Geld verdienen met apps voor de gezondheid

Geld verdienen met apps
Geld verdienen met apps vind ik leuk! Vooral als het me amper moeite kost, en het bovendien ook nog eens gezond is. Het afgelopen jaar heb ik zo ruim 100 euro aan cadeaubonnen verdiend met de a.s.r. Vitality app.

Op het blog Lekker Leven met Minder kwam ik een review tegen van een vergelijkbare app waarmee je geld kunt verdienen. De Samen Gezond app.

Geld verdienen was nog nooit zo makkelijk ; )

Geld verdienen met apps: Samen Gezond app

De Samen Gezond app beloont je net als de a.s.r. Vitality app voor goed gedrag. En met goed bedrag bedoelen ze dat je voldoende beweegt. Het maakt niet uit wat het is, als je maar beweegt. Dus als je elke dag wandelt kun je al punten oftewel euro’s verdienen. In mijn geval gebruik ik de Samen Gezond app om geld te verdienen met hardlopen.

Wat schuift deze app?

Door je weekdoel te halen kun je een cadeaubon t.w.v. minimaal 2 euro verdienen. Dat zou neerkomen op zo’n 8 euro per maand.

4 Voordelen van geld verdienen met apps

 1. Het is motiverend voor een gezonde leefstijl. Als het buiten regent en je hebt geen zin, dan kan het feit dat je geld kunt verdienen door toch te bewegen net een steuntje in de rug zijn.
 2. Geld verdienen met apps is makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is zo’n app installeren op je smartphone.
 3. Je kunt de meeste apps koppelen aan activity trackers. Bij de Samen Gezond app is dat overigens niet noodzakelijk, maar dan moet je wel je smartphone met daarop de app bij je dragen zodat alles wat je beweegt wordt bijgehouden. Ik heb daarom de Samen Gezond app aan mijn Fitbit gekoppeld.
 4. Geld verdienen met apps is mooi meegenomen! Al die cadeaubonnen om dingen te kopen bij bol.com voelen echt als een… cadeautje! Als geld dat ik best mag besteden aan dingen die ik anders niet had mogen kopen van mezelf. (Ik ben nogals last van mijn Innerlijke Calvinist die alles ‘onnodig’ vindt…)

Samen Gezond app versus de a.s.r. Vitality app

De Samen Gezond app heeft als groot voordeel dat je er geen zorgverzekering bij een bepaald verzekeraar voor hoeft te hebben. Om de a.s.r. Vitality app te kunnen gebruiken heb je namelijk een zorgverzekering bij Ditzo of De Amersfoortse nodig. Best stom vind ik.

Bij de Samen Gezond app heb je die beperking niet. Wel is het zo dat je meer geld verdient met bewegen als je een verzekering hebt bij Menzis, Anderzorg of HEMA. Maar dat hoeft dus niet.

Uitleg van de gedachte achter deze app

En hoe zit het dan met privacy?!

‘Ja, ik ga mijn privacy niet opgeven voor dat beetje geld met zo’n app hoor,’ zeggen sommige mensen. En ze hebben een punt. Want is niet de regel: ‘Als iets gratis is, betaal je waarschijnlijk met je privacy!’ Dat zal vast ook wel het geval zijn met geld verdienen met apps voor je gezondheid. Ik ben me hiervan bewust, maar gebruik ze toch. De voordelen wegen voor mij op tegen eventueel verlies van privacy.

Mijn conclusie over geld verdienen met apps t.b.v. je gezondheid

Ik ben nog maar net begonnen met de Samen Gezond app dus het is even afwachten of de cadeaubonnen echt de moeite blijken te zijn. Maar ook als het tegenvalt, maakt het me niet uit. Want dan heb ik altijd nog de winst van een gezonde leefstijl: )

Grote bedragen zijn het misschien niet, maar kleine beetjes tellen op. Ik loop toch per maand een Big Mac met een kop koffie bij elkaar via Samen Gezond ; )

Giovanna uit ‘Waar doen ze het van?’

Neem nou alleenstaande moeder Giovanna uit de serie Waar doen ze het van. Elke aflevering zag je haar elk dubbeltje omdraaien om rond te komen. Stel zij zou haar abonnement op de sportschool opzeggen, en elke dag 30 minuten gaan wandelen. Dan slaat ze vele vliegen in 1 klap. Ze bespaart op de sportschool, en ze kan geld verdienen met apps als a.s.r. Vitality en Samen Gezond!

Dus wandel jij elke dag? Draag je een activity tracker? Dan zou je geld kunnen verdienen met één van deze apps met iets doen, wat je toch al deed!

Praktische informatie

Lees ook mijn ervaringen met de Lifesum app en het boek Gevonden Geld van Annemarie van Gaal.

Hoe tevreden ben jij over jouw leefstijl als het gaat om je gezondheid?

