat niet haalbaar is. Ik kan me goed voorstellen dat je de batterijen niet hebt vervangen. Een doel is eigenlijk alleen maar leuk als het ook echt bereikbaar is. Voor mij zijn 10.000 stappen een uitdaging, maar het kan ook echt als ik er mijn best voor doe.

   Mijn man en ik hebben elkaar zo’n 20 jaar geleden leren kennen op dansles. We hebben toen allebei goud gehaald. Het is leuk om het dansen nu weer nieuw leven in te blazen.

 3. Ik heb nog niet echt ervaring met een fitness tracker. Wel een stappenteller app op mijn telefoon gehad maar die leg ik vaak neer en dan heb ik er nog niets aan. De fitbit staat al een tijdje op mijn verlanglijstje…

 4. Fijne review, ik zit ook aan een activitytracker te denken dus dit artikel komt heel goed van pas. Volgens mij kom ik nooooit op zoveel stappen per dag, maar met zo’n tracker is het wel een erg leuke uitdaging!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.