Similar Posts

39 Comments

 1. Ha Nicole,

  goeie tip!
  Ik beweeg elke dag en ik verdien er niks mee…
  Maar wel mijn eigen waardering… dat is ook wat waard. 💙

  Fijn weekend!
  marlou

 2. Ik ben heel tevreden over de hoeveelheid lichaamsbeweging (eerder te veel dan te weinig), maar zou er nooit geld mee willen verdienen. Ik ben bang dat ik er dan (nog meer) iets dwangmatigs van zou maken om te gaan bewegen. Dus nee, voor mij geen goed idee. Maar wat je schrijft over het voorbeeld van Giovanna: je hebt gelijk. Zo kun je tegelijk besparen en sparen.

  1. Ik heb de Ommetje app van de Hersenstichting. Daar ben ik door de Corona maatregelen mee begonnen, omdat wandelen heel goed voor je is blijkt. Ik fiets de ene dag en de andere wandel ik. Je kunt er geen geld maar punten mee verdienen. Love it! Mijn levensstijl kan wel gezonder. Ik zou minder snacks kunnen eten. M’n valkuil is chips!

 3. Op internet valt genoeg geld te verdienen, als je het maar ziet en soms ook regelmatig een inspanning levert.
  Het kan een motivatie zijn om iets in je leven aan te passen. Hans

 4. Oh, goeie tip! Ik begreep dat je voor de asr vitality app moet betalen, dat vind ik wel een nadeel. Maar ik ga eens kijken naar die andere, ik ben verzekerd bij Anderzorg.

  1. Dat vind ik ook een nadeel Jenn van de a.s.r. Vitality app inderdaad. Maar hij ‘loont’ nog steeds is mijn ervaring. Overigens is hij op dit moment 4 maanden gratis.

 5. Ja ik wandel wel elke dag en doe m’n best niet ál te ongezonde dingen te doen maar nee, daar ga ik geen app voor downloaden, ik ben héél zuinig op mijn data, heb ook geen klantenkaarten en dat soort dingen. Vind het ook altijd een beetje lastig om op jouw site tussen de( gesponsorde? ) linken door te laveren. Maar wie er nut van denkt te hebben hoeft het voor mij niet te laten natuurlijk.

  1. Dankjewel voor je reactie Riet. Je bent duidelijk een stuk zorgvuldiger met je data dan ik… Ik ben wat dat betreft net Kleinduimpje vrees ik. Ik laat een flink spoor achter.

   Wat betreft links: die zijn zelden gesponsord. Als je advertenties bedoelt: ik snap dat die vervelend kunnen zijn, maar dat is hoe ik Huisvlijt gratis toegankelijk kan houden voor bezoekers.

 6. wist niet eens dat er zoiets bestond. ik heb onlangs een nieuwe fitbit gekocht en probeer toch vaak te gaan wandelen.

 7. Ik heb me er nooit zo in verdiept. Het kan handig zijn voor diegene die gezonder wil leven of overgewicht heeft. Ik blijf erbij dat minder schermen kijken al veel helpt. Actiever leven heb je zelf in de hand. Maar toch kan dit je meer ‘drive’ geven!

 8. Je schrijft: ‘Om de a.s.r. Vitality app te kunnen gebruiken heb je namelijk een zorgverzekering bij Ditzo of De Amersfoortse nodig. Best stom vind ik.’
  Ik begrijp niet goed hoe je daar bij komt. Ik gebruik deze app ook, maar ben daar niet bij verzekerd. Wel is het zo dat je korting krijgt op sommige/deze zorgverzekeringen.
  Ik vind het een fijne app en is voor mij een stok achter de deur om mijn beweging te krijgen. Ik wil toch wel graag mijn weekdoel halen ;-)

  1. Nee, maar wel als je hem aanzet voor een activiteit. Als ik ga hardlopen moet ik hem thuis aanzetten, en niet als ik ons tuinpad af ben en geen internet meer heb.

 9. Ik kende dit concept nog niet, maar ik denk dat het voor velen een goede stok achter de deur is en je er meteen een klein bedrag mee verdient.

 10. Niet voor mij maar ik heb het meteen tegen mijn zoon gezegd. Die kan wel wat beweging gebruiken en zegt nooit nee tegen een extra centje, win win!

 11. Ik ken het nog niet en zou het ook niet gebruiken, voor 8 euro in de maand steek ik mijn energie en tijd liever ook in iets anders. Ik sport sowieso al 3 keer per week.

 12. Wat grappig dat deze app’s bestaan ik wist dat helemaal niet. Maar of het mij extra zou motiveren dat betwijfel ik een beetje want ik denk dat de motivatie vooral vanuit mijn zelf moet komen.

 13. Ze hebben de waardebonnen verwijderd uit de samengezond app dus is niet meer mogelijk om ze elke week te behalen met de weekdoel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.